Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2010.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2010."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2010.

2 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ - Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1948. - Είναι Καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics and Political Science και Διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος στη μακροοικονομική του Centre for Economic Performance του London School of Economics. - Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε μαζί με τους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν με το Νόμπελ Οικονομίας 2010. Το Νόμπελ τους απονεμήθηκε για μια μέθοδο ανάλυσης των αγορών, ανακοινώθηκε στη Στοκχόλμη από την Επιτροπή απονομής των Νόμπελ.

3 Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών του London School of Economics Είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και του Econometric Society. Είναι επίσης Μέλος του συμβουλίου του European Economic Association και του Econometric Society και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Royal Economic Society. Είναι ερευνητικό μέλος του Centre for Economic Policy Research στο Λονδίνο και του Institute for the Study of Labor. Το 2005 έγινε ο πρώτος οικονομολόγος εκτός των ΗΠΑ, στον οποίο απονεμήθηκε από κοινού με τον Dale Mortensen τοθ Northwestern Univercity των ΗΠΑ το αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους βραβείο του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Εργασίας (IZA) στα Οικονομικά της Εργασίας. Το έργο του καθηγητή Χριστόφορου Πισσαρίδη οδήγησε στην καλύτερη κατανόηση της ανεργίας και των ροών εργασίας.

4 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Το έργο των Diamond, Mortense και Πισσαρίδη συνοψίζεται με τον τίτλο «Θεωρία Αναζήτησης». Η θεωρία αυτή βοηθά αποφασιστικά στην κατανόηση της δομικής ανεργίας. To νέο στοιχείο της «Θεωρίας Αναζήτησης» είναι η ανάλυση αγορών με τριβές στις συναλλαγές, δηλαδή χωρίς τον κλασικό μηχανισμό προσαρμογής τιμών σε απότομες μεταβολές προσφοράς ή ζήτησης.

5 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ;D


Κατέβασμα ppt "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Ο ελληνοκύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2010."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google