Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεThad Valis Τροποποιήθηκε πριν 10 χρόνια
1
ΘΕΜΑ : ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Διατροφή και σωματική διάπλαση Ρόλος πρωτεϊνών, υδατανθράκων ως « καύσιμα » Επίδραση βιταμινών, αντιοξειδωτικών ουσιών στην υγεία ( έρευνα πεδίου ) Επιπτώσεις σύγχρονου τρόπου ζωής στις διατροφικές συνήθειες ( πειραματική δραστηριότητα ) Μέτρηση θερμίδων ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
2
Πειραματική διάταξη ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Μέθοδος Για να μετρήσουμε την ενέργεια που περιέχεται σε συγκεκριμένη ποσότητα τροφίμου πρέπει να « κάψουμε » το τρόφιμο. Η θερμότητα από το καιόμενο τρόφιμο θα θερμάνει το νερό και αυτήν τη διαφορά στη θερμοκρασία θα την καταγράψουμε ώστε να υπολογίσουμε τις θερμίδες (cal). Πρέπει να μετρήσουμε την αρχική μάζα του δείγματος και του νερού.
3
Είδος τροφίμου Καθαρή μάζα τροφής (gr) Μάζα νερ o ύ (gr) αμύγδαλο 0,820 φουντούκι 1,620 κάσιους 1,920 Είδος τροφίμου Αρχική θερμοκρασία νερού ( ο C) Τελική θερμοκρασία Νερού ( ο C) Διαφορά θερμοκρασίας αμύγδαλο 20,872,551,5 φουντούκι 22,563,337,8 κάσιους 20,990,469,5 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
4
Ενέργεια / gr τροφής = ( μάζα νερού (gr) Χ αύξηση θερμοκρασίας )/ μάζα δείγματος (gr) Είδος τροφής Ενέργεια (joule)kcal Αμύγδαλο 1287,50,31 Φουντούκι 14180,34 κάσιους 731,60,17 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
5
ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ Νίκος Αργυρόπουλος, Νίκος Λάτσης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Χάρης Χατζής ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ Σπύρος Καπερώνης, Αποστόλης Κουτσοδήμας, Κων/νος Παλαιολόγος, Γιώργος Σταυρόπουλος ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Αριάδνη Κουζέλη, Κων/νος Κουμανιώτης, Άννα Κούσουλα, Έκτορας Φουσέκης ΑΧΤΥΠΗΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ Ειρήνη Ρέλλου, Καλλιόπη Τσερώνη, Τζένη Σταμούλη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατερίνα Καλόσακα, Βιολόγος ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.