Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διάλεξη 6η: Ερμηνεία των αποτελεσμάτων επίλυσης της μήτρας του γραμμικού προγραμματισμού κατά την εφαρμογή του στη γεωργική παραγωγή Ακαθάριστα κέρδη κλάδων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διάλεξη 6η: Ερμηνεία των αποτελεσμάτων επίλυσης της μήτρας του γραμμικού προγραμματισμού κατά την εφαρμογή του στη γεωργική παραγωγή Ακαθάριστα κέρδη κλάδων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διάλεξη 6η: Ερμηνεία των αποτελεσμάτων επίλυσης της μήτρας του γραμμικού προγραμματισμού κατά την εφαρμογή του στη γεωργική παραγωγή Ακαθάριστα κέρδη κλάδων παραγωγής Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της μήτρας του Γραμμικού Προγραμματισμού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δίνουν: 1.Το συνολικό Ακαθάριστο Κέρδος της Εκμετάλλευσης

2 2.Το Άριστο Σχέδιο Παραγωγής. Το άριστο σχέδιο παραγωγής περιλαμβάνει τους κλάδους παραγωγής και στρέμματα αυτών που συμφέρει να καλλιεργήσει ο γεωργός με σκοπό να μεγιστοποιήσει το ακαθάριστο κέρδος του. 3.Την Οριακή Παραγωγικότητα για κάθε ένα Συντελεστή Παραγωγής, εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως. Όταν λέμε οριακή παραγωγικότητα ή οριακό προϊόν ενός συντελεστή, εννοούμε το ακαθάριστο κέρδος το οποίο προστίθεται στο συνολικό, από τη χρησιμοποίηση μίας επιπλέον μονάδας του συντελεστού αυτού, ενώ η ποσότητα όλων των άλλων παραμένει αμετάβλητη.

3 4.Τον αριθμό των μονάδων του κάθε συντελεστού ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως (παίρνοντας τον κάθε συντελεστή μεμονωμένα) που μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από την ποσότητα με την οποία μπήκε, χωρίς να αλλάξει το οριακό προϊόν του συντελεστού αυτού δηλ. δίνει τα όρια του συντελεστού μέσα στα οποία η οριακή του παραγωγικότητα παραμένει η ίδια (Σταθερότητα του σχεδίου όσον αφορά την οριακή παραγωγικότητα).

4 Οριακή παραγωγικότητα εδάφους (ευρώ/στρ., συγκρίνεται με το ενοίκιο). Όταν το οριακό προϊόν του ποτιστικού εδάφους είναι 15ευρώ/στρ. σημαίνει ότι ο παραγωγός μπορεί να νοικιάσει ποτιστικό χωράφι αν το βρει σε τιμή χαμηλότερη από τα 15ευρώ/στρ. οπότε θα αυξήσει έτσι το Ακαθάριστο Κέρδος. Η γνώση της οριακής παραγωγικότητας των διαφόρου ποιότητας εδαφών συμβάλλει και στην όσο το δυνατόν ακριβέστερη εκτίμηση της παραγωγικής του αξίας.

5 Οριακή παραγωγικότητα εργασίας (ευρώ/στρ., συγκρίνεται με το επικρατούν ωρομίσθιο) Συγκεκριμένα, εάν η οριακή παραγωγικότητα της τελευταίας χρησιμοποιούμενης μονάδας είναι 1ευρώ/ώρα σημαίνει ότι η εργασία στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προσθέτει στο ακαθάριστο κέρδος και ότι η οριακή αυτή παραγωγικότητα αποτελεί το μέτρο σύγκρισης σε περιπτώσεις ανάγκης μίσθωσης ξένης εργασίας. Οριακή παραγωγικότητα κεφαλαίου Εκφράζεται σε ευρώ/ευρώ, και συγκρίνεται με τον τόκο του ευρώ.

6 5.Τις ποσότητες των συντελεστών παραγωγής που έχουν χρησιμοποιηθεί εν μέρει. 6.Το ποσό κατά το οποίο το Ακαθάριστο Κέρδος του κάθε κλάδου που μπήκε στο σχέδιο, μπορεί να αυξηθεί ή να ελαττωθεί (παίρνοντας τον μεμονωμένα και όλα τα άλλα αμετάβλητα) χωρίς να αυξηθεί ή να ελαττωθεί το επίπεδο τους πχ. Η πατάτα που μπαίνει με 12 στρ, και με Ακαθάριστο Κέρδος 15 ευρώ/στρ. εάν το Ακαθάριστο Κέρδος ελαττωθεί κατά 2 ευρώ γίνει δηλ. 13 ευρώ /στρ., το επίπεδο των 12στρ, με το οποίο μπήκε στο σχέδιο δεν αλλάζει (σταθερότητα του άριστου σχεδίου).

7 7.Το ποσό της αλλαγής στο Ακαθάριστο Κέρδος που κρίνεται απαραίτητο για τους κλάδους που δεν μπήκαν στο άριστο σχέδιο, για να μπορέσουν να μπουν με την προϋπόθεση να μη γίνει καμία αλλαγή πχ. Τα φασόλια που είχαν ακαθάριστο κέρδος 20ευρώ/στρ. και δεν μπήκαν στο άριστο σχέδιο, θα πρέπει να αυξηθεί το Ακαθάριστο Κέρδος κατά 4 ευρώ για να μπουν δηλ. να γίνει 24 ευρώ.


Κατέβασμα ppt "Διάλεξη 6η: Ερμηνεία των αποτελεσμάτων επίλυσης της μήτρας του γραμμικού προγραμματισμού κατά την εφαρμογή του στη γεωργική παραγωγή Ακαθάριστα κέρδη κλάδων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google