Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μια παγκόσμια γιορτή του παιδικού αθλητισμού, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες καλούν παιδιά κι εφήβους απ’ όλο τον κόσμο να γνωριστούν και να γίνουν φίλοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μια παγκόσμια γιορτή του παιδικού αθλητισμού, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες καλούν παιδιά κι εφήβους απ’ όλο τον κόσμο να γνωριστούν και να γίνουν φίλοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μια παγκόσμια γιορτή του παιδικού αθλητισμού, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες καλούν παιδιά κι εφήβους απ’ όλο τον κόσμο να γνωριστούν και να γίνουν φίλοι μέσα στο πλαίσιο μιας αθλητικής διοργάνωσης μόνο γι αυτούς. Είναι μια διοργάνωση που δίνει έμφαση στα αθλητικά ιδεώδη, στο σεβασμό, στη διαφορετικότητα και στη γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους σκέψης. Στόχος στους αγώνες δεν είναι η νίκη αλλά η δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ νεαρών αθλητών από όλα τα μέρη του κόσμου.

3 Athens icg 2009 Τα Athens ICG 2009 διοργανώνονται από τον Δήμο Αθηναίων και θα λάβουν χώρα σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου 2009, με συμμετοχή αθλητών και προπονητών από 87 πόλεις του κόσμου. Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν: στίβο, κολύμβηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τέννις, βόλεϋ και ενόργανη γυμναστική. Στα 40 χρόνια της ιστορίας τους, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες έχουν φιλοξενήσει περισσότερα από παιδιά από όλες τις ηπείρους του πλανήτη, γνωρίζοντάς τους διαφορετικούς τόπους και βοηθώντας τους να κατανοήσουν διαφορετικές κουλτούρες. Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και διοργανώνονται για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 έως 15 ετών. Στόχος των ΙCG είναι να σταματήσουν οι διακρίσεις μεταξύ των λαών αλλά και να αναπτυχθεί και να προωθηθεί η Ολυμπιακή Ιδέα, ο υγιής συναγωνισμός, η χαρά και η αξία της συμμετοχής και του «Ευ Αγωνίζεσθαι» σε όλα τα παιδιά της γης.

4 Athens icg 2009 οι καινοτομιες
Πολλαπλοί αθλητικοί χώροι: Με αφορμή τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες γιορτάζει ολόκληρη η Αθήνα, και για αυτό για πρώτη φορά επιλέγονται πολλοί χώροι για τη διεξαγωγή των αγώνων. Τα παιδιά της Αθήνας έρχονται κοντά με τα παιδιά των Διεθνών Παιδικών Αγώνων: Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στο Ζάππειο και στις οποίες θα συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της Αθήνας. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους ή τις ιδιαιτερότητές τους, να γιορτάσουν μαζί το μήνυμα των αγώνων: «αγωνιζόμαστε μαζί, είμαστε όλοι ίσοι, γινόμαστε όλοι φίλοι».

5 Athens icg 2009 – Αγωνιςτικοι χωροι
ΧΩΡΟΣ ΕΙΔΟΣ AΘΛΗΜΑ ΓΟΥΔΗ  Ανοιχτό Κολυμβητήριο Κολύμβηση Αγοριών (Κ-Α) Κολύμβηση Κοριτσιών (Κ-Κ) Κλειστό γήπεδο βόλεϊ Βόλεϊ Κοριτσιών (Β-Κ) ΜΕΤΣ Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Α Μπάσκετ Αγοριών (Μ-Α) Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Β Μπάσκετ Κοριτσιών (Μ-Κ) ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ Ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Ποδόσφαιρο Αγοριών (Π-Α) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ  Γήπεδο ποδοσφαίρου Ποδόσφαιρο κοριτσιών (Π-Κ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.  Ανοιχτό τερέν στίβου Στίβος Αγοριών (Σ-Α) Στίβος Κοριτσιών (Σ-Κ) ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ  Γήπεδα τένις Τένις Αγοριών (Τ-Α) Τένις Κοριτσιών (Τ-Κ) ΓΚΡΑΒΑ Γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ ΡΟΥΦ  Γήπεδο βόλεϊ Βόλεϊ Αγοριών (Β-Α) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Κλειστό γυμναστήριο Ενόργανη Αγοριών (Ε-Α) Ενόργανη Κοριτσιών (Ε-Κ)

6 ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τελετή Έναρξης
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο η οποία θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες στιγμές των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, καθώς θα είναι το καλωσόρισμα των αθλητών στη χώρα που γεννήθηκε το ολυμπιακό ιδεώδες. Η Αθήνα δίνοντας έμφαση στις αληθινές αξίες του αθλητισμού θέτει ως στόχο να τις μεταδώσει στα παιδιά διοργανώνοντας μια παγκόσμια γιορτή με σκοπό αυτή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους τους αυριανούς πρωταθλητές που θα μεταφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο τα μηνύματα του «ευ αγωνίζεσθαι», της ισότητας, του σεβασμού, της άμιλλας, της φιλίας και της ειρήνης. Στην τελετή 500 παιδιά θα τραγουδήσουν για την Αθήνα και το μήνυμα των Αγώνων «Μαζί, όλοι φίλοι». Με ένα μείγμα χορού, θεάτρου και μουσικής θα σημάνει η έναρξη των Διεθνών Παιδικών Αγώνων και παιδιά-χορευτές θα συμμετάσχουν σε μια εντυπωσιακή παρέλαση. Οι παιδικές χορωδίες που θα συμμετάσχουν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Κατσαρού είναι η παιδική χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, οι παιδικές χορωδίες των Σπύρου Λάμπρου, Δημήτρη Τυπάλδου, Ρόζυ Μαστροσάββα καθώς επίσης και οι παιδικές χορωδίες του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης. Η τελετή θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι για τους αθλητές και το κοινό.

7 ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τελετή Λήξης
Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης στο Ζάππειο. Η σημαία των αγώνων θα παραδοθεί στην επόμενη διοργανώτρια πόλη και οι αγώνες θα κλείσουν με μια μεγάλη συναυλία.

8 ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ζάππειο Κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Ζαππείου πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων: Από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, όλα τα παιδιά της Αθήνας αλλά και οι αθλητές και αθλήτριες των ICG μπορούν να αθληθούν και να διασκεδάσουν σε ειδικές πίστες BMX, Rollerballs, Bunjee Trampoline, Skate , πύργους αναρρίχησης και να μάθουν Capoeira. Στο Ζάππειο θα λειτουργεί web tv συνδεδεμένη με την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων, όπου θα προβάλλονται όλα τα τελευταία νέα και δηλώσεις των αθλητών από όλους τους αγωνιστικούς χώρους. Παράλληλα, θα υπάρξουν ραδιοφωνικές εκπομπές σε συνεργασία με τον Αθήνα 9.84, με δηλώσεις των μικρών αθλητών αλλά και του υπόλοιπου κοινού που θα βρεθεί στο Ζάππειο. Στις 23 Ιουνίου στις 20:00 τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους διάσημους μπασκετμπολίστες Φραγκίσκο Αλβέρτη, Ευθύμη Ρεντζιά και Δημήτρη Παπανικολάου, να παίξουν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα. Στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Παιδί και αθλητισμός», με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας. Σύνταγμα Η πλατεία Συντάγματος γίνεται και αυτή ένας τόπος ενημέρωσης και διασκέδασης! Από τις 11 το πρωί και μέχρι το τέλος της μέρας από 23/06/ /06/2009 θα λειτουργεί εντυπωσιακή σφαίρα προβολών ύψους 15 μέτρων, όπου θα προβάλλονται οι καλύτερες στιγμές των Αγώνων καθώς και εντυπωσιακά video της Αθήνας με στόχο την προβολή και την ανάδειξή της.

9

10 ATHENS 2009 ICG - λογοτυπος

11 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

12 Athens icg 2009 – Αγωνιςτικοι χωροι
Μετς Γουδή Αλεπότρυπα

13 Athens icg 2009 – Αγωνιςτικοι χωροι
Ακαδημία Πλάτωνος Πανελλήνιος Όμιλος αντισφαίρισης Αθηνών Ηλιούπολη


Κατέβασμα ppt "Μια παγκόσμια γιορτή του παιδικού αθλητισμού, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες καλούν παιδιά κι εφήβους απ’ όλο τον κόσμο να γνωριστούν και να γίνουν φίλοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google