Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 490 πχ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 490 πχ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 490 πχ
ΙΣΤΟΡΙΑ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 490 πχ

2 Πολεμώντας στην πρώτη γραμμή των Ελλήνων, οι Αθηναίοι στο Μαραθώνα κατέστρεψαν τη δύναμη των χρυσοφόρων Μήδων. Σιμωνίδης ο Κείος

3 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1ο Να χωριστείτε σε δύο ομάδες και να δημιουργήσετε δύο πινακοθήκες εικόνων σχετικών με τη μάχη του Μαραθώνα. Κάνετε κλικ εδώ για να αρχίσετε τη συλλογή σας σύμφωνα με τη χρονολογική σειρά των γεγονότων.

4 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2ο Παρακολουθήσετε προσεχτικά το video που ακολουθεί (κάνετε κλικ εδώ). Με τη βοήθεια των πληροφοριών της wikipedia (κάνετε κλικ εδώ), χωριστείτε σε 5 ομάδες. Η κάθε ομάδα πρέπει να παράξει ένα κείμενο σε περιβάλλον επεξεργασίας word πάνω στα εξής θέματα: 1η ΟΜΑΔΑ: Τι γνωρίζετε για το προοίμιο της μάχης και την ημερομηνία διεξαγωγής της;

5 2η ΟΜΑΔΑ: Τι γνωρίζετε για τις δυνάμεις των Ελλήνων και των Περσών; Ποια ήταν η στρατηγική και οι πολεμικές τακτικές των Ελλήνων; 3η ΟΜΑΔΑ: Να περιγράψετε τις φάσεις της μάχης ( σχεδιάγραμμα, κινήσεις αντιπάλων, σχέδιο Μιλτιάδη). 4η ΟΜΑΔΑ: Να αναφέρετε τα αποτελέσματα και τη σημασία της μάχης του Μαραθώνα.

6 5η ΟΜΑΔΑ: Να αναφέρετε τους θρύλους για τη μάχη του Μαραθώνα και την ιστορία του Μαραθώνιου. Μπορείτε να ξεχωρίσετε τα πραγματικά ιστορικά από τα ψευδοϊστορικά στοιχεία των αφηγήσεων; Να αναφέρετε μερικούς λόγους για τη δημιουργία τέτοιων θρύλων.


Κατέβασμα ppt "Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ/ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 490 πχ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google