Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

NGO’s refugee LOGOS. Χρωματική μελέτη των logo Τα logo των οργανώσεων χρησιμοποιούν κατα κύριο λόγο το μπλέ και το πράσινο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "NGO’s refugee LOGOS. Χρωματική μελέτη των logo Τα logo των οργανώσεων χρησιμοποιούν κατα κύριο λόγο το μπλέ και το πράσινο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 NGO’s refugee LOGOS

2

3

4

5

6

7 Χρωματική μελέτη των logo Τα logo των οργανώσεων χρησιμοποιούν κατα κύριο λόγο το μπλέ και το πράσινο

8 ΜΠΛΕ:

9 Το μπλέ μπορεί να σημαίνει λύπη αφού στην αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται για να περιγράψει στενάχωρα συναισθήματα αλλα αντίθετα εκφράζει και την αισιοδοξία και χαρά. Είναι το χρώμα της πίστης και της προστασίας. Το μπλε το συναντάμε παντού στη φύση (νερό, αέρας, κτλ.). Συνειρμικά παραπέμπει σε μπλέ καθαρό ουρανό που ευννοεί την εκδήλωση τέτοιων συναισθημάτων και εννοεί ήρεμη μέρα δηλαδή χώρις προβλήματα καθώς και στο νερό που υποδηλώνει την ελευθερία λόγω της μεταβλητότητας και απεραντοσύνης του ωκεανού. Ο ίδιος ο πλανήτης μας φαίνεται από το διάστημα μπλε. Γενικά αυτό το χρώμα βρίσκεται στις σημαίες πολλών χωρών. Απο πολιτικής πλευράς αντιπροσωπεύει συνήθως δεξιές παρατάξεις ακόμα και φασιστικές ακροδεξιές ομάδες.

10 ΠΡΑΣΙΝΑ:

11 Το πράσινο είναι χρώμα που συνδέεται με τη φύση την γονιμότητα και την ανάσταση-αναγέννηση. Επίσης συμβολίζει την ελπίδα την μοίρα και την τύχη. Οι αρνητικές του σημασίεςαποδίδονται με την ζήλεια και την λαγνεία. Χρησιμοποιείται για να απεικονίσει αντικείμενα προκαταλήψεων (μάγισσες κτλ) καθώς και να παραπέμψει στο χρήμα δηλαδή χαρτονόμισμα (δολάριο). Ωστόσο σημαντικό ειναι οτι το συσχετίζουμε με την υγεία (σταυροί φαρμακείων κτλ) με την φύση και με την ενθάρρυνση – προτροπή («πράσινο φως»). Το πράσινο είναι το χρώμα του ισλάμ.

12 ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν χρησιμοποιειται το κόκκινο ή ένας συνδυασμός χρωμάτων (πολλά χρώματα μαζί)

13 Το κόκκινο γενικά συμβολίζει το κουράγιο, την αναγκαιότητα ή τον κίνδυνο και την θυσία

14 Τα διάφορα χρώματα συμβολίζουν την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Τονίζουν την καθολικότητα του προβλήματος.

15 Τέλος υπάρχουν οργανώσεις που επιλέγουν να μην χρησιμοποιήσουν χρώμα και καταλλήγουν σε ενα τέτοιο αποτέλεσμα:

16 Μελέτη μορφής και σχημάτων Τα logo των οργανώσεων χρησιμοποιούν κατα κύριο λόγο στην μορφη τους τον κύκλο και την φιγούρα του ανθρώπου

17 Γενικά συμβολίζει την ενότητα την σταθερότητα και την διάρκεια. Την ισσοροπία λόγω της μορφής (σημεία που ισαπέχουν από το κέντρο ) το yin- yan Στα ξεκάθαρα σχήματα ο κύκλος παίρνει την έννοια της Γης μας για να θίξει το γεγονός οτι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο δηλαδή 1 ον ολοι πρέπει να ενδιαφερθούμε και 2 ον ολοι μπορει να βρεθούμε σε αντίστοιχη θέση. Δηλώνει την αναγκαιότητα της συλογικότητας και περιέχει μεγάλο κομμάτι του μηνήματος της οργάνωσης. Στην πρώτη περίπτωση δίνεται έμφαση και επικεντρώνεται στην προστασία του ίδιου του ανθρώπου. Υποννοείται ένα καταφύγιο στο οποίο αυτός μπορει να προσφύγει. Ο κύκλος περικλείει αυτόν δημιουργώντας μια ασπίδα γύρω του. Δηλαδή μιλάει για μια οργάνωση με σκοπό τον εναγκαλισμό του πληττόμενου ατόμου Στην δεύτερη περίπτωση ο κύκλος δημιουργείται από τα ίδια τα άτομα άρα το μήνημα που περνάει για το target group είναι αυτό της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης (γενικά δεν εξιδικεύει την δράση του στον πρόσφυγα, βαζει μέσα και τον παράγοντα του απλού ανθρώπου-παρατηρητή).

18 Τα κυκλικά χωρίζονται σε αυτά που απεικονίζουν κάποιο κυκλικό σχήμα ή κάτι (αντικείμενο ενδιαφέροντος π.χ.) περικλείεται σε ένα. Μπορεί να είναι σχηματικά η περιγραφικά κ λεπτομερη

19 ...και σε αυτά τα οποία ο κύκλος δημιουργείται από ανθρώπους:

20 Επόμενη κατηγοριοποίηση είναι τα λογότυπα που χρησιμοποιούν την ανθρώπινη μορφή γενικότερα:

21 Αυτά που διαφοροποιούνται είναι:

22 Μελέτη των typefaces των logo Τα logo των οργανώσεων χρησιμοποιούν κατα κύριο sans serif fonts

23 Τα sans serif typefaces είναι πολύ ξεκάθαρα και αναγνωρίζονται εύκολα. Έχουν καθαρές γραμμές και είναι κατάλληλα για λογότυπα και επωνυμίες. Αντίθετα τα serif είναι πιο κατάλληλα για κείμενο γιατί το μάτι είναι εξοικιωμένο με αυτά (χειρογραφο κείμενο). SANS SERIF:

24 SERIF:


Κατέβασμα ppt "NGO’s refugee LOGOS. Χρωματική μελέτη των logo Τα logo των οργανώσεων χρησιμοποιούν κατα κύριο λόγο το μπλέ και το πράσινο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google