Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ομάδα:τρελοί επιστήμονες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ομάδα:τρελοί επιστήμονες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ομάδα:τρελοί επιστήμονες
Project-Ηλεκτρισμός Ομάδα:τρελοί επιστήμονες

2 Ομάδα Τρελοί επιστήμονες!! Η ομάδα αποτελείται από 5 παιδιά… Δήμας Βασίλιος, Νεκταρία Ασλανίδου, Αντιγόνη Τουλούμη, Λυδία Νικοδημητροπούλου και Αθηνά Αραούζου. Δουλεύουμε πάνω στον ηλεκτρισμό και πιο συγκεκριμένα κάνουμε πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα. Πρώτα θα ασχοληθούμε με μια μικρή περιγραφή για τον γενικό όρο ηλεκτρισμός και ύστερα θα περιγράψουμε αναλυτικότερα τα πειράματα πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει.

3 Ηλεκτρισμός Ο Ηλεκτρισμός είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει τα ηλεκτρικά φαινόμενα, δηλαδή τα φαινόμενα που προκαλούνται ως αποτέλεσμα την παρουσίας και της ροής του ηλεκτρικού φορτίου. Πολλά καθημερινά φαινόμενα, όπως οι αστραπές και ο στατικός ηλεκτρισμός είναι ηλεκτρικά. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και λιγότερα γνωστές έννοιες, όπως το ηλεκτρικό πεδίο και η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή. Ο ηλεκτρισμός μαζί με τον μαγνητισμό αποτελούν την ενιαία έκφραση του ηλεκτρομαγνητισμού, μιας από τις τέσσερις θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις. Ιστορικά ως έννοια έχει τις ρίζες του στην παρατήρηση του Θαλή του Μιλήσιου (περίπου το 600 π.Χ.) ότι κομμάτι ήλεκτρου (κεχριμπάρι) που τρίβεται σε ξηρό ύφασμα έλκει μικρά κομμάτια άχυρου. Εξ ου και η ονομασία "ηλεκτρισμός", δηλαδή το φαινόμενο που παρατηρείται στο ήλεκτρο. Το 19ο αιώνα αναπτύχθηκαν βαθμιαία διάφορες τεχνικές εφαρμογές του ηλεκτρισμού, αλλά μόλις τον 20ο αιώνα αναγνωρίστηκε η διάχυτη παρουσία των ηλεκτρικών δυνάμεων οι οποίες παίζουν βασικό ρόλο στη συγκρότηση και τη συμπεριφορά της ύλης γύρω μας.

4 Το πρόγραμμα πάνω στο οποίο δουλεύουμε
Το πρόγραμμα ονομάζεται Edison 5 Demo και είναι ανοιχτό και δωρεάν download από το internet καθώς χρησιμεύει για εκπαιδευτικούς λόγους. Αυτό χρησιμοποιείται μόνο για πειράματα ηλεκτρισμού και με την βοήθειά του μπορούμε να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε πιο εύκολα νόμους της φυσικής και πιο συγκεκριμένα του ηλεκτρισμού. Για αυτόν τον λόγο διαλέξαμε σαν εργασία μας αυτό το πρόγραμμα.

5 1ο πείραμα Το πρώτο πείραμα είναι σχετικά απλό. Χρησιμοποιούμε παράλληλη σύνδεση. Τα ¨εργαλεία¨ που θεωρούνται απαραίτητα για αυτό το πείραμα είναι: μία μπαταρία, δύο λάμπες, ένας διακόπτης και 3 καλώδια. Το πείραμα έχει ως εξής: Συνδέω ένα καλώδιο με την μπαταρία και με τον διακόπτη. Το δεύτερο καλώδιο το συνδέω με την μια λάμπα και στη συνέχεια με την άλλη λάμπα ,τέλος το τρίτο το συνδέω με το ρελέ και την μπαταρία. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν συνδέω το κύκλωμα και το τελειοποιώ πατώντας τον διακόπτη, ανάβει η λάμπα.

6 Video με την περιγραφή του πρώτου πειράματος!

7 2ο πείραμα Το δεύτερο πείραμα είναι παρόμοιο με το πρώτο σε βαθμό δυσκολίας. Το αποτέλεσμα στο δεύτερο όμως διαφέρει κατά έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος από το πρώτο. Τα ¨εργαλεία¨ που είναι απαραίτητα για αυτό το πείραμα είναι: μία μπαταρία, ένας διακόπτης, μία λάμπα και 3 καλώδια. Το κύκλωμα έχει ως εξής: Συνδέω το πρώτο καλώδιο με την μπαταρία και τον διακόπτη, ύστερα την πρώτη λάμπα με την δεύτερη λάμπα, μετά τις δυο λάμπες με το ρελέ και τέλος με την μπαταρία. Αποτέλεσμα είναι και οι δυο λάμπες να φωτίσουν όπως είδαμε και στο προηγούμενο πείραμα. Η διαφορά όμως είναι η διαφορετική σύνδεση. Εδώ είναι σύνδεση σε σειρά.

8 Video με την περιγραφή του δεύτερου πειράματος!


Κατέβασμα ppt "Ομάδα:τρελοί επιστήμονες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google