Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

2 Ο ζωδιακός κύκλος Ο ζωδιακός κύκλος αντιστοιχεί στην κίνηση που ακολουθεί ο ήλιος στον ουρανό. Η κίνηση αυτή χωρίζεται σε δώδεκα ίσες ζώνες οι οποίες αντιστοιχούν σε ένα ζώδιο η κάθε μία. Η κατασκευή του ζωδιακού κύκλου περιγράφηκε από τον Κλαούδιο Πτολεμαίο το 2ο αιώνα μ.Χ. Στην αστρολογία, πέρα από τον διαχωρισμό των ζωδίων, ο ζωδιακός κύκλος συμβολίζει την ανθρώπινη ύπαρξη από τα πρώτα χρόνια ζωής έως τα γεράματα. Στοιχεία 1η Ομάδα: Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) 2η Ομάδα: Γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερος) 3η Ομάδα: Νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) 4η Ομάδα: Αέρας (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος)

3 ΚΡΙΟΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στο ζωδιακό κύκλο και έχει ονομαστεί έτσι από τον αστερισμό του Κριού. Η αρχική ονομασία προέρχεται από την αρχαία ελληνική παράδοση και συγκεκριμέ-να από το χρυσό Κριάρι που έσωσε ο Φρίξος.

4 ΤΑΥΡΟΣ 21 Απριλίου ως τις 20 Μαΐου

5 Ο Ταύρος είναι το 2ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου
Ο Ταύρος είναι το 2ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια της Άνοιξης και σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμής της. Προτερήματα: Υπομονετικός, αξιόπιστος, εγκάρδιος, στοργικός Μειονεκτήματα: Ζηλιάρης, ατομιστής, άπληστος, δεσποτικός

6 ΔΙΔΥΜΟΣ 21 Μαΐου ως τις 20 Ιουνίου

7 Ο Δίδυμος είναι το 3ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου
Ο Δίδυμος είναι το 3ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι το τρίτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί το τέλος της. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Προτερήματα: Προσαρμοστικός, πνευματώδης, επικοινωνιακός, δραστήριος. Μειονεκτήματα: Νευρικός, επιφανειακός, ασυνεπής, αδιάκριτος

8 ΚΑΡΚΙΝΟΣ 21 Ιουνίου ως τις 21 Ιουλίου
ΚΑΡΚΙΝΟΣ 21 Ιουνίου ως τις 21 Ιουλίου

9 Πλεονεκτήματα : Συναισθηματικός, προστατευτικός, εφευρετικός.
Μειονεκτήματα : επιφυλακτικός, εύθικτος, δύσθυμος. Κύρια Χαρακτηριστικά : Ανθρωπιά, τρυφερότητα, διαίσθηση, ανασφάλεια, δυσπιστία.

10 ΛΕΩΝ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ - 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο Λέων είναι ένα από το πιο φλογερά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Ιπποτικός, γαλαντόμος, τρυφερός και στοργικός.

11 Δυνατά σημεία των Λεώντων
Το δημιουργικό του πνεύμα, η μεγαλοψυχία του και η γεναιοδωρία του είναι τα δυνατά σημεία του ζώδιου αυτού. Αδύνατα σημεία στα Λιονταράκια Ο αυταρχισμός τους, η υπερηφάνειά του που συχνά αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας και του σνομπισμού και η ζήλεια του είναι από τα αδύνατα σημεία του ζώδιου αυτού.

12 ΠΑΡΘΕΝΟΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Είναι από τα ζώδια που δεν κάνει ποτέ του θόρυβο. Ο Παρθένος είναι από τη φύση του μικρόσωμος αλλά μυώδης και με πολύ περισσότερη δύναμη απ’ ότι δείχνει η εμφάνιση του.

13 ΖΥΓΟΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου ο Ζυγός είναι από τα πιο εξαιρετικά έξυπνα ζώδια. Έχουν καλό χαρακτήρα και ευχάριστο, αλλά μπορούν επίσης να γίνονται σκυθρωποί και να αρνούνται να δέχονται διαταγές.

14 Δυνατά σημεία Ο Ζυγός είναι από τα ζώδια που έχουν μια φανταστική ικανότητα να συγκεντρώνονται και να μελετούν σοβαρά βαθειά θέματα. Η επαφή με την φύση κάνει τους Ζυγούς ευτυχισμένους. Αδύνατα σημεία Τα αδύνατα σημεία των Ζυγών είναι η αναποφασιστικότητά τους, που συνδέεται με την τάση να μπαίνουν στη θέση όλων. Η πίεση να πάρουν αποφάσεις τους προκαλεί στρες.

15 ΣΚΟΡΠΙΟΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Το κορμί τους εκπέμπει δύναμη και μαγνητισμό. Υπάρχει ηλεκτρική ζωτικότητα που τρίζει και κάνει θόρυβο, όσο ήσυχος και αν προσπαθήσει να είναι τέτοια ζωτική δύναμη είναι αδύνατο να αποκρυφτεί τελείως.

16 ΤΟΞΟΤΗΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17 Χαρακτηριστικά του τοξότη: το ήθος, η πίστη, η ελπίδα, η αισιοδοξία, ο βαθύς στοχασμός, το εύρος της αντίληψης, αλλά και η ανάγκη του για περιπέτεια. Προτερήματα: Αισιόδοξος, ευθύς, διαχυτικός. Μειονεκτήματα: Αφελής, ανεύθυνος, νευρικός, ανυπόμονος.

18 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Οι Αιγόκεροι ανήκουν στα γήινα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, δίνει την εντύπωση πως είναι ριζωμένος σε ένα τόπο, μέχρι να αποφασίσει να κινηθεί σε ένα άλλο. Η όψη του είναι αυταρχική και η έκφρασή του σοβαρή.

19 ΥΔΡΟΧΟΟΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

20 Δυνατά σημεία Η Αστρολογία μας διδάσκει ότι όπως σκέφτεται ο Υδροχόος έτσι θα σκέφτεται ο κόσμος όλος σε πενήντα χρόνια. Αδύνατα σημεία Η ψυχή του Υδροχόου κυριαρχείται συνεχώς από τον Ουρανό τον απρόβλεπτο και βίαιο πλανήτη της αλλαγής. Η έντονη και σχεδόν ψυχαναγκαστική ανάγκη για αλλαγή τους κάνει να ενεργούν πολλές φορές σπασμωδικά.

21 ΙΧΘΥΕΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

22 Θετικά Χαρακτηριστικά: Ταπεινός, συμπονετικός, γεμάτος συμπάθεια
Θετικά Χαρακτηριστικά: Ταπεινός, συμπονετικός, γεμάτος συμπάθεια. Συναισθηματικός. Απόκοσμος, ευαίσθητος. Ευπροσάρμοστος. Καλόκαρδος. Οραματιστής. Αρνητικά Χαρακτηριστικά:  Αφηρημένος, αδιάφορος, καχύποπτος. Ανίκανος ν αντιμετωπίσει τις πρακτικές πλευρές της ζωής του. Ανίσχυρη θέληση, αναποφασιστικότητα.

23 ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google