Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λογότυπα βασισμένα στο γράμμα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λογότυπα βασισμένα στο γράμμα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Mood board Λογότυπα Γραφικά λογότυπα Λογότυπα βασισμένα στο γράμμα Επεξηγηματικά λογότυπα

2 Λογότυπα βασισμένα στο γράμμα
Γραφικά λογότυπα Σε αυτή την κατηγορία λογότυπων χρησιμοποιούνται απλά αφαιρετικά γραφικά σχετικά με το περιεχόμενο και τη δραστηριότητα της κάθε μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ). Πιο συγκεκριμένα με ένα απλό και αφαιρετικό σκίτσο ενός ζώο όπως το πάντα, το αρκουδάκι, η χελώνα και η φώκια οι πρώτες τέσσερις ΜΚΟ δηλώνουν άμεσα τη δραστηριότητά τους. Τα σκίτσα αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν ω Λογότυπα βασισμένα στο γράμμα Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τα λογότυπα τα οποία με μια μικρή πολλές φορές επέμβαση στη γραμματοσειρά αποδίδουν κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία των ΜΚΟ. Στην πρώτη ΜΚΟ(Ορνιθολογική) η επιλογή των γραμμάτων στα οποία παρατηρούμε ότι τα άκρα είναι τραβηγμένα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω προσδίδει ένα ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο ύφος και παράλληλα δίνει το αίσθημα ελευθερίας το οποίο τονίζεται και από την εκόνα του χελιδονιού. Επίσης χρησιμοποιείται ένας και μόνο οριζόντιος άξονας τον οποίο ακολουθούν όλα τα γράμματα. Το δεύτερο λογότυπο (Shark Trust) με την επιλογή της συγκεκριμένης γραμματοσειράς προσδίδει μια δυναμικότητα και πυγμή στοιχεία που θα ταίριαζαν σε μια ΜΚΟ με αντικείμενο τον καρχαρία. Κινείται σε 2 κάθετους μεταξύ τους άξονες, ο ένας οριζόντιος και ο άλλος στην εικόνα. Τέλος, η Τρίτη ΜΚΟ (turtle foundation) χρησιμοποιεί σχετικά ουδέτερα γράμματα όμως η διάταξή τους έχει ενδιαφέρον διότι δημιουργούν έναν κύκλο γύρω από την εικόνα της χελώνας, κάτι σαν έναν κλοιό ασφαλείας που δηλώνει την προστασία αυτής. Επίσης, η χελώνα είναι λίγο λοξά τοποθετημένη δίνοντας μας μια αίσθηση κίνησης.

3 Επεξηγηματικά λογότυπα
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα λογότυπα που επεξηγούν σαφώς τη δραστηριότητα της ΜΚΟ. Το λογότυπα της ΜΚΟ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» είναι αρκετά επεξηγηματικό ως προς το αντικείμενο δράσης της οργάνωσης αυτής διότι δηλώνει άμεσα το στόχο της και τη δράση της με την αναφορά της φράσης ‘’ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ’’. Και αυτό το λογότυπο έχει μια κυκλική φόρμα

4 ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ LOGO ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

5 Τα λογότυπα έχουν σα βασικό χρώμα το μπλε(είναι πιθανώς το δημοφιλέστερο χρώμα στο σχέδιο λογότυπων και μπορεί να δούμε εκτενώς σε κυβερνήσεις, ιατρική κλπ.) , το μαύρο(το μαύρο είναι η ιδανική επιλογή για κείμενο σε ένα ελαφρύ φόντο) ή συνδυασμό τους Ως χρώμα φόντου χρησιμοποιείται το άσπρο σε όλα. Το μαύρο είναι το χρώμα της αρχής, της σταθερότητας και της δύναμης. Είναι επίσης το χρώμα που συνδέεται με τη νοημοσύνη Το μαύρο είναι ένα σοβαρό χρώμα που προκαλεί ισχυρές συγκινήσεις είναι εύκολο να κατακυριευθούν οι άνθρωποι με την χρήση του μαύρου σε μεγάλες ποσότητες. Το μπλε χρώμα αναγκάζει πραγματικά το σώμα για να παραγάγει χημικές ουσίες που ηρεμούν αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους τόνους του μπλε. Μερικοί τόνοι μπορούν να στείλουν ένα κρύο μήνυμα. Πέρα από τις ηλικίες το μπλε έχει συνδεθεί με την σταθερότητα, την αξιοπιστία, τη φρόνηση και την πίστη. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι παραγωγικότεροι σε ένα μπλε δωμάτιο επειδή είναι ήρεμοι και εστίασαν στον στόχο.


Κατέβασμα ppt "Λογότυπα βασισμένα στο γράμμα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google