Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το 1977 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της όρισε την 29η Νοεμβρίου ως διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό με σκοπό να αφυπνίσει για.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το 1977 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της όρισε την 29η Νοεμβρίου ως διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό με σκοπό να αφυπνίσει για."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το 1977 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της όρισε την 29η Νοεμβρίου ως διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό με σκοπό να αφυπνίσει για το παλαιστινιακό ζήτημα. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Στις 29/11/1947 η Γ.Σ του ΟΗΕ υιοθέτησε το σχέδιο 181 και αποφάσισε τη διχοτόμηση των παλαιστινιακών εδαφών σε δύο κράτη: ένα αραβικό και ένα εβραϊκό. (Οι Άραβες δεν αποδέχτηκαν την απόφαση και ακολούθησαν οι γνωστοί αραβοϊσραηλινοί πόλεμοι.) Από τα 2 κράτη που προέβλεπε η απόφαση μόνο το Ισραήλ υφίσταται. Οι Παλαιστίνιοι ως και σήμερα είναι ένας λαός χωρίς πατρίδα και αυτοδιάθεση και υφίστανται με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας τα δεινά του κατακτητή. Τα παλαιστινιακά εδάφη συνεχώς συρρικνώνονται και βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή και αποκλεισμό. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν ενδεικτικά την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ. → 29 ΝΟΕΜΒΡIΟΥ ΔΙΕΘΝHΣ ΗΜEΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚO ΛΑO Τμήμα Εξωτερικής πολιτικής ΣΥΝ

2 Οι Παλαιστίνιοι με τη βία εγκαταλείπουν τις εστίες τους και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς… 3.500.000 περίπου ζουν διάσπαρτοι κυρίως σε αραβικά κράτη

3 Καταπατώντας παλαιστινιακή γη και γκρεμίζοντας σπίτια, το Ισραήλ συνεχίζει έως και σήμερα την ανέγερση των παράνομων εποικισμών. Αν και με την απόφαση 465 του ΟΗΕ / Μάης 1980, η συνεχιζόμενη πρακτική που ακολουθεί το Ισραήλ είναι παράνομη και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της 4ης Συνθήκης τη Γενεύης.

4 Ποιος είπε ότι τα τείχη έπεσαν; Το τείχος του Απαρτχάιντ είναι εδώ. Η ανέγερση του ξεκίνησε το 2002 και σαν φίδι διασχίζει τα παλαιστινιακά εδάφη, προσαρτίζοντάς τα και διαιρώντας τα.

5 Το 2004, το Διεθνές δικαστήριο γνωμοδοτεί ότι η κατασκευή του ισοδυναμεί με de facto προσάρτηση εδαφών και η Γ.Σ του ΟΗΕ υιοθετώντας την, αποφασίζει ότι είναι παράνομο και πρέπει να κατεδαφιστεί.

6 Δεν είναι πυροτεχνήματα πάνω από τη λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινές βόμβες είναι !!! Η Γ.Σ του ΟΗΕ ενέκρινε την έκθεση Γκολντστόουν στις 6/11/09 με την οποία παραπέμπεται το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα πριν ένα χρόνο. Η Ελλάδα απείχε από τη ψηφοφορία!!! Γιατί;;

7 Τρόμος και Συλλήψεις: Αυτή είναι η καθημερινότητα των Παλαιστινίων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άνδρες – γυναίκες και παιδιά κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Με την εφαρμογή των διοικητικών κρατήσεων (χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία) από το Ισραήλ όλοι οι Παλαιστίνιοι είναι εν δυνάμει κρατούμενοι.

8 Οι Παλαιστίνιοι μετράνε και θρηνούν χιλιάδες θύματα Έως πότε…;

9 Επιτέλους… η Διεθνής κοινότητα να δώσει τέλος στο δράμα του Παλαιστινιακού λαού επιβάλλοντας στο Ισραήλ την υλοποίηση των αποφάσεων του ΟΗΕ και συγκεκριμένα τις: - 194 με την οποία αναγνωρίζεται το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων - 242 που καλεί τις ισραηλινές δυνάμεις να αποσυρθούν από τα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβαν στον πόλεμο του 1967 … ώστε επιτέλους να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι πατρίδα και αυτοδιάθεση Και επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ


Κατέβασμα ppt "Το 1977 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της όρισε την 29η Νοεμβρίου ως διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό με σκοπό να αφυπνίσει για."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google