Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είδη της Rock και Metal Μουσικής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είδη της Rock και Metal Μουσικής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Είδη της Rock και Metal Μουσικής

2 Στις επόμενες διαφάνειες θα αναλύσουμε το κάθε είδος της Rock και Metal μουσικής, όπως εξελίχτηκαν με την πάροδο του χρόνου.

3 Σε κάθε διαφάνεια υπάρχει μια εικόνα, αναλυτικό κείμενο και ένα τραγούδι ενός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του κάθε είδους.

4 Πρώτα θα ξεκινήσουμε με την Rock και μετά τα 8 είδη της, θα αναλύσουμε και την Metal.

5 Classic Rock Το Classic Rock έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 60 και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα είδη μουσικής που υπάρχουν. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν ακούγοντας αυτό το είδος μουσικής. Πληθώρα μουσικών συγκροτημάτων που απαρτίζουν την Classic Rock έχουν χαράξει την δικιά τους γραμμή όπως οι Rolling Stones (εικόνα), The Beatles, Beach Boys και ο μοναδικός Elvis Presley που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, τον Αύγουστο του 1977.

6 Hard Rock Το Ηard Rock γεννήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το Classic Rock στις αρχές των 60’s. Προέρχεται από τα είδη της Garage Rock, Blues Rock και Psychedelic Rock. Μπορεί να γεννήθηκε το 1960 αλλά η άνθηση του έγινε το κοντά στο 1970 με μπάντες όπως οι Black Sabbath (εικόνα), Led Zeppelin, Deep Purple, Aerosmith, AC/DC και The Who. Το Hard Rock χαρακτηρίζεται από τον πιο δυνατό και επιθετικό ήχο σε σχέση με το Classic Rock. Oι κιθάρες είναι πιο τονισμένες, με πιο παραμορφωμένο ήχο, τα Drums συγκεντρώνονται σε ρυθμούς «οδήγησης», δυνατές «μποτιές» και πιο πολλά κύμβαλα. Το μπάσο οδηγεί τα drums ενώ τα φωνητικά είναι πιο σκοτεινά και βαριά από ποτέ.

7 Grunge Οι δυσαρεστημένες, από τα πολυδιαφημισμένα είδη της Rock και Pop μουσικής, μπάντες σχημάτισαν ένα νέο είδος Rock μουσικής που ήρθε σε αντιπαράθεση με τα διασημότερα είδη μουσικής της δεκαετίας, το Grunge. Το πιο επιτυχημένο συγκρότημα grunge που υπήρξε ποτέ ήταν οι Nirvana (εικόνα) που με τον δίσκο Nevermind, το 1991, εκτόξευσε το grunge στα ύψη. Άλλες επιτυχημένες grunge μπάντες είναι οι Soundgarden , οι Pearl Jam και οι Alice in Chains.

8 Post Rock To Post Rock γεννήθηκε με την ανάμιξη της Alternative Rock και της Progressive Rock μουσικής. Χαρακτηρίζεται από τις κιθάρες που λειτουργούν σαν «διαμεσολαβητές της χροιάς και της υφή» που δεν βρίσκονται στα δύο που γέννησαν την Post. Χαλαρές μελωδίες, ήρεμα φωνητικά, drums χωρίς μεγάλη ένταση και μπάσο που ακολουθεί τα drums. Ένα από τα διασημότερα και εμπορικότερα συγκροτήματα της Post Rock είναι οι Red Hot Chili Peppers (εικόνα). Με έναν από τους καλύτερους μπασίστες στον κόσμο αποτελούν σταθερή αξία στην Post και το πρώτο συγκρότημα που άκουσα ποτέ.

9 (Later) Alternative-Hard Rock
To Alternative Rock αναδύθηκε στα 80’s και έγινε ευρέως δημοφιλές το Αποτελείται από διάφορα υποείδη που γεννήθηκαν από την ανεξάρτητη μουσική σκηνή μετά το 1980, όπως η Grunge, η Britpop, η Gothic Rock και η Indie Pop. Μεγάλες μπάντες προέκυψαν από την Alternative Rock όπως οι R.E.M. και οι The Cure. Αλλά η Alternative ζει μέχρι και σήμερα γεννώντας μπάντες όπως οι Skillet (εικόνα).

10 Punk Rock Punk. Μια λέξη, μια νοοτροπία, μια μουσική.
Αναπτύχθηκε το ανάμεσα στο 1974 και το 1976 στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βασική επιρροή της Punk είναι η Garage Rock. Ο γρήγορος ρυθμός, τα μικρής διάρκειας τραγούδια, τα χαμηλοκουρδισμένα όργανα και οι αναρχικοί και κατά της πολιτικής στίχοι κάνουν την Punk ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη μουσικής της τότε και της σημερινής εποχής. Χιλιάδες συγκροτήματα , γνωστά, άγνωστα, όλα με την ίδια ιδέα κολλημένη στα μυαλά τους - Η Αναρχία. Μερικά από αυτά τα σχήματα: The Clash, Ramones, Sex Pistols, Discharge.

11 Pop Punk Συγγενική με την Punk Rock, η Pop Punk είναι και αυτή ένα αρκετά δημοφιλές είδος της Rock. H μουσική της σε ανεβάζει, σε κάνει να χαμογελάς σε άσχημες καταστάσεις. Σε κάνει να σκέπτεσαι αισιόδοξα. Ο αριθμός συγκροτημάτων είναι και αυτός αρκετά μεγάλος. Επικρατούν οι Green Day, οι υπέρτατοι The Offspring (εικόνα) και οι Blink -182. Και τα 3 συγκροτήματα έχουν βγάλει δίσκους που αγγίζουν την τελειότητα στο συγκεκριμένο είδος όπως οι Offspring με το Smash(1994), οι Green Day με το Nimrod(1997) και οι Blink-182 με το Enema of the State(1999).

12 Hardcore Punk Ξεκίνησε το 1970 ακολουθώντας το επιτυχημένο μονοπάτι της Punk. Το Hardcore αναλυτικότερα είναι πιο γρήγορο, πιο ‘’βαθύ’’ και γενικότερα έχει πιο βαρύ ήχο από την Punk. Έχει επηρεαστεί κυρίως από τα είδη της Metalcore, Grunge, Thrash Metal, Emo και post-hardcore. Το γράψιμο ενός Hardcore Punk τραγουδιού επικεντρώνεται κυρίως στον ρυθμό και όχι στην μελωδία. Χαρακτηριστικές μπάντες της Hardcore είναι οι The Exploited (εικόνα) και οι Black Flag που με τον δίσκο Damaged άφησαν και αυτοί το στίγμα τους στην Punk.

13 N.W.O.B.H.M. Μπαίνοντας στο Metal, το New Wave of British Heavy Metal (N.W.O.B.H.M.) ήταν και είναι μια κίνηση του Heavy Metal που άρχισε προς τα τέλη του 1970 στην Βρετανία και δέχτηκε αρκετή προσοχή στην αρχές του Πολλές μπάντες έχουν στα labels τους το N.W.O.B.H.M. Iron Maiden, Judas Priest (εικόνα), Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath είναι τα αντιπροσωπευτικότερα συγκροτήματα στον Βρετανικό χώρο της Metal. Τραγούδια όπως τα: Breaking the Law Από Judas Priest, Ace of Spades από Motorhead και το Run to the Hills από Iron Maiden, παρουσιάζουν τα στοιχεία του N.W.O.B.H.M.

14 Thrash Metal Ένα από τα διασημότερα είδη της Metal. Χαρακτηρίζεται από τον γρήγορο ρυθμό του και την επιθετικότητα στους στίχους του. Συνήθως χρησιμοποιούνται πολύ γρήγορα κρουστά (percussion) και χαμηλοκουρδισμένα έγχορδα. Οι ρίζες του Thrash ξεκινούν από τα τέλη των 70’s και τις αρχές των 80’s, όταν ένας αριθμός από μπάντες άρχιζε να συνεργάζεται με τον ήχο του N.W.O.B.H.M. Δημιουργώντας ένα νέο είδος και αναπτύσσοντας μία διαχωρισμένη κίνηση από το Punk στο Hardcore. 4 είναι οι μπάντες που ξεχωρίζουν στο thrash: Slayer (εικόνα), Megadeth, Metallica και Anthrax.

15 Power/Epic Metal Το Power Metal έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της Metal σε συνδυασμό με στοιχεία της Speed Metal. Περιέχει επίσης σημάδια από την Βόρεια Αμερική (με σκληρότερο ήχο παρόμοιο με τον ήχο της Speed Metal) και από την Ευρώπη (αναλυτικότερα από την Γερμανία, Ιταλία και την Σκανδιναβία) Στο συγκεκριμένο είδος γίνονται πιο αισθητά τα πλήκτρα, καθώς υπάρχει αρκετή μελωδία, και η ιδιαίτερη θεματολογία των στίχων (κυρίως μυθολογία ,καθημερινότητα και πολιτικά). Μπάντες όπως οι Edguy(εικόνα), Firewind(που είναι και έλληνες), Blind Guardian και οι Kamelot έχουν κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία τους στον χώρο του Power.

16 Progressive Metal Από τα ποιοτικότερα είδη που μπορεί να δώσει στο κοινό η μουσική που εξετάζουμε, η Progressive Metal συνδυάζει, πολλές φορές, την Jazz και την Κλασική μουσική και καταφέρνει να βγάλει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όπως και στο Progressive Rock έτσι και στην Metal εκδοχή τα τραγούδια είναι αρκετά δυνατά Και μερικές φορές αρκετά διαφοροποιημένα όταν υπάρχει ένα Concept Album (δίσκος στραμμένος σε ειδική θεματολογία). Dream Theater (εικόνα), Tool, Queensryche, Porcupine Tree είναι τα χαρακτηριστικότερα συγκροτήματα στον χώρο της Prog Metal.

17 Nu Metal Η Nu Metal έγινε γνώστη στα τέλη των 90’s και συνδυάζει διάφορα είδη συμπεριλαμβάνοντας την Grunge και την Rap και από αυτόν τον συνδυασμό προκύπτει και η Rap Metal. Περιέχει στοιχεία από πάρα πολλά είδη όπως: Electronic Music, Funk, Glam Rock, Gothic Rock Grunge, Hardcore Punk, Hip Hop, Jazz, Post Punk και Synthpop, και αυτός είναι ο λόγος που την κάνει το αγαπημένο μου είδος της Metal. Χιλιάδες οι μπάντες: Powerman 5000, Godsmack, KoRn, System of a Down, SlipKnoT(εικόνα), Disturbed, Dope, Drowning Pool, Five Finger Death Punch και άλλες πολλές.

18 Alternative Metal Ξεκίνησε στις αρχές του Χαρακτηρίζεται από τα πολύ βαριά Guitar Riffs και από τους αντισυμβατικούς στίχους . Η Alternative Metal τράβηξε πολλούς οπαδούς της Rock, καθώς ήθελαν να ακούσουν κάτι λίγο πιο «άγριο». Πολλές μπάντες σχηματίστηκαν μέσα από το συγκεκριμένο είδος όπως οι Rage Against the Machine, KoRn (που στην πορεία «λοξοδρόμησαν» και στράφηκαν προς την Nu Metal), Deftones, Faith No More, Nine Inch Nails, Primus και Helmet. Αλλά η μεγάλη υπερδύναμη της Alternative Metal είναι οι Avenged Sevenfold (εικόνα) ή απλά Α7Χ.

19 Death Metal Ένα από τα λιγότερα αποδεκτά είδη της Metal. Άνθησε στα μέσα του Κυριότερα και πιο συνηθισμένα χαρακτηρηστικά είναι τα πολύ βαριά φωνητικά, οι παραμορφωμένες κιθάρες, το blast beat (γρήγορες μποτιές) στα Drums και οι απότομες αλλαγές στον ρυθμό. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που άλλαξε όλο τον Death Metal χώρο είναι ο Chuck Schuldiner που χαρακτηρίζεται από πολλούς «Πατέρας της Death Metal». Σχήματα όπως οι Kreator, οι Celtic Frost, οι Venom , οι Possesed, οι Obituary και πολλά άλλα σχήματα επηρεάζουν και είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Death Metal.

20 Black Metal Συγγενική με την Death, η Black Metal έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με την Death, το μόνο διαφορετικό γνώρισμα που έχει η Black Metal είναι πως χρησιμοποιεί περισσότερα πλήκτρα που την κάνουν πιο μελωδική (Melodic Black Metal). Επίσης πολλές μπάντες έχουν στα labels τους και τα δύο είδη(Death-Black Metal) που είναι ένα ξεχωριστό γνώρισμα στον χώρο. Gorgoroth (εικόνα), Hellhammer, Sarcofago, Burzum, Darkthrone, Immortal και Emperor είναι τα κυριότερα Black Metal σχήματα.

21 Metalcore Άλλο ένα είδος που αναδύθηκε μέσα από την συνένωση δύο άλλων ειδών (σε αυτήν την περίπτωση Extreme Metal και Hardcore Punk). Βαριά Guitar Riffs, Drum Blast Beats και φωνητικά που συνδυάζουν και χαλαρές αλλά και βαριές χροιές. Και εδώ έχουμε μια μεγάλη πληθώρα συγκροτημάτων όπως: All that Remains(εικόνα), Bullet for My Valentine, Killswitch Engage, As I Lay Dying και The Devil Wears Prada.

22 Τραγούδια Που Χρησιμοποιηθήκαν (κατά σειρά): KoRn-A. D. I. D. AS
Τραγούδια Που Χρησιμοποιηθήκαν (κατά σειρά): KoRn-A.D.I.D.AS. Τhe Rolling Stones-Satisfaction Black Sabbath-Paranoid Nirvana-Smells Like Teen Spirit Red Hot Chili Peppers-Scar Tissue Skillet-Monster Dead Kennedys-Uber Ales California

23 Τhe Offspring-Want You Bad The Exploited-Beat The Bastards Judas Priest-Breaking the Law Slayer-Angel Of Death Edguy-Mysteria Queensryche-Eyes Of A Stranger SlipKnoT-Left Behind

24 Avenged Sevenfold-Bat Country Cannibal Corpse-Make Them Suffer Gorgoroth-Garving a Giant All that Remains-Six Children of Bodom-Downfall

25 Και κάπου εδώ η παρουσίαση τελειώνει.
Και κάπου εδώ η παρουσίαση τελειώνει. Ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον σας Ηλίας Τσαγκουρίδης


Κατέβασμα ppt "Είδη της Rock και Metal Μουσικής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google