Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι σημαίνει ο όρος έκφραση ; ΕΚΦΡΑΣΗ: Ο όρος έκφραση προέρχεται από την αρχαία ελληνικ ή γραμματεία >.Συγκεκριμένα από την αρχαιότητα ο όρος έκφραση σήμαινε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι σημαίνει ο όρος έκφραση ; ΕΚΦΡΑΣΗ: Ο όρος έκφραση προέρχεται από την αρχαία ελληνικ ή γραμματεία >.Συγκεκριμένα από την αρχαιότητα ο όρος έκφραση σήμαινε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι σημαίνει ο όρος έκφραση ; ΕΚΦΡΑΣΗ: Ο όρος έκφραση προέρχεται από την αρχαία ελληνικ ή γραμματεία >.Συγκεκριμένα από την αρχαιότητα ο όρος έκφραση σήμαινε περιγραφή (ανθρώπου,τόπου,αντικειμένου, εποχής κτλ.)Μάλιστα οι σοφιστές τη ν χρησιμοποιούσαν ως άσκηση για να ελέγξουν τις ρητ ορ ικές ικανότητες των μαθητών τους. Στόχος της έκφρασης ήταν να παρουσιάσει ολοζώντανο το οτιδήποτε στον αναγνώστη ή ακροατή. Α ρ κετούς αιώνες αργότερα και κυρίως κατά τα μεσαι ω νικ ά χρόνια ο όρος αυτός άλλαξε και σήμαινε περιγραφή ενός έργου τέχνης και μέχρι σήμερα μερικοί θεωρούν ό τι αυτή είναι η μόνη σημασία.

2 Τι σημαίνει ο όρος έκφραση ; Κατά τον ΄Ομηρο Κατά τον Όμηρο : Στην Ιλιάδα έχουμε την λεπτομερειακή περιγραφή της ασπίδας του Αχιλλέα την ώρα που την κατασκευάζει ο Ήφαιστος (Σ:483-608) Στην Οδύσσεια έχουμε την περιγραφή του φυσικού ειδυλιακού περιβάλλοντος της Ωγυγίας, του νησιού της Καλυψώς(ε 63-75) καθώς και του παλατιού του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου (η 84-132).

3 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ Ένα μουσείο που θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε είναι το μουσείο κυκλαδικής τέχνης αντικ εί μενα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο έκφρασης είναι : Λύχνοι Ειδώλια Χρυσά και χάλκινα κοσμήματα Μετάλλινα αντικείμενα Χάλκινα κράνη Χάλκινα σκεύη από τη Συλλογή Λάμπρου Ευταξία, δωρεά προς το Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή Γυάλινα σκεύη Μαρμάρινα γλυπτά


Κατέβασμα ppt "Τι σημαίνει ο όρος έκφραση ; ΕΚΦΡΑΣΗ: Ο όρος έκφραση προέρχεται από την αρχαία ελληνικ ή γραμματεία >.Συγκεκριμένα από την αρχαιότητα ο όρος έκφραση σήμαινε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google