Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤ΄1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤ΄1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤ΄1

2 Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

3 ΚΡΕΑΣ

4 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ Η κατανάλωση ψαριών και κρεατικών σχετίζεται με την οικονομική επιφάνεια του σπιτικού αλλά και τη γεωγραφική του θέση: οι αγροτικές οικογένειες μέσω του κυνηγιού και της τοποθέτησης μικροπαγίδων είχαν πρόσβαση σε πτηνά και λαγούς, ενώ μπορούσαν να μεγαλώνουν πουλερικά και χήνες στις αυλές τους. Οι ελαφρώς πλουσιότεροι μπορούσαν να διατηρούν κοπάδια με πρόβατα, κατσίκες και γουρούνια. Στις πόλεις το κρέας κόστιζε πάρα πολύ με εξαίρεση το χοιρινό.

5 ΨΑΡΙ

6 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ Η στάση των Ελλήνων απέναντι στο ψάρι διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Στο έπος της Ιλιάδας δεν γίνεται κατανάλωση ιχθύων παρά μόνο ψητού κρέατος.Ο Πλάτων το αποδίδει στην αυστηρότητα των εθίμων της εποχής, εντούτοις μοιάζει πως το ψάρι θεωρούνταν φαγητό για φτωχούς. Στην Οδύσσεια αναφέρεται πως οι σύντροφοι του Οδυσσέα κατέφυγαν στο ψάρι, αλλά μόνο γιατί υπέφεραν από την πείνα αφού πέρασαν από τα στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης κι έτσι αναγκάστηκαν να φάνε ό,τι υπήρχε διαθέσιμο.

7 ΠΗΓΗ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤ΄1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google