Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σπουδαστές: ΑΤΕΙ Πειραιά Καββαδίας Ευάγγελος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σπουδαστές: ΑΤΕΙ Πειραιά Καββαδίας Ευάγγελος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σπουδαστές: ΑΤΕΙ Πειραιά Καββαδίας Ευάγγελος
Κολοσιώνης Κωνσταντίνος Μπαρδής Σπυρίδων ΑΤΕΙ Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Πολιτικών Δομικών Έργων Ημερομηνίας Παράδοσης: 1/6/2010

2 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΒΑΔΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ ΜΕ ΑUTOCAD»

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πτυχιακή εργασία αυτή έχει ως θέμα την ηλεκτρονική τοπογραφική αποτύπωση και εμβαδομέτρηση του αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης της Αρχαίας Τίρυνθας, στο νομό Αργολίδας και σε απόσταση 4 χλμ. από το Ναύπλιο.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ακρόπολη της Τίρυνθας κατοικήθηκε για πρώτη φορά στη νεολιθική εποχή και έφτασε στην ακμή της τον 13ο π.Χ αιώνα. Χαρακτηριστικό στοιχείο της είναι τα Κυκλώπεια τείχη που σηματοδοτούν ακόμη και σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο. Η πρώτη ανασκαφή διάρκειας μιας μόλις μέρας πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1831 από τους Friedrich Thiersch και Αλέξανδρο Ρίζο-Ραγκαβή. Το 1876 ο Ερρίκος Σλήμαν διενεργεί 20 δοκιμαστικές τομές, αντιλαμβάνεται τη σημασία του μνημείου και επανέρχεται για να το ερευνήσει συστηματικά το 1884.

5 1. Γεωγραφική θέση της Αρχαίας Τίρυνθας

6 2. Αεροφωτογραφία της ακρόπολης της Αρχαίας Τύρινθας

7 3. Η Εξέλιξη των οικιστικών φάσεων της ακρόπολης της Τίρυνθας την εποχή του χαλκού κατά τον Klaus Killian.

8 4. Πλάγια Όψη των Κυκλώπειων Τειχών

9 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την τοπογραφική αποτύπωση του χώρου είναι μία ανοιχτή ανεξάρτητη όδευση με 6 στάσεις, συνολικού μήκους 240,35 μέτρων.

10 5. Τοπογραφικό διάγραμμα

11 2Ε= ΣΨν·(Χν+1 – Χν-1) 2Ε= ΣΧν·(Ψν-1 – Ψν+1)
ΕΜΒΑΔΟΜΕΤΡΗΣΗ Το εμβαδόν της ακρόπολης υπολογίστηκε με την μέθοδο του Gauss, βάσει των ορθογώνιων συντεταγμένων των κορυφών του, από τον τύπο 2Ε= ΣΨν·(Χν+1 – Χν-1) και επαληθεύτηκε από τον τύπο 2Ε= ΣΧν·(Ψν-1 – Ψν+1)

12 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Το συνολικό εμβαδόν της ακρόπολης υπολογίστηκε ίσο με τ.μ. Το εμβαδόν του συνόλου του αρχαιολογικού χώρου εντός της περίφραξης είναι ίσο με τ.μ.

13 Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την βοήθεια τους στην εκπόνηση της εργασίας μας, τους καθηγητές μας κ. Λαγό Αιμίλιο και κ. Γραικούση Γεώργιο. ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σπουδαστές: ΑΤΕΙ Πειραιά Καββαδίας Ευάγγελος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google