Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2016

2 Ας προσπαθήσουμε να βρούμε μια εξήγηση για τον όρο στο λεξικό του Τριανταφυλλίδη

3 ενέργεια η [enérjia] Ο27 : πράξη, κίνηση, λειτουργία που τείνει να μεταβάλει μια κατάσταση, να προκαλέσει ένα αποτέλεσμα. 1. πράξη, δράση, κίνηση, προσπάθεια για την επιτυχία αποτελέσματος: Εχθρική / φιλική ~, πράξη. Θέτω / βάζω σε ~ κτ., σε κίνηση, σε δράση. Άκαρπη / αποτελεσματική ~. Bάζω σ΄ ~ τα μεγάλα μέσα, δραστηριοποιούμαι, χρησιμοποιώ κάθε μέσο για να πετύχω κτ. || (έκφρ.) εν ενεργεία, για στρατιωτικούς (και με επέκτ. για άλλους υπαλλήλους) που βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία: Εν ενεργεία στρατιωτικός / υπάλληλος / πολιτικός. 2. (φυσ.) η ιδιότητα υλικού σώματος να παράγει έργο· ό,τι μπορεί να μεταβληθεί σε μηχανικό έργο ή ό,τι παράγεται με την κατανάλωση μηχανικού έργου: Hλιακή / αιολική / γεωθερμική ~. πυρηνική ~. Ύλη και ~. Ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας. Ήπιες* μορφές ενέργειας.

4 Παρατήρησε τις παρακάτω εικόνες
Παρατήρησε τις παρακάτω εικόνες. Μπορείς να εξηγήσεις τις διαφορετικές ονομασίες της ενέργειας; Χημική ενέργεια Πώς απελευθερώνεται; Η χημική ενέργεια απελευθερώνεται με την καύση. Η καύση είναι μια χημική αντίδραση.

5 Παρατηρήστε τις εικόνες και αναφέρετε που βρίσκεται αποθηκευμένη.
Η χημική ενέργεια είναι αποθηκευμένη στο πετρέλαιο, τα ξύλα ,τα κάρβουνα και τα τρόφιμα.

6 Ηλεκτρική ενέργεια Ηλεκτρική ενέργεια είναι η ενέργεια που μεταφέρεται από το ηλεκτρικό ρεύμα.

7 Πυρηνική ενέργεια Πυρηνική ενέργεια είναι η ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη σχάση των πυρήνων του ατόμου

8 Θερμότητα Θερμότητα είναι η ενέργεια που ρέει από ένα σώμα σε ένα άλλο λόγω της διαφορετικής τους θερμοκρασίας. Σχολιάστε στις φωτογραφίες που βλέπετε πιο είναι το θερμότερο και πιο το ψυχρότερο σώμα.

9 Κινητική ενέργεια Κινητική ενέργεια έχουν τα σώματα όταν κινούνται. Το αυτοκίνητο, το ποδήλατο και το καραβάκι έχουν κινητική ενέργεια.

10 Δυναμική ενέργεια Δυναμική ενέργεια είναι η ενέργεια που έχει ένα σώμα λόγω του ύψους στο οποίο βρίσκεται ή λόγω της παραμόρφωσής του

11 Φωτεινή ενέργεια Το φως είναι ενέργεια και για αυτό ονομάζεται φωτεινή

12 Συμπέρασμα Ανάλογα με την προέλευση της και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε ονομάζουμε την ενέργεια χημική , φωτεινή , κινητική , δυναμική , ηλεκτρική , πυρηνική και θερμότητα.

13 Καλό διάβασμα


Κατέβασμα ppt "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google