Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]

2 Η χώρα μας δε θα επιτρέψει τη καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας

3 Η Ελλάδα δε θα επιτρέψει τη καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με αφορμή την έγκριση καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας για βιομηχανική χρήση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άλλωστε η Ελλάδα έχει δηλώσει “ελεύθερη καλλιέργειας μεταλλαγμένων” εδώ και χρόνια.

4 Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα την προφύλαξη δημόσιων αγαθών, όπως η υγεία, το περιβάλλον και η βιοποικιλιότητα, η Ελλάδα προτίθεται να ενεργοποιήσει νομικές ρήτρες, που θα απαγορεύουν την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora επί ελληνικού εδάφους

5 Οι αποφάσεις της Κομισιόν, που αγγίζουν θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για το σύνολο της κοινωνίας, θα πρέπει να λαμβάνονται με περίσκεψη, διαφάνεια και πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση. Ταυτόχρονα, η χώρα μας, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα επιλογής κάθε κράτους-μέλους για την εφαρμογή αποφάσεων, που αφορούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα".

6 Και συμπλήρωσε η υπουργός: "Η Εθνική Στρατηγική που προωθούμε στηρίζεται σε ένα μοντέλο ποιοτικής, πιστοποιημένης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας, και όχι στη μαζική και εντατική παραγωγή με αμφίβολα αποτελέσματα για τη Δημόσια Υγεία και τους φυσικούς πόρους".

7 ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ GREENPEACE ΚΟΚΚΙΝΟ Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς. Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής ήδη αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ζωοτροφές απαλλαγμένες από µεταλλαγµένους οργανισμούς και έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι στο άμεσο μέλλον θα "καθαρίσουν" το σύνολο των ζωοτροφών από µεταλλαγµένα συστατικά. ΠΡΑΣΙΝΟ Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής εγγυώνται ότι προέρχονται από ζώα που δεν έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς. ΠΡΑΣΙΝΟ Για τα προϊόντα αυτά η Greenpeace έχει πραγματοποιήσει έλεγχο των πιστοποιητικών που διαθέτουν οι παραγωγοί από τους προμηθευτές τους για τη χρήση µη µεταλλαγµένων οργανισμών στις ζωοτροφές.


Κατέβασμα ppt "ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [2009-2010]"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google