Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στην παρουσίαση που ακολουθεί περιγράφεται με εικόνες ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζονται εις βάθος οι μετεωρολογικοί σταθμοί Davis advage pro. Ο καθαρισμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στην παρουσίαση που ακολουθεί περιγράφεται με εικόνες ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζονται εις βάθος οι μετεωρολογικοί σταθμοί Davis advage pro. Ο καθαρισμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στην παρουσίαση που ακολουθεί περιγράφεται με εικόνες ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζονται εις βάθος οι μετεωρολογικοί σταθμοί Davis advage pro. Ο καθαρισμός συνίσταται να γίνεται σε ετήσια βάση – ανάλογα βέβαια και με τις συνθήκες που επικρατούν σε μία περιοχή από πλευράς σκόνης. Παρόλο που η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, όσοι έπιασαν για τελευταία φορά στη ζωή τους κατσαβίδι όταν πήγαν να σφίξουν τον σκελετό των γυαλιών ηλίου τους, καλύτερα να το ξεχάσουν. Η όλη διαδικασία δεν ξεπερνάει τη μία ώρα. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον σταθμό της Μονεμβασίας. Καλό καθάρισμα… Νίκος Μαζαράκης

2 Βήμα 1: Αφαιρούμε το καπάκι του βροχομέτρου.
Βήμα 2: Ξεβιδώνουμε με σταυροκατσάβιδο τις τρεις βίδες που υπάρχουν στην επιφάνεια του βροχομέτρου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

3 Προσοχή να θυμόμαστε ότι πάντα πάνω από τη μεγάλη ροδέλα μπαίνει η μικρότερη

4 Βήμα 3: Αφαιρούμε προσεκτικά το κάτω μέρος του βροχομέτρου

5 Βήμα 4: Με ένα μικρό κλειδί βγάζουμε τα επιμήκη παξιμάδια
Βήμα 4: Με ένα μικρό κλειδί βγάζουμε τα επιμήκη παξιμάδια. Προσοχή με τις ροδέλες. Η μικρή είναι πάντα πάνω από τη μεγάλη

6 Βήμα 5: Αφαιρούμε το άσπρο μεταλλικό ηλιακό πάνελ και τα 2 πλαστικά «πιατάκια» οπότε αποκαλύπτεται το ανεμιστηράκι, οι θήκες των δύο μπαταριών που φορτίζοντας από τον ήλιο παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για τον ανεμιστήρα καθώς και η μικρή πλακέτα που πάνω της «κουμπώνουν» οι επαφές για τον ανεμιστήρα και τους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας.

7 Βήμα 6: Γυρνάμε τούμπα τον σταθμό και ξεβιδώνουμε τις τρεις μακριές βίδες που φαίνονται στο κάτω μέρος ώστε να βγουν και τα υπόλοιπα πιατάκια.

8 Βήμα 7: Αφού βγάλουμε και τα υπόλοιπα πιατάκια αφαιρούμε τον ανεμιστήρα και το πλαστικό εξάρτημα που βρίσκεται κάτω από αυτόν

9 Βήμα 8: Αυτή είναι η καρδιά του σταθμού
Βήμα 8: Αυτή είναι η καρδιά του σταθμού. Εδώ ακριβώς βρίσκονται οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας. Με προσοχή «ξεθυληκώνουμε» την πλακέτα τραβώντας τη προς τα επάνω.

10 Βήμα 9: Καθαρίζουμε με μία υγρή μπατονέτα τα «διχτάκια» τα οποία πιθανό να έχουν σκόνη.

11 Βήμα 10: Σε περίπτωση που είναι πολύ βρώμικοι οι αισθητήρες μπούμε να τους βγάλουμε τελείως από την πλακέτα πιέζοντας πολύ προσεχτικά τα δύο κλιπς. Δεν συνιστώ πάντως να το κάνετε αυτό.

12 Βήμα 11: Καθαρίζουμε τα πιατάκια με νερό και ένα μαλακό καθαριστικό και τα σκουπίζουμε. Επίσης καθαρίζουμε και όλα τα άλλα πλαστικά εξαρτήματα με ένα βρεμμένο πανί ή με ένα vittex και σκουπίζουμε προσεχτικά.

13 Βήμα 12: Ακολουθώντας αντίστροφη διαδικασία συναρμολογούμε τον σταθμό
Βήμα 12: Ακολουθώντας αντίστροφη διαδικασία συναρμολογούμε τον σταθμό. Προσοχή με τις ροδέλες μην μπερδευτείτε.

14 Βήμα 13: Καμαρώστε τον!! Σαν καινούργιος!!

15 Πριν Μετά


Κατέβασμα ppt "Στην παρουσίαση που ακολουθεί περιγράφεται με εικόνες ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζονται εις βάθος οι μετεωρολογικοί σταθμοί Davis advage pro. Ο καθαρισμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google