Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική αξία των φαγητών εύκολης χρήσης  Μερικά φαγητά εύκολης χρήσης

4  Αυξημένη ποικιλία στα μενού  Έλεγχος των μερίδων (portion control)  Η ποιότητα και η ποσότητα είναι σταθερές  Υπάρχει μείωση του χρόνου, του εξοπλισμού και του χώρου  Δεν απαιτούν ψηλά καταρτισμένο προσωπικό για να μαγειρευτούν

5  Το κόστος των καυσίμων μειώνεται.  Δεν απαιτείται μεγάλος χώρος για αποθήκευση.  Το κόστος της αποθήκευσης μειώνεται.  Εποχικότητα και μείωση στη σπατάλη.

6  Η ποιότητα μερικών κονσερβοποιημένων προϊόντων είναι αμφίβολη.  Μείωση της θρεπτικής αξίας.  Αύξηση κόστους λόγω του υλικού συσκευασίας.  Χρήση πρόσθετων ουσιών (food additives).  Εξασθενεί η μαγειρική τέχνη.  Προϋποθέτει απαραίτητη αλλαγή στον εξοπλισμό της κουζίνας.  Το κόστος μερικών τροφών εύκολης χρήσης αυξάνεται σε ορισμένες εποχές του χρόνου.

7  Τα φαγητά αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με τη ίδια προσοχή που δίνεται και στις φρέσκες τροφές.  Αυστηρός έλεγχος κατά την παραλαβή τους.  Σωστή αποθήκευση.  Η ζωή τους είναι περιορισμένη.  Προσοχή στη ημερομηνία λήξεως.

8  Τα κατεψυγμένα λαχανικά ψήνονται χωρίς πρώτα να ξεπαγώσουν  Το ξεπάγωμα των κατεψυγμένων φαγητών πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο (σελ. 14).  Προσοχή στον χρόνο ψησίματος.  Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των κατασκευαστών.

9 ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ  Οποιαδήποτε μορφή επεξεργασίας γίνεται σε μια τροφή έχει επιπτώσεις στη θρεπτική της αξία.  Απώλειες θρεπτικών ουσιών παρατηρούνται με τη κονσερβοποίηση.  Οι απώλειες ανέρχονται μέχρι και τα 80%.  Όπου είναι εφικτό, η επισιτιστική μονάδα να χρησιμοποιεί φρέσκα προϊόντα γιατί η θρεπτικότητα τους είναι μεγαλύτερη

10 ΜΕΡΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ  Δημητριακά προγεύματος.  Ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά.  Σούπες σε φακελάκια και κονσέρβες.  Σάλτσες, ζωμοί και κρέμες όπως η καραμέλα και κάσταρτ (custard).  Παστά φρούτα, κομπόστα, όσπρια.  Κατεψυγμένα λαχανικά.  Τυριά, γάλα εβαπορέ, αλλαντικά.  Αυγά σε σκόνη ή κατεψυγμένα.  Αλεύρι, ζυμαρικά, parboiled ρύζι.  Βρεφικές τροφές.  Παγωτά, πατάτες και ξηροί καρποί.

11

12

13


Κατέβασμα ppt " Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google