Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιταλία Πέτρος Λούκα Β΄3.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιταλία Πέτρος Λούκα Β΄3."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιταλία Πέτρος Λούκα Β΄3

2 Λίγα Λογία Για Την Ιταλία
Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Βόρεια συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία, δυτικά με τη Γαλλία και ανατολικά με τη Σλοβενία, ενώ εξκλάβιο της Ιταλίας αποτελεί και η πόλη Καμπιόνε ντ' Ιτάλια, που βρίσκεται στο έδαφος της Ελβετίας. Οι ανεξάρτητες χώρες του Σαν Μαρίνο και του Βατικανού βρίσκονται εξ ολοκλήρου μέσα σε ιταλικό έδαφος. Εθνόσημο Ιταλίας

3 Ιστορία Ιταλίασ Αρχαιότητα
Η ιστορία της Ιταλίας είναι στενά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της περιοχής της Μεσογείου αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Η Ιταλική χερσόνησος κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. Γύρω στον 8ο αι. π.Χ. οι Έλληνες ίδρυσαν αποικίες στη νότιο Ιταλία και τη Σικελία, ενώ στην κεντρική, κυρίως, Ιταλία κυριαρχούν οι Ετρούσκοι. Τον 5ο αι. π.Χ. οι Γαλάτες εγκαταστάθηκαν στην πεδιάδα του Πάδου. Τον 3ο αι. π.Χ. ολόκληρη Ιταλία ενώθηκε από τους Ρωμαίους και μέχρι την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η ιστορία της χερσονήσου ταυτίζεται μ’ αυτήν της Ρώμης. H Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αφού πέτυχε την κατάκτηση του μεγαλύτερου τμήματος του τότε γνωστού κόσμου, γνωρίζει μια μακρόχρονη περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και ειρήνης (Pax Romana) έως τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ. Μετά από μια περίοδο συνεχών επιδρομών η βυζαντινή Ιταλία από Ούνους, Γότθους και Βάνδαλους, το 476 μ.Χ., με την απομάκρυνση και του τελευταίου Ρωμαίου αυτοκράτορα Ρωμύλου Αυγουστύλου από τον Οδόακρο, επήλθε η κατάρρευση του δυτικού τμήματος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

4 Μεσαιωνική Εποχή Το 493 ο Οδόακρος ηττήθηκε από τον Θεοδώριχο, που ίδρυσε το οστρογοτθικό βασίλειο στην Ιταλία με πρωτεύουσα τη Ραβένα. Ο πόλεμος μεταξύ των Οστρογότθων και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ( ) στα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού έθεσε τέλος στην κυριαρχία των πρώτων στην Ιταλία και εδραίωσε τη βυζαντινή ηγεμονία με τη δημιουργία του Εξαρχάτου της Ραβένας. Λίγα χρόνια αργότερα όμως οι Λομβαρδοί κατάφεραν να κυριεύσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χερσονήσου ( ). Η ειρήνη που κλείστηκε με τους βυζαντινούς το 603 οδήγησε στο χωρισμό της χώρας σε δύο μέρη: στη βυζαντινή Ιταλία στο νότο και τη λογγοβαρδική στο βορρά. Το 774 ο Κάρολος ο Μέγας έθεσε τέλος στο βασίλειο των Λογγοβάρδων και το 800, με τη στέψη του, γεννιόταν η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Με την κάθοδο στην Ιταλία του Όθωνα Α΄της Σαξονίας και τη στέψη του ως αυτοκράτορα ξεκίνησε μια περίοδος ανταγωνισμού μεταξύ των αυτοκρατόρων και των παπών. Από τον 11ο αιώνα έχουμε τη δημιουργία των ελεύθερων ιταλικών πόλεων, όπως η Βενετία, η Πίζα, η Σιένα, το Αμάλφι, η Γένοβα, οι οποίες γνωρίζουν αξιοσημείωτη πληθυσμιακή έκρηξη και κυριαρχούν με τους στόλους τους στη Μεσόγειο, χωρίς όμως να καταφέρουν να εξαλείψουν την κυριαρχία του Πάπα και της αυτοκρατορίας. Την περίοδο αυτή στο προσκήνιο βρίσκεται η μάχη ανάμεσα στις ομάδες των Γουέλφων (υποστηρικτές του Πάπα) και των Γιβελλίνων (που πρόσκεινται στο Γερμανό αυτοκράτορα).

5 Αναγέννηση Από το 14ο αιώνα πολλοί δήμοι μετατράπηκαν σε σινιορίες και πριγκιπάτα. Η άνοδος της αστικής τάξης και η ανάπτυξη του εμπορίου στις ιταλικές πόλεις συνέβαλε στο μετασχηματισμό της μεσαιωνικής κοινωνίας και οδήγησε στην οικονομική ευμάρεια και στην ανάπτυξη των τεχνών, που έφτασε στο απόγειό της κατά την περίοδο της Αναγέννησης. Οι μεγάλες πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις της εποχής όπως η Βενετία, η Φλωρεντία και η έδρα του παπισμού, Ρώμη, ευνοούν την άνθηση και την ανανέωση της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής, της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής και των επιστημών, προσανατολιζόμενες προς τα κλασικά πρότυπα της αρχαιότητας. Οι πόλεις αυτές διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στις τέχνες και τα γράμματα και το έργο καλλιτεχνών όπως ο Πετράρχης, ο Βοκάκιος, Ο Τζιότο, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ραφαήλ και ο Τιτσιάνο ακτινοβολεί σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο.

6 Λίγη από την Ιταλική Κουλτούρα
Η αίσθηση της αιωνιότητας είναι μέρος ης γοητείας της Ιταλικής κουλτούρας. Μερικά παραδείγματα της Ιταλικής κουλτούρας ακολουθούν: Ποδόσφαιρο Το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ιταλία είναι το ποδόσφαιρο. Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας, η Αζούρι, είναι 4η στην βαθμίδα της FIFA. Η Ιταλία έλαβε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αφρική ως παγκόσμια πρωταθλήτρια. Το Καρναβάλι της Βενετίας Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι παγκόσμια γνωστό. Τον 17ο αιώνα είχε γίνει ήδη γνωστό στους τουρίστες της Βόρειας Ευρώπης, ανάμεσα στους νεαρούς αριστοκράτες οι οποίοι ξόδευαν παραπάνω από ένα χρόνο στο να επισκέπτονται την Ιταλία.

7 Μόδα Η Μόδα είναι σίγουρα μία από τις πιο ανεπτυγμένες βιομηχανίες στην Ιταλία. Σκεφτείτε γνωστά ονόματα όπως: Versace, Armani, Dolce & Gabbana. Κάθε χρόνο το Μιλάνο φιλοξενεί επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής η οποία καθορίζει τάσεις στην μόδα από το 1958. Ιταλική Κουζίνα Κανείς δεν αγαπά το φαγητό του όσο οι Ιταλοί! Στα γεύματά τους χαίρονται το φαγητό και την παρέα των φίλων τους. Οι μερίδες είναι λίγο μικρότερες απ’ αυτές που σερβίρονται στη Βόρεια Ευρώπη. Στηρίζονται στα λαχανικά, τα φρούτα και τις σπιτικές μακαρονάδες. Αποτελούνται από 3 ή 4 πιάτα.

8 Τα ζυμαρικά Ο αριθμός των διαφορετικών ζυμαρικών που υπάρχουν στην Ιταλία είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Τα είδη των ζυμαρικών ξεπερνούν με βεβαιότητα τα 100, ενώ αν συνυπολογίσουμε και τις μικρές διαφορές κοπής που παρουσιάζονται σε κάθε τόπο και περιοχή, τότε το νούμερο γίνεται εύκολα τετραψήφιο. Κάποια από αυτά τα είδη ζυμαρικών παίρνουν το όνομά τους από το σχήμα και τη μορφή που έχουν, ορισμένα αποκτούν προσωνύμια ανάλογα με την περιοχή από την οποία πρωτοβγήκαν και άλλα έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για να δένουν με συγκεκριμένο είδος σάλτσας και δέχονται το όνομά τους από τη σάλτσα αυτή.

9 Μερικά από τα είδη των ζυμαρικών
Fusilli Lunghi Bucati Fusilli είναι μακρύ, πυκνό, σε σχήμα τιρμπουσόν ζυμαρικά. Η λέξη fusilli προέρχεται πιθανώς από Fuso, όπως παραδοσιακά είναι «περιστρέφεται» πιέζοντας και το τροχαίο μια μικρή ράβδο πάνω από τις λεπτές λωρίδες ζυμαρικών για να τυλίγετε γύρω σε ένα σχήμα τιρμπουσόν, σαν ένα σύγχρονο τουρκικό άξονα. Εκτός από την απλή και ολόκληρο ποικιλίες σίτου, όπως και με κάθε ζυμαρικά, άλλα χρώματα μπορούν να γίνουν με ανάμιξη άλλων συστατικών μέσα στη ζύμη, η οποία επίσης επηρεάζει τη γεύση, για παράδειγμα, παντζάρια ή τομάτας για το κόκκινο, το σπανάκι για το πράσινο, και μελάνι σουπιάς για μαύρο. Fusilli μπορεί να είναι στερεό ή κοίλο. Τα κούφια fusilli ονομάζεται επίσης fusilli bucati. Ο όρος fusilli χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει μια σύντομη, πεπλατυσμένη, στριμμένα μακαρόνια γνωστή ως Rotini στις Ηνωμένες Πολιτείες.

10 Spaghetti Σπαγγέτι είναι ένα μακρύ, λεπτό και κυλινδρικό ζυμαρικό της Ιταλικής και της Σικελικής προέλευσης. Τα σπαγγέτι είναι κατασκευασμένα από σιμιγδάλι ή αλεύρι και νερό. Τα ιταλικά αποξηραμένα μακαρόνια είναι κατασκευασμένα από σιμιγδάλι σκληρού σίτου. Παραδοσιακά, τα περισσότερα μακαρόνια είχαν 50 cm μακρός, αλλά μικρότερα μήκη έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και τώρα τα μακαρόνια είναι συνήθως διαθέσιμα σε cm μακρός . Μια ποικιλία από πιάτα ζυμαρικών βασίζονται σε αυτό, από σπαγγέτι alla Carbonara ή σκόρδο και το λάδι σε μια μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, το κρέας και άλλες σάλτσες. Σπαγγέτι είναι ο πληθυντικός αριθμός της ιταλικής λέξης Spaghetto, το οποίο είναι υποκοριστικό του spago, που σημαίνει «λεπτή κλωστή» ή «νήματος».

11 Bigoli Bigoli είναι ζυμαρικά μια μακριά και παχιά μορφή. Παραδοσιακά τα ζυμαρικά αυτά γίνονταν με αλεύρι φαγόπυρου, αλλά πιο συχνά γίνονται με αλεύρι ολικής αλέσεως. Παραδοσιακά, τα αυγά πάπιας χρησιμοποιούνται για τα ζυμαρικά. Θα μοιάζουν με χονδρά μακαρόνια διάτρητα. Bigoli είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σε Τρεβίζο, ενώ ο όρος pici χρησιμοποιείται στην Τοσκάνη για μια παρόμοια μεγέθους ζυμαρικά χωρίς την τρύπα στο κέντρο.

12 Spaghetti Rigati Η ραβδοειδή μακαρόνια είναι ακριβώς όπως τα μακαρόνια, αλλά η ραβδοειδές σχήμα βοηθάει στο να συλλάβει περισσότερη γεύση. Σπαγγέτι κοφτό, ή "ραβδοειδές μακαρόνια», είναι μια καινοτομία που δημιουργήθηκε για τους λάτρεις ζυμαρικών σε ολόκληρη την Ιταλία.

13 Spaghetti alla chitarra
Τα alla chitarra μακαρόνια , που ονομάζεται επίσης tonnarelli ή μακαρόνια alla chitarra στο Abruzzo , είναι μια ποικιλία από ζυμαρικά της ιταλικής κουζίνας . Το πλάτος της τομής είναι περίπου 2-3 ​​mm και είναι όμοια με εκείνη των noodles , αλλά το πάχος είναι πολύ μεγαλύτερο. Το εργαλείο που ονομάζεται ακριβώς κιθάρα δίνει στα ζυμαρικά πάχος τετράγωνο και μια πορώδη υφή που επιτρέπει στη σάλτσα με την οποία θα συμμορφωθεί πλήρως με μεγάλη ικανοποίηση του ουρανίσκου . Για τη ζύμη χρησιμοποιείται σκληρό σιμιγδάλι, αυγά και μια πρέζα αλάτι . Στη συνέχεια επεξεργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά την ξεκούραση τραβιέται η δροσερή ζύμη με τον πλάστη . Στη συνέχεια, βάζουν τη ζύμη στην κιθάρα και να το σέρνουν πάνω από το πλάστη , έτσι ώστε οι χορδές της κιθάρας από τη διείσδυση του φύλλου με την κοπή σε λωρίδες . Τα φύλλα ζυμαρικών που μετακυλίονται. Στο Abruzzo μακαρόνια alla chitarra γενικά παρασκευάζονται με μίγμα σάλτσας βοδινού κρέατος , χοιρινό και αρνί . Λιγότερο παραδοσιακές σάλτσες είναι αυτές του αγριογούρουνο , λαγού ή ελαφιού . Είναι μια πάστα που απαιτεί αυστηρή al dente και πηγαίνει καλά με πλούσιες σάλτσες.

14 Bavette Bavette, είναι ένα είδος ζυμαρικών σε σχήμα κορδέλας, παρόμοια με μακαρόνια, έχει ένα επίπεδο τμήμα και ένα ελαφρώς κυρτό σχήμα

15 Ziti Ziti γίνεται ψημένο στην κατσαρόλα με Ziti μακαρόνια και σάλτσα χαρακτηριστικό της ιταλό-αμερικανικής κουζίνα. Σε πολλές συνταγές, οι Ziti πρώτα μαγειρεμένα ξεχωριστά, ενώ η σάλτσα με ντομάτα και τυρί , η οποία μπορεί να περιλαμβάνει κρέας, λουκάνικο, μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδια, και πολλά άλλα. Τα μαγειρεμένα και στραγγισμένα ziti συνδυάζονται με το μαγειρεμένη σάλτσα, η οποία μπορεί να στρωματοποιηθεί με πρόσθετες ποικιλίες τυριών, ψημένα στο φούρνο, και σερβίρεται ζεστό. Ένα παρόμοιο πιάτο Al Forno με έναν διαφορετικό τύπο ζυμαρικών ψήνεται Mostaccioli. Ψημένα Ziti έχουν χαρακτηριστεί ως ένα πιάτο που "έχει παραμείνει σε κατάσταση αναμονής για πολλές γενιές" στα ιταλό- αμερικανικά σπίτια και εστιατόρια.

16 Maccheroncini Η ονομασία Maccheroncini είναι μια δημιουργική ερμηνεία της λέξης μακαρόνια, και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών σε όλη την Ιταλία. Αποτελούν ένα τέλειο συνδυασμό της μεγάλης διάστασης των μακριών ζυμαρικών με την κοιλότητα των κοντών ζυμαρικών.

17 Bucatini Bucatini, επίσης είναι γνωστή και ως perciatelli, είναι ένα παχύ σπαγγέτι όπως τα ζυμαρικά με μια οπή που διασχίζει το κέντρο. Το όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη buco, που σημαίνει "τρύπα", ενώ bucato σημαίνει "τρυπημένα". Μπουκατινι είναι γνωστά σε όλη την Λάτσιο, και ιδιαίτερα στη Ρώμη. Είναι ένα ζυμαρικό κατασκευασμένο από σκληρό αλεύρι σίτου και νερού. Το μήκος του είναι εκατοστά με 3 mm διάμετρο. Ο μέσος χρόνος μαγειρέματος είναι εννέα λεπτά. Στην ιταλική κουζίνα, σερβίρεται με σάλτσες βουτύρου, πανσέτα ή guanciale, λαχανικά, τυρί, αυγά, αντσούγιες και σαρδέλες.

18 Vermicelli Vermicelli είναι ένα είδος παραδοσιακού γύρου ζυμαρικών παρόμοιο με τα spaghetti

19 Tagliatelle Tagliatelle ή tagliolini είναι ένα παραδοσιακό είδος ζυμαρικών από την Emilia-Romagna και Marche, περιοχές της Ιταλίας. Μεμονωμένα κομμάτια Tagliatelle είναι μεγάλα, επίπεδα και έχουν παρόμοιο σχήμα με φετουτσίνι και κορδέλες. Είναι συνήθως περίπου 6,5 έως 10 mm σε πλάτος. Οι tagliatelle μπορούν να σερβιριστούν με μια ποικιλία από σάλτσες, αν και το κλασικό είναι με μια σάλτσα με βάση το κρέας ή σάλτσα μπολονέζ. Tagliolini είναι μια άλλη ποικιλία ταλιατέλες που έχουν μακρύ και κυλινδρικό σχήμα, όμως δεν έχουν μακρύ και επίπεδο σχήμα. Τόσο τα tagliolini και οι ταλιατέλες γίνονται με αυγά. Η παραδοσιακή αναλογία είναι ένα αυγό σε εκατό γραμμάρια αλεύρι.

20 Penne Στην Ιταλία, παράγονται σε δύο βασικές παραλλαγές: "πέννες lisce" (λεία) και «πένες Rigate» (αυλάκια), η τελευταία έχει κορυφογραμμές σε κάθε penna. Υπάρχει επίσης Pennoni ("μεγάλο quills»), η οποία είναι μια ευρύτερη εκδοχή της penne. The ίδιο ή παρόμοιο σχήμα, συνήθως ελαφρώς μεγαλύτερο, ονομάζεται Mostaccioli. Μπορεί επίσης να είναι είτε λεία ή με ραβδώσεις στην . Υφή. Επιπλέον, είναι κούφια με ράβδους οι οποίες είναι επίσης λείες στην υφή και έχουν τετραγωνικά κομμένα άκρα.

21 Tortellini Τορτελίνια είναι ζυμαρικά σε σχήμα δακτυλίου, μερικές φορές περιγράφεται και ως «σχήμα ομφαλό», εξ ου και εναλλακτική ονομασία τους "αφαλό" (ombelico) . Είναι συνήθως γεμισμένα με ένα συνδυασμό από κρέας (χοιρινό μπούτι, προσούτο) ή τυρί. Αρχικά από την ιταλική περιφέρεια της Εμίλια (ιδίως της Μπολόνια και Μόντενα), σερβίρονται συνήθως σε ζωμό, είτε από το βόειο κρέας, κοτόπουλο, ή και τα δύο. Τορτελίνια βρίσκονται τώρα ευρέως σε όλο τον κόσμο. Συσκευασμένα, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, εμφανίζονται σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ειδικά όπου υπάρχουν μεγάλες ιταλικές κοινότητες. Τορτελίνια και tortelloni γίνονται σε ειδικές βιομηχανικές γραμμές που παρέχονται σε όλο τον κόσμο "Φρέσκο" συσκευασμένα τορτελίνια έχουν συνήθως 7 εβδομάδων διάρκειας ζωής.

22 Fusilli Spirali Tricolour
Farfalle

23 Cannelloni Κανελόνια είναι ένα κυλινδρικό είδος ζυμαρικών και γενικώς σερβίρεται ψημένο με ένα γέμισμα και καλύπτεται από μια σάλτσα. Ορισμένοι τύποι από κανελόνια πρέπει να βράσουν προηγουμένως, ενώ για τους άλλους, είναι αρκετο να χρησιμοποιήσετε μια πιο αραιή σάλτσα. Η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει σπανάκι και διάφορα είδη κρέατος. Οι σάλτσες που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι ντομάτας ή σάλτσα μπεσαμέλ.

24 Λαζάνια είναι ένα ευρύ , επίπεδο σε σχήμα ζυμαρικά , και ενδεχομένως, ένα από τα παλαιότερα είδη ζυμαρικών. Η λέξη αναφέρεται επίσης σε ένα πιάτο με πολλές στρώσεις φύλλα λαζάνια που εναλλάσσονται με σάλτσες και διάφορα άλλα συστατικά. Επιπλέον η λέξη Λαζάνια προήλθε από την Ιταλία , στην περιφέρεια της Εμίλια - Ρομάνια . Παραδοσιακά λαζάνια γίνεται διαφυλλώνοντας στρώματα ζυμαρικών με στρώσεις με σάλτσα , γίνεται με τη Ραγκού , μπεσαμέλ και Parmigiano Reggiano . Σε άλλες περιοχές και εκτός της Ιταλίας , είναι σύνηθες να βρείτε λαζάνια που γίνονται με ρικότα ή τυρί μοτσαρέλα , σάλτσα ντομάτας , διάφορα κρέατα ( π.χ. το επίγειο βόειο κρέας , χοιρινό ή κοτόπουλο ) , διάφορα λαχανικά ( π.χ. σπανάκι , κολοκύθι , μανιτάρια) και τυπικά αρωματισμένα με το κρασί , το σκόρδο , το κρεμμύδι και ρίγανη . Σε όλες τις περιπτώσεις τα λαζάνια είναι ψητά στο φούρνο. Παραδοσιακά , η ζύμη παρασκευάζεται στη Νότια Ιταλία με σιμιγδάλι και νερό και στις βόρειες περιοχές , όπου το σιμιγδάλι δεν ήταν διαθέσιμο , με το αλεύρι και τα αυγά . Σήμερα στην Ιταλία , δεδομένου ότι το μόνο είδος σιταριού που επιτρέπεται για τα ζυμαρικά που πωλούνται στο εμπόριο είναι το σκληρό σιτάρι , το εμπόριο με τα λαζάνια γίνεται από σιμιγδάλι ( από σκληρό σιτάρι).

25 Μια από τησ καλύτερεσ εταιρίεσ παρασκευής ζυμαρικών στην Ιταλία
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1877 στην Ιταλία. Η εταιρεία είναι ιδιωτική , και παραμένει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας Barilla ιδιοκτησίας και ελέγχου μέσω των τριών αδελφών, πρόεδρος Guido Barilla , και Αντιπρόεδροι Luca Barilla και Paolo Barilla . Barilla ομάδα ελέγχει Barilla ( πολυεθνικές παρασκευής ζυμαρικών ) , Mulino Bianco , Pavesi , Voiello , Alixir και Academia Barilla ( Ιταλία ) , Wasabröd ( Σουηδία ) , Misko ( Ελλάδα ) , Filiz ( Τουρκία ) , Yemina και Vesta ( Μεξικό) σήματα . Η ομάδα παράγει διάφορα είδη ζυμαρικών και είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής ζυμαρικών στον κόσμο με το 40-45% της ιταλικής αγοράς και το 25 % της αγοράς των ΗΠΑ . Παράγει τα ζυμαρικά σε πάνω από 120 σχήματα και μεγέθη . Barilla μάρκα ζυμαρικών πωλείται σε πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο , όπως εκείνα που ανήκουν στην αλυσίδα Pastamania . Είναι επίσης ο μεγαλύτερος πωλητής των προϊόντων αρτοποιίας στην Ιταλία . Με την εξαγορά της σουηδικής εταιρείας Wasa , είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο της σχάρας ( μια Σκανδιναβική συνεχείς ) , πουλώντας τόνους ετησίως . Barilla Όμιλος έχει διάφορες μονάδες παραγωγής σε όλο τον κόσμο : στην Ιταλία, την Ελλάδα , τη Γαλλία , τη Γερμανία , τη Νορβηγία , τη Ρωσία , τη Σουηδία , την Τουρκία , τις Ηνωμένες Πολιτείες ( σε Ames , Αϊόβα και Avon , Νέα Υόρκη ) , και το Μεξικό . Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης εργοστάσια στην Ιταλία, την Ελλάδα , τη Σουηδία , την Τουρκία και τις ΗΠΑ . Ενώ κεντρικά της γραφεία είναι στην Πάρμα της Ιταλίας, έχει εταιρικά γραφεία σε πολλές άλλες χώρες, καθώς , όπως η Αυστρία , το Βέλγιο , τη Γαλλία , τη Γερμανία, την Ελλάδα , τις Κάτω Χώρες , την Πολωνία, τη Ρωσία , Σλοβενία ​​, Σουηδία , Ελβετία, Τουρκία , ΗΠΑ , το Μεξικό , τη Βραζιλία , την Αυστραλία και την Ιαπωνία . Οι ιταλικές εγκαταστάσεις παραγωγής της Barilla βρίσκεται στην Πάρμα , Foggia , Marcianise , Castiglione delle Stiviere , Cremona , Melfi , Rubbiano , Νοβάρα , και Ascoli Piceno . Η εγκατάστασή της στην Ελλάδα ( κοντά στην Θήβα ) είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη . Το εργοστάσιο , όπου γίνονται τα ζυμαρικά σημειώνεται επί της συσκευασίας με ένα κωδικό γράμμα , ενώ τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ιταλία επισημαίνονται ρητά . Το σιτάρι που χρησιμοποιείται για να κάνει το τελικό προϊόν αγοράζεται από όλο τον κόσμο .

26 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε :] !!!
Τέλοσ Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε :] !!!


Κατέβασμα ppt "Ιταλία Πέτρος Λούκα Β΄3."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google