Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Queen. Οι Queen δημιουργή- θηκαν στο Λονδίνο το 1971, με αρχικά μέλη τους Freddie Mercury (φωνητικά, πλήκτρα), Brian May (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά),

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Queen. Οι Queen δημιουργή- θηκαν στο Λονδίνο το 1971, με αρχικά μέλη τους Freddie Mercury (φωνητικά, πλήκτρα), Brian May (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά),"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Queen

2 Οι Queen δημιουργή- θηκαν στο Λονδίνο το 1971, με αρχικά μέλη τους Freddie Mercury (φωνητικά, πλήκτρα), Brian May (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Roger Taylor (ντραμς, φωνητικά) και John Deacon (μπάσο).

3 O Mercury σχεδίασε το λογότυπο των Queen. Το λογότυπο συνδυάζει τα ζώδια των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος, τα δύο λιοντάρια για τον Λέων (Ντίκον και Τέιλορ), ένα καβούρι για τον Καρκίνο (Μέι) και δύο νεράιδες για τον Παρθένο (Μέρκιουρι). Μέσα στο «Q» υπάρχει ένα στέμμα, ενώ ολόκληρο το λογότυπο υποσκιάζεται από έναν τεράστιο φοίνικα. Το όλο σύμβολο έχει ομοιό- τητες με αυτό της Βασιλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα στα λιοντάρια. Το πρωταρχικό λογότυπο, είναι ένα απλό γραμμικό σχέδιο του ονόματος, αν και μπορεί να βρεθεί αλλού πιο εκκεντρικό.

4

5 Το Queen II, κυκλοφόρησε το 1974. Το album έφτασε το νούμερο πέντε των Βρετανικών chart και ήταν το πρώτο των Queen που κατάφερε να μπει στα chart. Το album περιέχει μεγάλα και πολύπλοκα μουσικά κομμάτια, με ευφάνταστους στίχους και μουσική δεξιοτεχνία. Το album επίσης περιείχε και το τργούδι «The March of the Black Queen», ένα επικό κομμάτι διάρκειας 6’ το οποίο δεν έχει ρεφρέν ή συγκεκριμένη μουσική δομή. Η Daily Vault θα περιγράψει το κομμάτι «μανιώδες». Ακόμα συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο «1001 Albums You Must Hear Before You Die»!!!

6

7

8 Το τρίτο album ήταν το Sheer Heart Attack που κυκλοφόρησε το 1974. Το album έφτασει το νούμερο δύο στο Ηνωμένο Βασίλεio, είχε καλές πωλήσεις στην Ευρώπη και έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, δίνοντας στο συγκρότημα την πρώτη γεύση επιτυχίας. Στο album έγιναν πειραματισμοί με αρκετά μουσικά είδη, όπως την θεατρική μουσική της Βρετανίας, την heavy metal, τις μπαλάντες, την ragtime και την μουσική της Καραϊβικής.

9 Ο Jim Beach, μάνατζερ του συγκροτήματος, έφτασε σε συμφωνία για συμβόλαιο με την Trident.

10

11

12

13 Στα τέλη του 1975 οι Queen ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το A Night at the Opera, με το όνομα να προέρχεται από την ομώνυμη ταινία των αδερφών Μαρξ (Marx Brothers). Ήταν, εκείνη την εποχή, το πιο ακριβό σε παραγωγή album όλων των εποχών. Όπως και το προηγούμενο, το album έχει διάφορα μουσικά στυλ, και πειραματισμούς. Στο τραγούδι «The Prophet’s Song», διάρκειας οκτώ λεπτών, το μεσαίο κομμάτι είναι ένας κανόνας, με απλές φράσεις συντεταγμένες έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα πλήρως χορωδιακό ήχο. Το album ήταν πολύ επιτυχημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έγινε τρεις φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Το 2004, θα ψηφιστεί ως το 13ο καλύτερο album όλων των εποχών σε σχετικό δημοψήφισμα στο Channel 4 του Ηνωμένου Βασιλείο.

14 Το album A Night at the Opera περιείχε και την επιτυχία «Bohemian Rhapsody», που παρέμεινε στο νούμερο ένα του Η.Β. για 9 εβδομάδες, και είναι το τρίτο Βρετανικό single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κάνοντάς το το εμπορικό single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Μεγάλη Βρετανία. Το «Bohemian Rhapsody» ήταν το πρώτο τραγούδι διαθέσιμο προς αναπαραγωγή από κάθε τηλεοπτικό σταθμό. Το δεύτερο single του album, «You’re My Best Friend», το δεύτερο τραγούδι που γράφτηκε από τον Ντίκον, και το πρώτο του single, έφτασε το νούμερο δεκαέξι στις ΗΠΑ, και έγινε επιτυχία στον υπόλοιπο κόσμο.

15 Tο 1988 οι οπαδοί του συγκροτήματος παρατήρησαν ότι η εμφάνιση του Μέρκιουρι είχε αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο ισχνή, και απλώθηκαν οι φήμες ότι υπέφερε από AIDS. Ο Μέρκιουρι τις αρνήθηκε και το συγκρότημα θα συνεχίσει να ηχογραφεί album. Το The Miracle το 1989 και το Innuendo το 1991 ήταν τα τελευταία δύο album που ηχογραφήθηκαν με τον Μέρκιουρι εν ζωή, το συγκρότημα απέδωσε την δημιουργία όλων των τραγουδιών στους Queen, και όχι σε συγκεκριμένα μέλη, ώστε να αποφευχθούν διαφορές και διαμάχες μέσα στο συγκρότημα. Το 1990 ο Μέρκιουρι θα εμφανιστεί δημόσια για τελευταία φορά, όταν με τους Queen θα παραλάβει ένα Brit Award για ιδιαίτερη συνεισφορά στην Βρετανική μουσική.

16

17 Στις 23 Νοεμβρίου του 1991, σε μια ανακοίνωση που έγινε από την επιθανάτιο κλίνη του Μέρκιουρι, ο ίδιος θα επιβεβαιώσει ότι έπασχε από AIDS. Μέσα στις επόμενες 24 ώρες ο ίδιος θα καταλήξει από βρογχοπνευμονία επιπλοκή του AIDS. Η κηδεία του έγινε σε κλειστό κύκλο, σύμφωνα με τα Ζωροαστρικά πιστεύω της οικογένειάς του.

18

19

20

21 Καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι ''Def Leppard, οι Guns n’ Roses, o Έλτον Τζον (Elton John), o Ντέιβιν Μπάουι (David Bowie), η Άννι Λέννοξ (Annie Lennox) και οι Metallica τραγούδησαν πολλά από τα τραγούδια του συγκροτήματος με τα εναπομείναντα μέλη. Mία από αυτές τις συναυλίες έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Γκίνες ως η «Μεγαλύτερη ροκ συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό», αφού μεταδόθηκε σε πάνω από 1.2 δις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και συγκέντρωσε πάνω από 20.000.000£ για την αντιμετώπιση του AIDS.

22 Μερικοί α π ό τους μ ουσικούς π ου έχουν αναφέρει τους Queen ως ε π ιρροή είναι οι : Anthrax, Ben Folds Five, Nirvana, Def Leppard, Extreme, Foo Fighters, Green Day, Guns N' Roses, Helloween, Iron Maiden, Kansas, Keane, Lady Gaga, Manic Street Preachers, Metallica, Michael Jackson, Mika, Muse, My Chemical Romance, Radiohead, Trent Reznor. Styx, The Killers και The Smashing Pumpkins. Οι Queen έχουν αναφερθεί ως η κύρια ε π ιρροή της « νεοκλασικής metal» α π ό τον Σουηδό κιθαρίστα Yngwie Malmsteen. Οι Metallica ηχογράφησαν μ ια διασκευή του «Stone Cold Crazy»( α π ό το album των Queen Sheer Heart Attack) για το album Rubaiyat – Electra’s 40th Anniversary το 1990, και κέρδισαν το π ρώτο τους Grammy για την Καλύτερη Metal Εκτέλεση το 1991.

23

24 Δισκογραφία Queen (1973) Queen II (1974) Sheer Heart Attack (1974) A Night at the Opera (1975) A Day at the Races (1976) News of the World (1977) Jazz (1978) The Game (1980) Hot Space (1982) The Works (1984) A Kind of Magic (1986) The Miracle (1989) Innuendo (1991) Made in Heaven (1995)

25 “I won’t be a rock star. I will be a LEGEND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” Freddie…

26 ASKOYNH SALWMH GRAMMATIKAKH ADAMADIA HRIWTAKH ELEYTHERIA KOYSOYLHS GIWRGOS

27 THE END


Κατέβασμα ppt "Queen. Οι Queen δημιουργή- θηκαν στο Λονδίνο το 1971, με αρχικά μέλη τους Freddie Mercury (φωνητικά, πλήκτρα), Brian May (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά),"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google