Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: 1.Ονομάζει τα βασικά υλικά παρασκευής των εδεσμάτων. 2.Παρασκευάζει τα καθορισμένα εδέσματα σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. 3.Διακρίνει τον ακριβή χρόνο προσθήκης του κάθε υλικού. 4.Ετοιμάζει το εστιατόριο για παράθεση και να παραθέτει τα εδέσματα που παρασκευάζει. 5.Παρασκευές: Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg). 2

3 Προετοιμασία εστιατορίου:  Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου.  Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 3

4 Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) Υλικά 1 Αστακό βραστό. 100 ml Κρέμα γάλακτος. 2 Κρόκους αυγών. 50gr. Βούτυρο. 50 ml Σέρι. 50 ml Μπράντι. 100 gr Μανιτάρια. Αλάτι, πιπέρι Καγιέν, Μοσχοκάρυδο, μαϊντανό. ψιλοκομμένο. 2 Μερίδες ρύζι πιλάφι. Εξοπλισμός 1Εστία. 1 Τηγάνι. 2Λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια). 1Μεγάλο κρύο πιάτο. 2Ζεστά πιάτα ψαριού. 1 Καθαρή πετσέτα. Προετοιμασία στην κουζίνα 1.Βράζετε τον αστακό σε ζωμό. 2.Αφαιρείτε τη σάρκα του και κόβετε σε λεπτές φέτες. 3.Ανακατεύετε τη κρέμα με τους κρόκους των αυγών. 4.Ετοιμάζετε το ρύζι πιλάφι. 5.Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Μέθοδος παρασκευής 1.Τοποθετείτε το τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτετε τι ς φέτες του αστακού και τις σοτάρετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές. 2.Προσθέτετε τα μανιτάρια και καρυκεύετε. 3.Προσθέτετε το σέρι. Όταν εξατμιστεί, ανάβετε με μπράντι. Προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα με τους κρόκους και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 4.Μεταφέρετε και σερβίρετε το ρύζι στο πιάτο αφήνοντας ένα κοίλωμα στο κέντρο του ρυζιού. 5.Τοποθετείτε τον αστακό με τη σάλτσα στο κοίλωμα. 6.Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. 4

5 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Αναφέρετε την απαραίτητη προετοιμασία για την παρασκευή του Αστακού Νιούμπουργκ (Lobster Newburg). 2.Αναφέρετε τη σωστή διαδικασία για την εκτέλεση της συνταγής, Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg), τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. 3.Περιγράψετε τον τρόπο παρουσίασης της παρασκευής. 5


Κατέβασμα ppt "Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google