Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
Στέλλα Παπτσίκα Κλεοπάτρα Ρούσσα Γιάννης Ρούσσος
2
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι είναι διατροφή;
Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να: Ποιος ο στόχος της υγιεινής διατροφής; Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά Έλλειψη ασβεστίου κ’ σιδήρου
3
Τι είναι διατροφή; Διατροφή, είναι ο κλάδος της υγείας, που ασχολείται με τη μελέτη της τροφής.
4
Η τροφή για τον άνθρωπο χρειάζεται για να:
Παραχθεί η απαραίτητη θερμότητα, ώστε να διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία σώματος. Αυξάνει αλλά και βοηθά το άτομο σε: (ύψος- ανάπτυξη εγκεφάλου- ρύθμιση νευρικού συστήματος- καρδιακή λειτουργία κλπ). Διατηρεί, αλλά και ανανεώνει τους ιστούς του σώματος.
5
Ποιος ο στόχος της υγιεινής διατροφής;
Στόχος της υγιεινής διατροφής είναι η κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά και η πρόληψη ασθενειών. Ανάπτυξη του σώματος και συντήρηση: Τα αμινοξέα, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, οι βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα καλύπτουν τις βασικές διατροφικές ανάγκες για την ανάπτυξη του σώματος.
6
Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά
Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι οι υδατάνθρακες, τα λιπίδια, οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, καθώς και το νερό.
7
Έλλειψη ασβεστίου κ’ σιδήρου
Έτσι, όταν ένα άτομο δεν τρώει αρκετές τροφές που περιέχουν σίδηρο εμφανίζει αναιμία. Στην αρχή κουράζεται εύκολα, είναι χλομό και δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί. Όταν ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες ασβεστίου ενδέχεται να μην αναπτυχθούν τα κόκαλά του φυσιολογικά.
9
ΠΗΓΕΣ
10
ΤΕΛΟΣ!
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.