Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκχριστιανισμός Βουλγάρων · Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία επιθυμούσε να εντάξει τους Βουλγάρους στο σύστημα της. · Το Βυζάντιο υποχρέωσε τον Βούλγαρο ηγεμόνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκχριστιανισμός Βουλγάρων · Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία επιθυμούσε να εντάξει τους Βουλγάρους στο σύστημα της. · Το Βυζάντιο υποχρέωσε τον Βούλγαρο ηγεμόνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκχριστιανισμός Βουλγάρων · Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία επιθυμούσε να εντάξει τους Βουλγάρους στο σύστημα της. · Το Βυζάντιο υποχρέωσε τον Βούλγαρο ηγεμόνα Βόρη να δεχθεί τον Χριστιανισμό · Αργότερα επενέβη ο πάπας στη Βουλγαρική εκκλησία. · Ο πατριάρχης κατήγγειλε τη Ρωμαϊκή εκκλησία και την κατηγόρησε για δογματικά λάθη. · Η σύνοδος του 867 αναθεμάτισε τον πάπα, καταδίκασε την επέμβαση της Ρώμης στη Βουλγαρία και απέρριψε το δόγμα ότι το Άγιο πνεύμα εκπορεύεται και από τον υιό. · Η σύνοδος του 870 υπήγαγε οριστικά τη Βουλγαρική εκκλησία στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.


Κατέβασμα ppt "Εκχριστιανισμός Βουλγάρων · Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία επιθυμούσε να εντάξει τους Βουλγάρους στο σύστημα της. · Το Βυζάντιο υποχρέωσε τον Βούλγαρο ηγεμόνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google