Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου
Βασικά σημεία του μαθήματος

2 Ήπειρος Ο Πύρρος, βασιλιάς της Ηπείρου βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη της. Ίδρυσε νέες οχυρωμένες πόλεις με ναούς και θέατρα. Οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνταν εκτός από την κτηνοτροφία και με τη γεωργία και το εμπόριο.

3 Οι επεκτατικές προσπάθειες του Πύρρου (1)
Ο Πύρρος αποφασίζει να μεγαλώσει το κράτος του πηγαίνοντας δυτικά. Η ευκαιρία δίνεται από τον Τάραντα, ο οποίος του ζητά να τον προστατεύσει από τους Ρωμαίους. Με στρατό, ιππικό και ελέφαντες επιτίθεται δύο φορές στους Ρωμαίους και κερδίζει. Έχασε όμως πολλούς στρατιώτες (πύρρεια νίκη, δηλαδή, νίκη αλλά με πολλές απώλειες). Στην τρίτη του επίθεση χάνει και έτσι επιστρέφει στην πατρίδα του.

4 Οι επεκτατικές προσπάθειες του Πύρρου (2)
Ο Πύρρος στρέφεται προς τη νότιο Ελλάδα. Όταν έφτασε στην Σπάρτη, ο στρατός έλειπε σε εκστρατεία. Αν και η πόλη δεν είχε τείχος, οι γυναίκες σκάβοντας κατάφεραν να χτίσουν χωμάτινο τείχος. Η αντίστασή τους ανάγκασε τον Πύρρο να επιστρέψει στην Ήπειρο.

5 Ο θάνατος του Πύρρου Ο Πύρρος στην προσπάθειά του να προστατεύσει το Άργος από το μακεδονικό στρατό, σκοτώνεται. Έτσι, σκοτώθηκε ένας γενναίος αρχηγός σε μιαν εποχή που η Ελλάδα άρχισε να απειλείται από τους Ρωμαίους.


Κατέβασμα ppt "Ο Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google