Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TRANSNATIONAL LEARNING MEETING Διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση στην Πολωνία Poland, Gliwice 16-20 March 2015.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TRANSNATIONAL LEARNING MEETING Διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση στην Πολωνία Poland, Gliwice 16-20 March 2015."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 TRANSNATIONAL LEARNING MEETING Διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση στην Πολωνία Poland, Gliwice 16-20 March 2015

3 Ξεκινώντας το ταξίδι μας!

4 Το σχολείο υποδοχής στο Gliwice στην περιοχή Silecia

5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Δευτέρα 16 Μαρτίου Τα παιδιά του σχολείου υποδέχτηκαν όλες τις χώρες με ένα γνωστό αγγλικό παιδικό τραγούδι και αφού μας καλωσόρισαν μας ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου.

6 welcome ceremony

7 Στο σχολείο

8 Όλοι οι φιλοξενούμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε παρουσίαση με θέμα τα “Τοπία της Πολωνίας” που αφορούσε τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας και τα χαρακτηριστικά τους. Κατόπιν, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες απαρτιζόμενες από διαφορετικές χώρες, φτιάξαμε το χάρτη της Πολωνίας.

9 Η πολωνή μαθήτρια μας 'ξεναγεί' στη χώρα της και οι φιλοξενούμενοι μαθητές φιλοτεχνούν το χάρτη

10 'Υστερα από ένα σύντομο γεύμα στο χώρο του σχολείου, ακολούθησε η δεύτερη παρουσίαση με θέμα “Η προστασία της φύσης στην Πολωνία”. Δουλεύοντας και πάλι σε μικρές ομάδες, λύσαμε jigsaw puzzles και τοποθετήσαμε αυτοκόλλητα με φωτογραφίες ζώων στη σωστή περιοχή πάνω στο χάρτη της Πολωνίας που είχαμε ήδη σχεδιάσει. Στο τέλος της εργασίας, δόθηκε το βραβείο του καλύτερου και ακριβέστερου χάρτη. Οι νικητές παρέλαβαν από μια μπλούζα με το σήμα του προγράμματός μας.

11 MAP OF POLAND

12 στο κέντρο της πόλης Gliwice Στις 13:30 μεταφερθήκαμε στο κέντρο της πόλης Gliwice όπου και επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο. Εκεί μας υποδέχτηκε ο Προιστάμενος Εκπαίδευσης και μας εξήγησε πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Κατόπιν περπατήσαμε στο κέντρο της πόλης, ενώ στις 4 το απόγευμα δειπνήσαμε στο παραδοσιακό εστιατόριο Secesja.

13 Επίσκεψη στο Δημαρχείο

14 Σε πάρκο του Gliwice

15 Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 ημέρα διδασκαλίας των φιλοξενούμενων χωρών Παραδώσαμε με επιτυχία μάθημα ελληνικής μυθολογίας με θέμα "οι 12 θεοί του Ολύμπου", σε μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων του πολωνικού σχολείου. Μας παρακολούθησε και η ολλανδική αποστολή. Είχαμε ετοιμάσει παρουσίαση τόσο στα αγγλικά όσο και στην πολωνική γλώσσα αλλά και ποικίλες δραστηριότητες (παιχνίδια με κάρτες, παντομίμα, κλπ.)

16 διδάσκοντας στη Γ΄τάξη

17 Δ΄ ΤΑΞΗ

18 Μετά παρακολουθήσαμε το μάθημα της αγγλικής αποστολής: "Μαθαίνω παραδοσιακά αγγλικά φαγητά και φτιάχνω αγγλικό τσάι". Συμμετείχαμε στη διαδικασία και απολαύσαμε αγγλικά εδέσματα.

19

20 Ακολούθησε η τρίτη παρουσίαση που αφορούσε παραδοσιακούς πολωνικούς χορούς. Εκεί προσκληθήκαμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να μυηθούμε στο χορό "Polonez".

21 Μαθαίνοντας τα βήματα

22 Στις 2:00 το μεσημέρι μεταφερθήκαμε στο Radiotower του Gliwice, το οποίο κτίστηκε το 1934 και έχει ύψος 118 μ. Θεωρείται η δεύτερη υψηλότερη ξύλινη κατασκευή στον κόσμο. Το 1939 γερμανικά SS υποδυόμενα πολωνούς στρατιώτες κατάφεραν να πάρουν τον πύργο υπό τον έλεγχό τους.

23 O Radiotower στο Gliwice

24 Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ Επισκεφτήκαμε το Wawel Royal castle, ένα συγκρότημα κυρίως Γοτθικού ρυθμού που χτίστηκε μεταξύ του 1333-1370. Το 16ο αι., μετατράπηκε σε ένα από τα ωραιότερα αναγεννησιακά παλάτια της εποχής. Για αιώνες αποτέλεσε κατοικία των βασιλιάδων, ενώ σήμερα θεωρείται το σπουδαιότερο αξιοθέατο στην Πολωνία.

25 Το βασιλικό κάστρο Wawel δίπλα στον ποταμό Vistula

26 Saint Mary's Basilica Κατόπιν περπατήσαμε μέχρι την κεντρική πλατεία και ξεναγηθήκαμε στον γοτθικού ρυθμού ναό Saint Mary's Basilica. Διαθέτει δυο χαρακτηριστικούς πύργους- καμπαναριά διαφορετικού ύψους. Από το παράθυρο του ψηλότερου πύργου ανά μία ώρα ακούγεται η σάλπιγγα, αναπαριστώντας το θρύλλο "The trumpeteer of Krakow", που χρονολογείται από τον 13ο αι., όπου οι Τάταροι εισέβαλαν και κατέστρεψαν την Κρακοβία.

27 Saint Mary's Basilica

28 Krakow's Jagiellonian University Πρόκειται για το αρχαιότερο πανεπιστήμιο γοτθικού ρυθμού, 650 χρόνων. Εκεί φοίτησαν επιφανείς άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Κοπέρνικος (1490) αλλά και ο Πάπας ο Παύλος ο 2 ος.

29 Κρακοβία

30

31 Thursday 19 March Η επόμενη θεματική ενότητα αναφερόταν στην " ιστορία της Πολωνίας σε εικόνες”. Παρακολουθήσαμε παρουσίαση που αφορούσε τον πολωνό ζωγράφο Jan Matejko και τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα της χώρας όπως αυτά απεικονίζονται στα έργα του, και κατόπιν μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε ιστορικά λευκώματα.

32 Οι Πολωνοί μαθητές διδάσκουν ιστορία μέσα από τα έργα του Jan Matejko

33 Αναπαράσταση της δημιουργίας του πολωνικού συντάγματος 1791

34 Δημιουργώντας το ιστορικό λεύκωμα

35 Πολωνικοί μύθοι Η τελευταία παρουσίαση αφορούσε “Πολωνικούς μύθους”. Χωρισμένοι σε ομάδες παρακολουθήσαμε 3 μύθους και ακολούθησε μια σειρά από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Η ομάδα που θα κατάφερνε να ολοκληρώσει την αναπαραγωγή του μύθου γρηγορότερα και αρτιότερα ήταν η νικήτρια.

36 Παρουσιάζοντας τους πολωνικούς μύθους

37 στο γυμναστήριο Στις 12:30 παίξαμε διάφορα παιχνίδια στο γυμναστήριο του σχολείου.

38 κοινωνική συνάντηση στο σχολείο Στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε κοινωνική συνάντηση στο σχολείο : επισκέπτες, οικογένειες που φιλοξενούσαν τους μαθητές των άλλων χωρών, μαθητές και εκπαιδευτικοί του πολωνικού σχολείου συγκεντρωθήκαμε στο σχολείο. Η μπάντα της Μουσικής Ααδημίας του Gliwice μας ψυχαγώγησε με υπέροχα ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακολούθησε η απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής και η ανταλλαγή γλυκισμάτων από τις φιλοξενούμενες χώρες.

39 Η εκδήλωση και η απονομή

40 Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 (εκδρομή στο αλατορυχειο wieliczka) Κατεβήκαμε σε 184 μέτρα βάθος, σταδιακά, ακολουθώντας τα ξύλινα σκαλοπάτια. Γνωρίσαμε την ιστορία του ορυχείου και θαυμάσαμε μια μεγάλη ποικιλία αγαλμάτων κατασκευασμένα από αλάτι.

41 Υπήρχαν αναπαραστάσεις της ζωής και της εργασίας των πρώτων αλατορύχων, αλλά και η εκθαμβωτική εκκλησία της Saint Kinga (101 μ. βάθος), στην οποία ακόμη και σήμερα τελούνται λειτουργίες & γαμήλιες τελετές και πραγματοποιούνται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

42 Όλα τα αντικείμενα μέσα στο ναό, από τους πολυελαίους μέχρι τα είδη θρησκευτικής λατρείας, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από το αλάτι του ορυχείου.

43 Γεύμα στα «άδυτα» του φημισμένου αλατορυχείου

44 Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 Αποχαιρετώντας τις οικογένειες...

45 Αναχωρήσαμε για την Ελλάδα κουβαλώντας στις αποσκευές μας μια "μεγάλη πολωνική αγκαλιά" γεμάτη αξέχαστες εμπειρίες, διανθισμένη με πολλές καινούριες γνώσεις και γνωριμίες. Είμαστε σίγουρες/οι πως αυτή η μοναδική εμπειρία θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη και στην καρδιά μας! Φαίδρα Βανταράκη, Νίκη Κατσάρα, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος


Κατέβασμα ppt "TRANSNATIONAL LEARNING MEETING Διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση στην Πολωνία Poland, Gliwice 16-20 March 2015."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google