Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου
Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου Σχολική Χρονιά: Καθηγήτρια Τέχνης: Πόπη Νικολάου - Καθηγητής Γραφικών Τεχνών: Βάσος Νικολάου

2 να κάμουμεν την Κύπρον μιάν!
Σαν μιάν μεάλην Λυμπουρκάν Ούλλοι μαζί, με μιάν καρκιάν να κάμουμεν την Κύπρον μιάν!

3 Τα μυρμήγκια ή λύμπουροι στην κυπριακή διάλεκτο, είναι εξαιρετικά κοινωνικά έντομα και έχουν μια περίπλοκη κοινωνική δομή, όπου κάθε μυρμήγκι έχει ένα σκοπό (ουσιαστικά μια θέση εργασίας). Τα μυρμήγκια ζουν σε αποικίες και έχουν μια κοινωνική δομή: από τα μυρμήγκια εργάτες που συγκεντρώνουν τα υλικά και τα τρόφιμα, καθώς και τα μυρμήγκια νοσηλευτές και φροντιστές για τις προνύμφες μυρμηγκιών (τα μωρά), στο μυρμήγκι βασίλισσα που τρέχει τη φωλιά και είναι η μοναδική γυναίκα που αναπαράγει στην αποικία της. Οφείλουν την επιτυχία τους να επιβιώνουν μέσα σε τόσες πολλές αντίξοες συνθήκες, στην κοινωνική τους οργάνωση και την ικανότητά τους να τροποποιούν οικοτόπους, να αξιοποιούν πόρους και να αμύνονται. Όλες οι αποικίες τους παρουσιάζουν καταμερισμό εργασίας, επικοινωνία μεταξύ των ατόμων, και ικανότητα επίλυσης περίπλοκων προβλημάτων. Συμβολίζουν την εργατικότητα, την ενότητα και τη σύμπνοια.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13 Έτσι και στην μοιρασμένη μας πατρίδα Κύπρο του 21ου αιώνα, όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός, ο ανταγωνισμός, το άγχος, η απομόνωση και η αδιαφορία, μόνο με όπλο την κοινωνική αλληλεγγύη μπορούμε να ξαναενώσουμε τα σπασμένα κομμάτια και να δημιουργήσουμε ένα τόπο δυνατό, σταθερό με ανθούσα οικονομία και πολίτες που χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, να απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους σε μια χώρα ελεύθερη και ευημερούσα.

14

15

16

17

18 Το μνημειακό αυτό έργο, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας μεγάλης ομάδας μαθητών και τόσο ο σχεδιασμός όσο και η υλοποίησή του πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την αρμονική ενσωμάτωσή του στο κτιριακό συγκρότημα του Περιφερειακού Λυκείου Απ. Λουκά Κολοσσίου. Άλλη σημαντική παράμετρος του έργου ήταν η χρήση ανακυκλώσιμων μεταλλικών αντικειμένων (κουταλιών), που αποτέλεσε για τους εμπλεκόμενους μαθητές βιωματικό εργαστήρι γνώσης-πράξης αειφόρου ανάπτυξης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενεργού Πολιτότητας.

19

20

21 Οι εμπλεκόμενοι μαθητές βίωσαν μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία την κοινωνική αλληλεγγύη, την σύμπνοια και ομαδικότητα. Έμαθαν να εκτιμούν την πατρίδα τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά και διαμόρφωσαν θετική κοινωνική στάση και χαραχτήρα ενεργού πολίτη που επιζητά να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε καιρούς χαλεπούς όπως αυτούς που διανύουμε τώρα!

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Κατέβασμα ppt "Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google