Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιεχόμενα του μαθήματος Ενδεικτικά θέματα: Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών Συστήματα και τεχνολογίες πληροφοριών για άτομα με αναπηρίες Συστήματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιεχόμενα του μαθήματος Ενδεικτικά θέματα: Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών Συστήματα και τεχνολογίες πληροφοριών για άτομα με αναπηρίες Συστήματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Περιεχόμενα του μαθήματος Ενδεικτικά θέματα: Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών Συστήματα και τεχνολογίες πληροφοριών για άτομα με αναπηρίες Συστήματα βιβλιοθηκών Internet – Internet 2 – Web 2 Αναζήτηση και ανάκτηση πληροφοριών – μηχανές αναζήτησης Κατάλογοι βιβλιοθηκών – OPAC Οργάνωση περιεχομένου – (θεματικές) πύλες Επεξεργασία και τεκμηρίωση δεδομένων, καταλογογράφηση, μεταδεδομένα Κοινωνία της πληροφορίας – ηθικά και άλλα ζητήματα – πνευματικά δικαιώματα Εκπαίδευση – εγγραμματοσύνη – προσόντα προσωπικού βιβλιοθηκών Πρότυπα Στρατηγικός σχεδιασμός – αξιολόγηση.................................................................. Εργασίες Κύρια εργασία με άρθρο αναφοράς: Bahr, Elen. Dreaming of a better ILS, Computers in Libraries, October 2007, Vol. 27, No 9, pp 10-14. Συζήτηση πάνω στο θέμα που πραγματεύεται ο Μ. Δερτούζος στο βιβλίο του. «Η ανολοκλήρωτη επανάσταση. Οι ανθρωποκεντρικοί υπολογιστές και τι μπορούν να κάνουν για εμάς.», εκδ. Λιβάνη, 2001. (βλέπε Πρόλογο).Πρόλογο Συζήτηση πάνω στο θέμα που πραγματεύεται ο Albert Manguel στο βιβλίο του «Η ιστορία της; Ανάγνωσης», εκδ. Λιβάνη, 1997 (βλέπε απόσπασμα από το βιβλίο).απόσπασμα

3 Η ανολοκλήρωτη επανάσταση Οι ανθρωποκεντρικοί υπολογιστές και τι μπορούν να κάνουν για εμάς (The unfinished revolution) Μιχάλης Λ.Δερτούζος (Michael L.Dertouzos, 1936-2001) Εκδόσεις: "Νέα Σύνορα" - Α.Α.Λιβάνη 1η έκδοση: 2001 (πρωτ. 2000). ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η Ανολοκλήρωτη Επανάσταση προτείνει μια ριζικά καινούρια κατεύθυνση όσον αφορά την τεχνολογία πληροφοριών και τον τρόπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να θέσει τα συστήματα υπολογιστών στην υπηρεσία των ανθρώπων... αντί για το αντίστροφο. Η θεμελιώδης αλλαγή έχει ήδη καθυστερήσει. Καθώς τα άτομα και οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο παλεύουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Web, του Διαδικτύου και μιας στρατιάς καινούριων συσκευών, θέλουν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Τα ΜΜΕ, οι πωλητές και οι ειδήμονες ανταποκρίνονται προτείνοντας χιλιάδες συμβουλές, τάσεις, δυνατότητες και επιλογές. Παρ' όλα αυτά, το κυρίαρχο αποτέλεσμα αυτής της φρενίτιδας είναι ένα αίσθημα βαθιάς σύγχυσης τόσο ανάμεσα στους απλούς χρήστες όσο και στους ειδικούς. Η σύγχυση είναι δικαιολογημένη. Τελικά, όλη αυτή η καινούρια και συναρπαστική τεχνολογία μάς φέρνει σε «καλύτερη θέση»; Ή μήπως οδηγούμαστε προς μια μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, ένα αυξημένο αίσθημα απογοήτευσης και ένα ανθρώπινο βάρος που θα αυξάνεται παράλληλα με τις συσκευές και τα προγράμματα που μας περιβάλλουν; Είναι βέβαιο πως μπορούμε να οδηγηθούμε σε καλύτερη θέση με την τεχνολογία πληροφοριών. Αλλά όχι με την κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Χωρίς μια θεμελιωδώς καινούργια κατεύθυνση όσον αφορά τη χρήση των υπολογιστών, η σύγχυση θα χειροτερέψει και η Πληροφορική Επανάσταση θα παραμείνει ανολοκλήρωτη.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33


Κατέβασμα ppt "Περιεχόμενα του μαθήματος Ενδεικτικά θέματα: Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών Συστήματα και τεχνολογίες πληροφοριών για άτομα με αναπηρίες Συστήματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google