Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΕΟΝ...κύκλωση Ο.Ε. Δραστηριότητες ομίλου επιχειρηματικότητας 2010-2011.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΕΟΝ...κύκλωση Ο.Ε. Δραστηριότητες ομίλου επιχειρηματικότητας 2010-2011."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΕΟΝ...κύκλωση Ο.Ε. Δραστηριότητες ομίλου επιχειρηματικότητας 2010-2011

2 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “επιχειρηματικότητας νέων”, 7 μαθητές του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης μαζί με έναν εκ των καθηγητών αλλά και με τη συνδρομή ενός εκπροσώπου του ΣΕΝ, δημιουργήσαμε μια εικονική επιχείρηση.

3 Αντικείμενο Δράσεων Αντικείμενο της επιχείρησής μας είναι η ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικών και αλουμινένιων συσκευασιών και η προώθηση της ανακύκλωσης στο χώρο του σχολείου.

4 Συναντήσεις με Συνεργάτες Πραγματοποιώντας συναντήσεις στο χώρου του σχολείου μας με διαφόρους εκπροσώπους των επικρατέστερων συνεργατών κερδίσαμε πάνω από όλα σε εμπειρία.

5 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Επιλέχθηκε ο προσφορότερος από κάθε άποψη εξωτερικός συνεργάτης Κοινό Προμηθευτές ΛΕΟΝ..κύκλωση Δημιουργήθηκε πλάνο επικοινωνίας για την κινητοποίηση των μαθητών στα θέματα της ανακύκλωσης Η ομάδα ανάθεσε αρμοδιότητες στα μέλη της τόσο για θέματα λειτουργίας της εταιρίας όσο σε θέματα επικοινωνίας με το κοινό

6 Υπογραφή Σύμβασης Γνωστοποιώντας στο σχολείο ότι είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που εφαρμόζουν σε αυτό το επίπεδο τέτοιο πρόγραμμα ανακύκλωσης και αφού συμπλεύσαμε σε όλα τα επίπεδα με τη διεύθυνση, υπογράψαμε με την επιχείρηση μονοετή σύμβαση.

7 Κλίμα Περιβαλλοντικής Συνείδησης Στη συνέχεια ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε ένα κλίμα περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές, στους καθηγητές αλλά και στους εργαζομένους του σχολείου.

8 ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τυπώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα έντυπα ενημέρωσης για τις δράσεις μας πλησιάζουμε τους μαθητές ενημερώνοντάς τους για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

9 Ενημέρωση μαθητών Μέσα από εκτενείς ομιλίες μας και φυλλάδια από ανακυκλωμένο χαρτί, που διανείμαμε στους μαθητές από τάξη σε τάξη προωθήσαμε το πρόγραμμα μας.

10 Ενημέρωση καθηγητών Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και στους καθηγητές οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο σχολείο μας δίνοντάς μας κουράγιο και θετικά σχόλια για να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια.

11 www.leonkyklosi.weebly.com Ακόμα σύμφωνα και με την τάση των καιρών, εκμεταλλευτήκαμε τη τεχνολογία και δημιουργήσαμε σε ένα site(www.leonkyklosi.weebly.com) το προφίλ της επιχείρησης μας, μέσω του οποίου οι μαθητές μαθαίνουν για εμάς και για τους διαγωνισμούς στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος, κάθε στιγμή εύκολα και γρήγορα.

12 Ραδιοφωνικός Σταθμός Συμμετέχουμε επίσης με εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό του σχολείου μας, που λειτουργεί μέσω του internet και μας δίνει τη δυνατότητα να ευαισθητοποιήσουμε και άλλα άτομα.

13 Εκδήλωση Προώθησης Περιβαλλοντικών Σκοπών Στο πλαίσιο των δράσεών μας, οργανώνουμε στο σχολείο στις 15 Μαρτίου, εκδήλωση ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, έχοντας για καλεσμένους αθλητές και επιστήμονες ώστε τα παιδία να μάθουν και από τα χείλη ειδικών για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

14 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ Τεχνολογικές καινοτομίες όμως, δεν χρησιμοποιούμε μόνο στον τομέα του marketing αλλά και των υπηρεσιών μας. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε εξελιγμένη τεχνολογία ώστε να παρακολουθούμε τακτικά, με σιγουριά και βεβαιότητα την ποσότητα των ανακυκλωμένων συσκευασιών.

15 ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

16 Φιλανθρωπικές Ενέργειες Ενισχύοντας τα πιστεύω του σχολείου, αποφασίσαμε όλα τα χρηματικά οφέλη που θα αποκομίσουμε να τα προσφέρουμε για φιλανθρωπικό σκοπό.


Κατέβασμα ppt "ΛΕΟΝ...κύκλωση Ο.Ε. Δραστηριότητες ομίλου επιχειρηματικότητας 2010-2011."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google