Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεŌΘωμᾶς Γιαννακόπουλος Τροποποιήθηκε πριν 5 χρόνια
1
ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ , ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ , ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΙΜΕΖΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
2
Μετά τη συλλογή των καρπουζιών από τοπικές ποικιλίες της περιοχής, ακολουθεί η αφαίρεση της «ψύχας» των καρπουζιών
3
και ακολουθεί η διαδικασία εξαγωγής του χυμού
7
Τέλος γίνεται βρασμός του χυμού των καρπουζιών, με μεγάλη προσοχή ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό επίπεδο συμπύκνωσης και φτάνουμε έστι στο τελικό αποτέλεσμα… Το πετιμέζι. Ένα παχύρρευστο σιρόπι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο που δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη και μπορεί να διατηρείται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου. Το πετιμέζι γλυκαίνει τον ουρανίσκο του ανθρώπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στη σύγχρονη κουζίνα, το αρχαίο αυτό γλυκαντικό βλέπει μια κάποια αναγέννηση, οι χρήσεις του επεκτείνονται πέρα από τη σφαίρα της ζαχαροπλαστικής και προστίθεται σε πιάτα με κρέατα, ψάρια και λαχανικά, σε σάλτσες και ντρέσινγκ.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.