Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!

2 Μορφές Βίας · Μια μορφή είναι η απασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας ή κακοποίηση ενός ατόμου, γνωστή ως σωματική βία. · Ο μαζικός βανδαλισμός, εγκλήματα και αναρχισμός είναι η κοινωνική βία. · Περιπαίζοντας με τα συναισθήματα και πιέζοντας ψυχολογικά ένα άτομο του ασκούμαι ψυχική βία. · Η ταύτιση και ο φανατισμός για μια ομάδα που δημιουργούν τα φαινόμενα χουλιγκανισμού στα γήπεδα. Γνωστή ως βία στα γήπεδα. · Προσπαθώντας να μεταδώσουμε μια ιδεολογία και κάνοντας την να κυριαρχήσει στους εγκεφάλους των θυμάτων, αυτομάτως χρησιμοποιούμε την πνευματική βία · Ξυλοδαρμοί, επιθέσεις και υβριστικά συνθήματα προς κάποιο άτομο της κυβέρνησης παραπέμπουν στην πολιτική βία. · Ή ενδοσχολική βία, γνωστή ως Bullying, είναι η εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία ή επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού αλλά και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

3 Ο νταής... · Έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ φαίνεται σίγουρος για τον εαυτό του. · Είναι επιθετικός και συχνά τρομοκρατεί τον ανθρώπινο πληθυσμό που υπάρχει γύρω του. · Είναι επιρρεπής σε παραβίαση κανόνων και συνεπώς η συμπεριφορά του δεν συμβαδίζει με αυτά που ορίζουν οι κανόνες. · Είναι ικανός να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις · Και δείχνει να μην έχει ηθικούς ενδοιασμούς ή τύψεις για τις πράξεις του.

4 Το θύμα... Το προφίλ του θύματος κακοποίησης δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου που καθιστά ένα άτομο θύμα. Υπάρχουν κάποιες απόψεις που θέλουν το θύμα: περισσότερο αγχώδες, ήσυχο και ευαίσθητο, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και δύσκολα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός ατόμου που έχει δεχτεί βία. Όταν ‘τοποθετούμε ‘ μια ταμπέλα σε κάποιον, αυτός ασυναίσθητα προσπαθεί να καταφέρει να γίνει αυτό που τον θεωρούν χωρίς όμως να το επιδιώκει πραγματικά.

5


Κατέβασμα ppt "Δεν είναι μαγκιά. Δεν είναι αστείο. Σταματήστε το!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google