Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/19-9-2013 Εισήγηση: Τζαννή Βασιλική Κυριλλίδου Φωτεινή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/19-9-2013 Εισήγηση: Τζαννή Βασιλική Κυριλλίδου Φωτεινή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/19-9-2013 Εισήγηση: Τζαννή Βασιλική Κυριλλίδου Φωτεινή

2 Α΄ ΤΑΞΗ ΓΕ.Λ. Πρόγραμμα 35 ωρών την εβδομάδα 33 ώρες κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: - 9 μαθήματα Γενικής Παιδείας - 1 μάθημα επιλογής ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

3 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

4 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ Ενδοσχολικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα εκτός από την Ερευνητική Εργασία και τη Φυσική Αγωγή Κοινά θέματα για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου, 50% με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, 50% από διδάσκοντα Διόρθωση από τον διδάσκοντα Γενικός Βαθμός Προαγωγής: Ο Μ.Ο γραπτών + προφορικών μαθημάτων ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

5 Α΄ ΤΑΞΗ Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή: α) Γενικός Βαθμός τουλάχιστον 10 β) Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, σε κάθε διακριτό αντικείμενο τουλάχιστον 10, και στα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8. Όταν η α) και η β) προϋπόθεση δεν πληρούνται: επανάληψη της τάξης. Όταν η προϋπόθεση β) δεν πληρούται: επανεξέταση. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

6 6 Παράδειγμα 1 Ο μαθητής Χ έχει: Μ.Ο. μαθημάτων: 10,2 Άλγεβρα ( διακριτό αντικείμενο των Μαθηματικών) Μ.Ο.: 09 Ιστορία Μ.Ο.: 07,5 Ο μαθητής Χ παραπέμπεται σε επανεξέταση στα μαθήματα: Άλγεβρα και Ιστορία.

7 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Παράδειγμα 2 Η μαθήτρια Ψ έχει: Μ.Ο. μαθημάτων: 09,4 Αρχ. Ελλ. Γλ. Γραμμ. Μ.Ο.: 10 Νέα Ελλ. Γλ. Μ.Ο.: 10 Λογοτεχνία Μ.Ο.: 10 Άλγεβρα Μ.Ο.: 10 Γεωμετρία Μ.Ο.: 10 Υπόλοιπα μαθήματα Μ.Ο.: 08 Η μαθήτρια Ψ επαναλαμβάνει την τάξη

8 Οι μαθητές της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου μετά την προαγωγή τους, μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης για χορήγηση Πιστοποιητικού Γνώσης Χειρισμού Η/Υ, που πραγματοποιούνται εντός της σχολικής μονάδας

9 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Στη Β΄ Τάξη του Γενικού Λυκείου εγγράφονται οι προαγόμενοι από την Α΄ Τάξη του Γενικού ή του Επαγγελματικού Λυκείου Στη Β΄ Τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου εγγράφονται οι προαγόμενοι από την Α΄ Τάξη του Γενικού ή του Επαγγελματικού Λυκείου

10 Β΄ ΤΑΞΗ Πρόγραμμα 35 ωρών την εβδομάδα 30 ώρες Μαθήματα Γενικής Παιδείας 5 ώρες Μαθήματα Προσανατολισμού ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

11 Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

12 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

13

14 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ Ενδοσχολικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα εκτός από την Ερευνητική Εργασία και τη Φυσική Αγωγή Κοινά θέματα για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου, 50% με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, και 50% από διδάσκοντα Διόρθωση από τον διδάσκοντα Γενικός Βαθμός Προαγωγής: Ο Μ.Ο. γραπτών + προφορικών μαθημάτων ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

15 Β΄ ΤΑΞΗ Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή : α) Γενικός Βαθμός τουλάχιστον 10 β) τουλάχιστον 10 στην Ελληνική Γλώσσα (σε κάθε διακριτό αντικείμενο), στα Μαθηματικά (σε κάθε διακριτό αντικείμενο) και στο καθένα από τα μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού, και στα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8. Όταν η α) και η β) προϋπόθεση δεν πληρούνται: επανάληψη της τάξης. Όταν η προϋπόθεση β) δεν πληρούται: επανεξέταση. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

16 Γ΄ ΤΑΞΗ Πρόγραμμα 34 ωρών την εβδομάδα 14 ώρες μαθήματα Γενικής Παιδείας 20 ώρες μαθήματα Προσανατολισμού ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

17

18

19 Γ΄ ΤΑΞΗ Ενδοσχολικές εξετάσεις στα μαθήματα: Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ Θρησκευτικά Ιστορία Ξένη Γλώσσα 3 μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού. Σύνολο: 8 μαθήματα. Θέματα: 50% με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, 50% από διδάσκοντα Διόρθωση από τον διδάσκοντα ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

20 Γ΄ ΤΑΞΗ Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόλυση α) Γενικός Βαθμός τουλάχιστον 10 β) Μ.Ο. προφορικής και γραπτής βαθμολογίας στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και στο καθένα από τα μαθήματα της Ο.Π. τουλάχιστον 10, και στα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8. Όταν η α) και η β) προϋπόθεση δεν πληρούνται: επανάληψη της τάξης. Όταν η προϋπόθεση β) δεν πληρούται: επανεξέταση. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.)

21 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

22 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.) Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚ ΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ Ανθρωπιστικών κ. Νομικών Επιστημών Θετικών κ Τεχνολογικών Επιστημών Επιστημών Υγείας Οικονομικών, Πολιτικών κ. Κοινωνικών Σπουδών Παιδαγωγικών Επιστημών

23 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΓΕ.Λ.) ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ Ε.Π.Ε. Ανθρωπιστικών κ. Νομικών Επιστημών Θετικών κ Τεχνολογικών Επιστημών Επιστημών Υγείας Οικονομικών, Πολιτικών κ. Κοινωνικών Σπουδών Παιδαγωγικών Επιστημών Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Αρχαία ΕλληνικάΦυσική Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ΛατινικάΜαθηματικάΒιολογία Αρχές Οικονομικών Επιστημών Αρχές Φυσικών Επιστημών ΙστορίαΧημεία Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Ιστορία

24 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πανελλαδικές εξετάσεις μετά την απόλυση σε θέματα: - 50% με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας - 50% από κεντρική επιτροπή εξετάσεων

25 Για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υπολογίζονται 5 βαθμοί: οι 4 γραπτοί βαθμοί των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων και ο 5ος βαθμός "Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης" (Β.Π.Α.) που προκύπτει από τους βαθμούς προαγωγής και απόλυσης των τριών τάξεων του Λυκείου.

26 Για να υπολογιστεί ο 5ος βαθμός ακολουθούμε τα εξής βήματα:

27 1 Ο ΒΗΜΑ Υπολογίζουμε τον Μ.Ο. των τεσσάρων (4) πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, γιατί θα χρειαστεί να συγκρίνουμε τους βαθμούς προαγωγής και απόλυσης των τριών τάξεων με αυτόν τον Μ.Ο.

28 2 Ο ΒΗΜΑ Γνωρίζουμε τον Βαθμό Προαγωγής της Α΄ και Β΄ τάξης, και τον Βαθμό Απόλυσης της Γ΄ τάξης και τους αναπροσαρμόζουμε (αν χρειάζεται) ώστε να μην απέχουν πολύ από τον παραπάνω Μ.Ο.

29 Πότε και πώς αναπροσαρμόζεται ο Βαθμός Προαγωγής (Α΄ και Β΄ τάξη) ή ο Βαθμός Απόλυσης (Γ΄ τάξη)

30 1η πιθανότητα → Όταν ο βαθμός είναι μεγαλύτερος κατά μία τουλάχιστον μονάδα σε σχέση με τον Μ.Ο. των 4 Μαθημάτων που εξετάζονται Πανελλαδικά. Τότε αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω ώστε να μην απέχει από το βαθμό του Μ.Ο. περισσότερο από 1 μονάδα.

31 2η πιθανότητα: → Όταν είναι μεγαλύτερος μέχρι και 1 μονάδα σε σχέση με τον Μ.Ο. των Μαθημάτων που εξετάζονται Πανελλαδικά. Τότε ο βαθμός δεν αναπροσαρμόζεται.

32 3η πιθανότητα → Όταν ο βαθμός είναι μικρότερος σε σχέση με τον Μ.Ο. των 4 Μαθημάτων που εξετάζονται Πανελλαδικά. Τότε αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω κατά 1 το πολύ μονάδα και μέχρι του ορίου του Μ. Ο.

33 3 ο ΒΗΜΑ Υπολογίζουμε τον 5 ο Βαθμό (Βαθμό Προαγωγής και Απόλυσης) με βάση τους αναπροσαρμοσμένους βαθμούς των τάξεων πολλαπλασιάζοντας: τον βαθμό προαγωγής της Α΄ τάξης Χ 0,4 τον βαθμό προαγωγής της Β΄ τάξης Χ 0,7 τον βαθμό απόλυσης της Γ΄ τάξης Χ 0,9, προσθέτοντας τα γινόμενα και διαιρώντας το άθροισμα διά δύο.

34 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

35 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 Ο : Ο μαθητής Χ έχει : Βαθμό προαγωγής: Α΄ Λυκείου 15 Βαθμό προαγωγής Β΄ Λυκείου 14 Βαθμό απόλυσης : Γ΄ Λυκείου 11 Ο μαθητής Χ έχει γράψει στα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα: 11,12,14,15 Ο μαθητής Χ έχει Μ.Ο. βαθμολογίας στα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα: Αναπροσαρμογή: Ο βαθμός της Α΄τάξης γίνεται: 14 Ο βαθμός της Β΄τάξης μένει ως έχει δηλαδή 14 Ο βαθμός της Γ΄τάξης γίνεται 12 (βελτιώνεται κατά 1 μονάδα που είναι και το μέγιστο όριο) Άρα: που αποτελεί και τον 5ο βαθμό. Έτσι ο μαθητής Χ έχει τους βαθμούς: 11,12,14,15,13,1 με τους οποίους θα διεκδικήσει την είσοδο του στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

36 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

37 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Β.Π. ή Β.Α. Μ.Ο. Πανελλαδικώς Εξεταζομένων Μαθημάτων (σταθερός) ΠερίπτωσηΑναπροσαρμοσμένος Β.Π. ή Β.Α. 1714(Α)15 1614(Α)15 1514(Β)15 14,514(Β)14,5 (Β)14 13,514(Γ)14 1314(Γ)14 12,514(Γ)13,5 1214(Γ)13 Περίπτωση (Α) Περίπτωση (Β) Περίπτωση (Γ) Όταν ο βαθμός είναι μεγαλύτερος της 1 μονάδας σε σχέση με τον Μ.Ο. των 4 Πανελλαδικά Εξεταζόμενων Μαθημάτων αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω ώστε να μην απέχει από το βαθμό του Μ.Ο. περισσότερο από 1 μονάδα Όταν ο βαθμός είναι μεγαλύτερος μέχρι και 1 μονάδα σε σχέση με τον Μ.Ο. των 4 Πανελλαδικά Εξεταζόμενων Μαθημάτων δεν αναπροσαρμόζεται Όταν ο βαθμός είναι μικρότερος σε σχέση με τον Μ.Ο. των 4 Πανελλαδικά Εξεταζόμενων Μαθημάτων αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω κατά 1 το πολύ μονάδα και μέχρι του ορίου του Μ. Ο.

38 Ποιες σχολές ή τμήματα ανήκουν σε κάθε Ε.Π.Ε: ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μέχρι 30 Μαΐου εκάστου διδακτικού έτους και ισχύει για το επόμενο διδακτικό έτος. Ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα, ανά Σχολή ή Τμήμα ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση της Σχολής ή του Τμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτόν έως την 1η Μαρτίου εκάστου έτους και ισχύει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της Α΄ Τάξης του σχολικού έτους στο οποίο αυτή προτείνεται. Ο αριθμός των εισακτέων και τα ειδικά μαθήματα ανά Σχολή ή Τμήμα: ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέχρι 15 Μαρτίου εκάστου έτους, για το τρέχον έτος. Ρυθμίσεις που αναμένεται να καθοριστούν με Υ.Α:

39 «Τμήματα Ενίσχυσης» σε: Ελεύθερο Σχέδιο Γραμμικό Σχέδιο Ισπανικά Ιταλικά ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

40 Σας ευχαριστούμε πολύ


Κατέβασμα ppt "ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/19-9-2013 Εισήγηση: Τζαννή Βασιλική Κυριλλίδου Φωτεινή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google