Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Aρχαίος Nεώς Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Xρυσοστομίδη Αρχίζει η παράσταση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Aρχαίος Nεώς Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Xρυσοστομίδη Αρχίζει η παράσταση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Aρχαίος Nεώς Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Xρυσοστομίδη Αρχίζει η παράσταση

2 Aρχαίος Nεώς 1….... ΟΟ Αρχαίος Ναός της Αθηνάς, (529- 520 Ο «αρχαίος νεώς» της Αθηνάς υψωνόταν μεταξύ των μεταγενέστερων Ερεχθείου και Παρθενώνος. Τα θεμέλια που έχουν αποκαλυφθεί νοτίως του Ερεχθείου μαζί με σπονδύλους κιόνων και λείψανα κιονοκράνων.

3 Aρχαίος Nεώς 2 Αξιοσημείωτη είναι η πενταμερής διάρθρωση του εσωτερικού του ναού, που προφανώς διαμορφώθηκε σε συνάρτηση με τις λατρευτικές ανάγκες που προοριζόταν να στεγάσει: ο ανατολικός σηκός έφερε δύο εσωτερικές κιονοστοιχίες και στέγαζε το «διιπετές» άγαλμα της θεάς Αθηνάς, που σε κατοπινή εποχή φυλασσόταν εντός του Ερεχθείου. Ο δυτικός σηκός απετελείτο από τρία δωμάτια, αφιερωμένα στις λατρείες των Ποσειδώνος-Ερεχθέως, Βούτου και Ηφαίστου, οι οποίες επίσης κληροδοτήθηκαν στο Ερέχθειο. Αξιοσημείωτη είναι η πενταμερής διάρθρωση του εσωτερικού του ναού, που προφανώς διαμορφώθηκε σε συνάρτηση με τις λατρευτικές ανάγκες που προοριζόταν να στεγάσει: ο ανατολικός σηκός έφερε δύο εσωτερικές κιονοστοιχίες και στέγαζε το «διιπετές» άγαλμα της θεάς Αθηνάς, που σε κατοπινή εποχή φυλασσόταν εντός του Ερεχθείου. Ο δυτικός σηκός απετελείτο από τρία δωμάτια, αφιερωμένα στις λατρείες των Ποσειδώνος-Ερεχθέως, Βούτου και Ηφαίστου, οι οποίες επίσης κληροδοτήθηκαν στο Ερέχθειο.

4 Εικόνες

5 ΠΗΓΕΣ Βικιπαίδεια

6


Κατέβασμα ppt "Aρχαίος Nεώς Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Η παρουσίαση θα γίνει από τον Σάββα Xρυσοστομίδη Αρχίζει η παράσταση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google