Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες
ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες

2 Το άλλο πρωί οι μνηστήρες επέστρεψαν και άρχισαν πάλι να πίνουν, να τρώνε και να διασκεδάζουν.
Η Αθηνά έβαλε στο μυαλό της Πηνελόπης την ιδέα να διοργανώσει αγώνες τοξοβολίας με το τόξο του Οδυσσέα. Όποιος μπορούσε να λυγίσει τη χορδή του τόξου και να περάσει το βέλος μέσα από τις τρύπες 12 τσεκουριών θα γινόταν άντρας της και βασιλιάς της Ιθάκης. Όλοι οι μνηστήρες δοκίμασαν. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τη χορδή και κανείς δεν μπόρεσε να περάσει το τόξο μέσα και από τις δώδεκα τρύπες.

3 Ο Οδυσσέας σημαδεύει με το τόξο τους μνηστήρες.
Η Πηνελόπη έφυγε και ο Οδυσσέας ζήτησε να δοκιμάσει κι αυτός. Η θεά Αθηνά του έδωσε την πρώτη του μορφή και αυτός αμέσως άρπαξε το τόξο και πέρασε το βέλος μέσα από όλες τις τρύπες των τσεκουριών. Οι μνηστήρες κατάλαβαν ποιος ήταν και φοβήθηκαν. Η Ευρύκλεια και ο Εύμαιος έκλεισαν όλες τις πόρτες και ο Οδυσσέας με τον Τηλέμαχο σημάδεψαν με τα τόξα τους μνηστήρες. Τους σκότωσαν όλους. Ο Οδυσσέας σημαδεύει με το τόξο τους μνηστήρες.

4 Η Πηνελόπη στην αρχή δεν πίστεψε πως ο ζητιάνος ήταν ο Οδυσσέας
Η Πηνελόπη στην αρχή δεν πίστεψε πως ο ζητιάνος ήταν ο Οδυσσέας. Με ένα όμως τέχνασμα της βεβαιώθηκε πως ήταν αυτός. Ζήτησε από τις δούλες της να σύρουν το κρεβάτι τους έξω από το δωμάτιο για να κοιμηθεί ο Οδυσσέας. Τότε αυτός τη μάλωσε λέγοντας πως το κρεβάτι τους είναι καρφωμένο σ’ένα χοντρό κορμό ελιάς και κανείς δεν μπορεί να το μετακινήσει. Αυτό ήταν κάτι που μόνο αυτοί οι δυο γνώριζαν. Την επόμενη μέρα ο Οδυσσέας πήγε να επισκεφτεί τον πατέρα του ,Λαέρτη, που ζούσε μόνος στα κτήματά τους. Ο γέροντας μόλις είδε το γιο του τον αγκάλιασε και έκλαψαν ώρα πολλή. Οι συγγενείς των μνηστήρων ζητούσαν εκδίκηση και πήγαν στο κτήμα του Λαέρτη για να σκοτώσουν τον Οδυσσέα. Η θεά Αθηνά όμως τους διάταξε να γίνουν φίλοι και από τότε ορκίστηκαν πίστη στον Οδυσσέα. Ο Οδυσσέας βασίλεψε για πολλά χρόνια στην αγαπημένη του Ιθάκη. Οδυσσέας


Κατέβασμα ppt "Ο Οδυσσέας σκοτώνει τους μνηστήρες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google