Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Match Point Φιλοσοφώντας την τύχη, την ελεύθερη βούληση, τη λογική και τα συναισθήματα του ανθρώπου… Μία εργασία των Ανδριόπουλου Θανάση Εγγλέζου Χριστιάννας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Match Point Φιλοσοφώντας την τύχη, την ελεύθερη βούληση, τη λογική και τα συναισθήματα του ανθρώπου… Μία εργασία των Ανδριόπουλου Θανάση Εγγλέζου Χριστιάννας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Match Point Φιλοσοφώντας την τύχη, την ελεύθερη βούληση, τη λογική και τα συναισθήματα του ανθρώπου… Μία εργασία των Ανδριόπουλου Θανάση Εγγλέζου Χριστιάννας Καρούζου Κωνσταντίνου Κλεινάκη Δήμητρας Μαρρέ Δέσποινας Β1 Β2

2 Απόσπασμα

3 Υπόθεση Μία ταινία που πραγματεύεται ζητήματα τύχης,
ελεύθερης βούλησης, συναισθημάτων.

4

5

6 Ξεφύλλισμα Εργασίας Βασικοί Προβληματισμοί Η Τύχη
Προσπάθεια ορισμού της Τύχη και ζωή Μαθηματικά και τύχη Απροσδιοριστία και Επιστήμες Η Λογική και τα Συναισθήματα Συσχετισμός τους Η άποψη του Αριστοτέλη Η Ελεύθερη Βούληση

7 Σύντομος Σχολιασμός

8 Επισημάνσεις από τις Θετικές Επιστήμες
Η Βιολογία Jacques Monod: Η δομή, η λειτουργία και η μορφή όλων των έμβιων όντων οφείλονται στην τύχη. Pierre-Paul Grasse: Δεν μπορεί να αποδίδεται στη τύχη το μεγαλείο της ζωής.

9 Επισημάνσεις από τις Θετικές Επιστήμες
Τα Μαθηματικά – Θεωρία Πιθανοτήτων Μελετά μοντέλα για της περιγραφή τυχαίων φαινομένων. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται τα πειράματα τύχης δεν προκαθορίζουν το αποτέλεσμα αλλά μόνο το σύνολο των δυνατών αποτελεσμάτων.

10 Επισημάνσεις από τις Θετικές Επιστήμες
Παραδοσιακή Φυσική Είναι αιτιοκρατική. Αναζητά ένα συνεχές αιτιακό πλέγμα βάσει του οποίου ερμηνεύονται όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν και συναπαρτίζουν τον φυσικό κόσμο. Υποστηρικτές της αιτιοκρατικής άποψης: Στωικοί, Δημόκριτος, Νεύτων, Λαπλάς, Αϊνστάιν…

11 Επισημάνσεις από τις Θετικές Επιστήμες
Κβαντομηχανική Θεωρία Υπάρχουν γεγονότα τα οποία δεν έχουν αιτία, τα οποία βασίζονται σε κανόνες τυχαιότητας και απροσδιοριστίας. Αρχή Απροσδιοριστίας (1927) «Δεν είναι δυνατόν να μετρήσουμε ταυτόχρονα και τη θέση και την ορμή ενός σωματιδίου με απεριόριστη ακρίβεια.»

12 Μην λες στον Θεό τι να κάνει και τι να μην κάνει !!! Ο Θεός δεν παίζει ζάρια. Μην λες στον Θεό τι να κάνει και τι να μην κάνει !!! Μην λες στον Θεό τι να κάνει και τι να μην κάνει !!! Ο Θεός δεν παίζει ζάρια. Ο Θεός δεν παίζει ζάρια. Ο Θεός δεν παίζει ζάρια. Μην λες στον Θεό τι να κάνει και τι να μην κάνει !!!

13 Αντί επιλόγου «Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.» S. Jobs


Κατέβασμα ppt "Match Point Φιλοσοφώντας την τύχη, την ελεύθερη βούληση, τη λογική και τα συναισθήματα του ανθρώπου… Μία εργασία των Ανδριόπουλου Θανάση Εγγλέζου Χριστιάννας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google