Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Καθηγήτρια : Στανίτσα Μαλαματένια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Καθηγήτρια : Στανίτσα Μαλαματένια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Καθηγήτρια : Στανίτσα Μαλαματένια
ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΤΜΗΜΑ:Β΄1 ΟΜΑΔΑ:Α΄ 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής Μάθημα:Τεχνολογία Καθηγήτρια : Στανίτσα Μαλαματένια Σχολ.Έτος:

2 Οι εγκαταστάσεις μας

3 «…η μπύρα των εκλεκτών!!!»
ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΜΑΣ «…η μπύρα των εκλεκτών!!!»

4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ …η μπύρα των εκλεκτών!!! Πλήρης Επωνυμία
«Το μεθύσι Α.Ε.» Ζυθοποιία Διακριτικός Τίτλος Το μεθύσι Νομική Μορφή ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Α.Φ.Μ. Ο Έτος Ίδρυσης 1995 Έδρα Επιχείρησης Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής 7ο χιλ. Κομοτηνής- Αλεξ/πολης Τ.Κ Αντικείμενο Δραστηριότητας Παραγωγή , Εμφιάλωση και Εμπορία Μπύρας Εκδότης και Αριθμός Άδειας Λειτουργίας Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Νομαρχιακό Διαμέρισμα Κομοτηνής Ε35/Φ Α.Θ111 Αριθμός μονίμως απασχολούμενων για το 2017 ΣΥΝΟΛΟ 120 …η μπύρα των εκλεκτών!!!

5 ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΤΟΥΛΑ ΧΑΛΗΛ ΟΝΟΥΡ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΜΠΤΟΥΛΑ ΝΕΤΖΑΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔ.ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΛΑΠΤΣΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ/ΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΚΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ …η μπύρα των εκλεκτών!!! Δ/ΝΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΦΑΝΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

6 Τα καρτελάκια των στελεχών Ονοματεπώνυμο Στελέχους
Τμήμα Μηχανοργάνωσης Τα καρτελάκια των στελεχών Ονοματεπώνυμο Στελέχους Διεύθυνση Τμήματος Το Μεθύσι Α.Ε. Ζυθοποιία ΒΙ.ΠΕ.Κομοτηνής Τ.Κ – Κομοτηνή Τηλ Φαξ Το Μεθύσι …η μπύρα των εκλεκτών!!!

7 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Η Θρακική Ζυθοποιία «Το μεθύσι», αποτελεί ένα ισχυρό και αξιόπιστο σχήμα στην εγχώρια αγορά μπύρας. Με σταθερό βηματισμό και έντονη εξωστρέφεια, αναπτύσσεται δυναμικά, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας στην Ελλάδα. H Ζυθοποιία μας, αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε 25 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της.  Με πίστη στις προοπτικές και ευκαιρίες του ελληνικού επιχειρείν, η εταιρία εστιάζει στην υλοποίηση πρωτοβουλιών ουσιαστικής προσφοράς που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

8 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Το Όραμά μας
• Να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. • Να προωθούμε την υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής, μέσα από πρωτοβουλίες, καμπάνιες ενημέρωσης, συνέδρια, εκδηλώσεις και επιστημονικές έρευνες. • Να παρακολουθούμε, να στηρίζουμε και να υιοθετούμε καλές πρακτικές για τη διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης, πάντα με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών. Ενισχύουμε τις συμπεριφορές που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της ομαδικότητας. Επιδιώκουμε ενεργά την Ευθυγράμμιση, Είμαστε Υπεύθυνοι για την επίτευξη των κοινών μας στόχων και Δρούμε στοχευμένα.

9 Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια, επαινούμε το αποτέλεσμα
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Οι άνθρωποί μας Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια, επαινούμε το αποτέλεσμα Οι εργαζόμενοι στην Ζυθοποιία μας, είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρίας και βρίσκονται πίσω από την υπεύθυνη και επιτυχημένη πορεία της στην ελληνική αγορά. Βασική προτεραιότητα της εταιρίας είναι να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των ανθρώπων της, να αναδεικνύεται η προσφορά τους και να επιβραβεύεται η δέσμευσή τους στις αξίες, στις αρχές και στο όραμα της εταιρίας. Ανταμείβοντας την αφοσίωσή τους, όλοι νιώθουν μέλη της ίδιας μεγάλης οικογένειας, όπου όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, δημιουργούν καθημερινά με την προσπάθεια, τις ιδέες, το κέφι, το ήθος και τη διαφορετικότητά τους!

10 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Η ιστορία της μπύρας
H μπύρα είναι το αρχαιότερο ποτό του κόσμου (φυσικά μετά το νερό) και η γέννησή της αποδίδεται στους Σουμέριους περί το π.Χ., λαούς νομαδικούς, που όμως εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Μεσοποταμία, οπότε και άρχισαν τις πρώτες καλλιέργειες δημητριακών. Άλλες αναφορές για την παρασκευή μπύρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ. Οι Βαβυλώνιοι, που διαδέχθηκαν τους Σουμέριους, φαίνεται πως επίσης παρασκεύαζαν μπύρα από διάφορα δημητριακά. Στους Αιγυπτίους πρέπει να ήταν γνωστά περισσότερα από τέσσερα είδη μπύρας και πολλοί υποστηρίζουν πως ήταν το βασικό τους ποτό. Η μπύρα των ανατολικών λαών παρασκευαζόταν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που παρασκευάζεται και σήμερα, δηλαδή από κριθάρι και σπανιότερα από άλλα δημητριακά. Η προσθήκη λυκίσκου, σημαντική για τη βελτίωση της γεύσης αλλά και για τη συντήρηση της μπύρας, χρονολογείται περίπου το 1000 π.Χ. Οι Αρχαίοι Έλληνες φαίνεται πως ήρθαν σε επαφή με τη μπύρα χάρη στους Αιγυπτίους, και σύμφωνα με τον Πλίνιο, χρησιμοποιούσαν λυκίσκο στην παρασκευή της. Η μπύρα ήταν περισσότερο ευπρόσδεκτη στους βορειότερους λαούς, όπως ήταν οι Σκύθες και οι Αρμένιοι, καθώς και στους Ίβηρες.

11 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Η ιστορία συνέχεια…
Οι Κέλτες και τα αρχαία γερμανικά φύλα γνώριζαν την μπύρα από τον 1ο π.Χ. αιώνα, αν και μάλλον αγνοούσαν τον λυκίσκο. Αντικαθιστούσαν τον λυκίσκο ως βελτιωτικό της γεύσης με μείγματα διαφόρων χορταρικών. Η χρήση του λυκίσκου ξεκίνησε στη Γερμανία, κατά τον Μεσαίωνα. Η παραγωγή της μπύρας, μέχρι τον Μεσαίωνα, περιοριζόταν μέσα στα σπίτια και παρέμενε δουλειά των γυναικών, ή ακόμα και σε μικρές μονάδες για επιτόπια κατανάλωση (ταβέρνες, χάνια κ.λ.π.). Όμως κατά το τέλος της 1ης χιλιετίας μ.Χ. άρχισε η παραγωγή της μπύρας να γίνεται και σε μοναστήρια. Ο λόγος που οι μοναχοί ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, ήταν επειδή ήθελαν ένα γευστικό, θρεπτικό ποτό να συνοδεύει τα γεύματα τους. Επίσης κατά τη διάρκεια της νηστείας η μπύρα επιτρεπόταν και έτσι η παραγωγή της έφτασε σε υψηλά επίπεδα. Κατά συνέπεια, μετά από λίγο καιρό παρήγαγαν μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που χρειάζονταν για τις ανάγκες τους και τελικά άρχισαν το εμπόριό της. Με το πέρασμα των χρόνων, η διαδικασία της ζυθοποίησης βελτιώθηκε σημαντικά. Καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση αυτή έπαιξε η ανακάλυψη, στα μέσα του 19ου αιώνα, της τεχνητής ψύξης καθώς και της παστερίωσης. Η τεχνικές αυτές επέτρεψαν την παραγωγή κάθε είδους μπύρας ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Η ζυθοποιία τελειοποιήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, μετά τα πειράματα του E.C. Hansen γύρω από τους ζυμομύκητες. Τον ίδιο αιώνα ξεκίνησε και η εμπορία εμφιαλωμένης μπύρας.

12 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Ά ρ θ ρ ο   1 Σύσταση – Επωνυμία Συνιστάται Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Το Μεθύσι». Σε περίπτωση συναλλαγής της εταιρίας με πρόσωπα της αλλοδαπής, η επωνυμία της μπορεί να αποδίδεται σε πιστή μετάφραση ή με λατινικά στοιχεία. Ά ρ θ ρ ο   2 Έδρα.  Έδρα της εταιρίας ορίζεται ο Δήμος Κομοτηνής με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η εταιρία μπορεί να ιδρύει υποκαταστήματα, γραφεία οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ά ρ θ ρ ο   3 Σκοπός . Σκοπός της εταιρίας είναι: η παραγωγή, εμφιάλωση, και εμπορία μπύρας. Για την επίτευξη του σκοπού της η εταιρία μπορεί: α) Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, οποιουδήποτε εταιρικού τύπου. β) Να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιοδήποτε τρόπο. γ) Να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε επιχείρηση ημεδαπή ή αλλοδαπή με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό.  Ά ρ θ ρ ο   4 Διάρκεια. Η διάρκεια της εταιρίας ορίζεται σε 30 χρόνια και αρχίζει από την καταχώριση, στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών από την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή, της διοικητικής απόφασης, για τη χορήγηση αδείας σύστασης της παρούσης εταιρίας και την έγκριση του παρόντος Καταστατικού.   

13 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Ά ρ θ ρ ο   29 Εταιρική χρήση Η εταιρική χρήση είναι δωδεκάμηνης διάρκειας, αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Εξαιρετικά η πρώτη εταιρική χρήση αρχίζει από τη νόμιμη σύσταση της εταιρείας και λήγει Ά ρ θ ρ ο   36 Σύνθεση πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους κ.κ.: Αθανασιάδου Χριστίνα Βαρσάμης Νίκος Ανθούλης Σταύρος Αντουλά Ονούρ Απτουλά Νετζατή Αντωνιάδη Δέσποινα Γρηγορόπουλος Δημήτρης Καμπάκης Χριστόδουλος Διαμαντόπουλος Λεωνίδας Δολαπτσόγλου Φωτεινή Διδασκάλου Φάνης Ανδρεάδης Γιώργος

14 Διεύθυνση οικονομικών
Προϋπολογισμός πωλήσεων 2ου τριμήνου 2018 ΜΗΝΑΣ/ ΕΣΟΔΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ Το Μεθύσι Lager Το Μεθύσι Dark Το Μεθύσι Pulse Το Μεθύσι Royale

15 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Πρώτες Ύλες για την παρασκευή μπίρας Τέσσερα βασικά υλικά χρειάζονται για την παραγωγή μπίρας: κριθάρι, λυκίσκος, νερό και μαγιά. Η  ποιότητα αυτών των υλικών παίζει σημαντικό ρόλο για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Με απλά λόγια :

16 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πρώτες Ύλες για την παρασκευή μπύρας Α. Το Κριθάρι Το κριθάρι είναι το βασικότερο από τις πρώτες ύλες για την παρασκευή της μπίρας. Η χρησιμότητά του βασίζεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε άμυλο καθώς και στα ένζυμα τα οποία είναι υπεύθυνα για την διάσπαση του αμύλου. Το κριθάρι όμως που χρησιμοποιούμε στην ζυθοποιία πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε βύνη. Η βύνη λοιπόν είναι το κριθάρι το οποίο έχει υποστεί κάποια επεξεργασία για να ενεργοποιηθούν τα ένζυμα που περιέχει. Β. Το νερό Ποσοτικά το σημαντικότερο βασικό υλικό είναι το νερό. Η ποιότητα του νερού παίζει μεγάλο ρόλο στη ζυθοποίηση και τελικώς στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της μπίρας.

17 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Πρώτες Ύλες για την παρασκευή μπύρας Γ. Λυκίσκος Ο λυκίσκος (επιστημονικά ονομάζεται Humulus lupulus)  είναι υπεύθυνος κυρίως για την πικράδα της μπύρας αλλά συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό και στο άρωμα της μπύρας. Στην ζυθοποιία χρησιμοποιούνται μόνο τα θηλυκά άνθη του φυτού. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες λυκίσκων η καθεμία από τις οποίες δίνει διαφορετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στην μπίρα όπως επίσης έχουν και διαφορετικό βαθμό πικρικών μονάδων. Ο λυκίσκος που χρησιμοποιείται στην μπύρα είναι σε 3 μορφές: Άνθη, pelletes (σε συμπιεσμένη μορφή), εκχύλισμα Υπάρχουν 2 κατηγορίες λυκίσκων, οι πικρικοί λυκίσκοι και οι αρωματικοί λυκίσκοι.  Δ. Μαγιά Η μαγιά είναι ένας μονοκύτταρος μικροοργανισμός. Η μαγιά είναι υπεύθυνη για την αλκοολική ζύμωση, την μετατροπή δηλαδή των σακχάρων της βύνης σε οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη) και διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

18 Παραγωγική Διαδικασία (απλά)
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Παραγωγική Διαδικασία (απλά)  Η παραγωγική διαδικασία του ζύθου αποτελείται, γενικά, από: Τη βυνοποίηση - μετατροπή του κριθαριού σε βύνη Τη ζυθοποίηση - μετατροπή της βύνης σε ζύθο Τη συσκευασία σε φιάλη ή κουτί ή βαρέλι Την αποθήκευση και τη διάθεση

19 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ζυθοβραστήριο
Ζυθοβραστήριο  1.Συγκεκριμένη ποσότητα βύνης μεταφέρεται από τα σιλό και αλέθεται σε μύλο, όπου παράγεται άλεσμα ορισμένης κοκκομετρικής σύστασης. 2. Το άλεσμα αναμιγνύεται με θερμό νερό, το οποίο έχει υποστεί ειδική κατεργασία και "μαγειρεύεται κατάλληλα" για σύντομο χρονικό διάστημα. Επιτυγχάνεται έτσι εκχύλιση και διάσπαση των πρωτεϊνών του κριθαριού, διάσπαση του αμύλου και υδρόλυση των σακχάρων με τη βοήθεια των ενζύμων που περιέχει η βύνη. Το υγρό αυτό ονομάζεται γλεύκος. 3. Ακολουθεί διήθηση του γλεύκους, οπότε διαχωρίζονται τα στερεά υπολείμματα της βύνης, τα οποία χρησιμοποιούνται σαν ζωοτροφή. 4. Το διηθημένο γλεύκος βράζεται με λυκίσκο για 80 περίπου λεπτά και έτσι αρωματίζεται.

20 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΜΩΣΗ
Τα υπολείμματα του λυκίσκου και οι κροκιδωμένες κατά τον βρασμό πρωτεΐνες απομακρύνονται από το βρασμένο γλεύκος με φυγοκέντριση και κατακάθιση, ενώ το διαυγές γλεύκος ψύχεται, περνώντας από εναλλάκτη θερμότητας και οδηγείται προς τη δεξαμενή ζυμώσεως. Κατά την πορεία προς τη δεξαμενή ζυμώσεως, προστίθεται στο γλεύκος καθαρή καλλιέργεια μαγιάς. Στις δεξαμενές ζυμώσεως γίνεται η αλκοολική ζύμωση υπό ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης και διαρκεί από 5 έως 9 ημέρες. Κατά τη διαδικασία της ζυμώσεως, γίνεται ο μεταβολισμός του γλεύκους από τη μαγιά και παράγεται αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Το παραγόμενο διοξείδιο του άνθρακα συλλέγεται και υφίσταται απόσμιση, συμπίεση και υγροποίηση και στη συνέχεια αποθήκευση για να χρησιμοποιηθεί κατά την ενανθράκωση της μπύρας.

21 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΙΤΕΥΣΗ Μετά το τέλος της ζυμώσεως η μαγιά κατακάθεται και απομακρύνεται από τη μπύρα. Η φρεσκοζυμωμένη μπύρα ακολουθεί ένα στάδιο ωρίμανσης για 3 έως 5 ημέρες Η ωριμασμένη μπύρα ψύχεται σε θερμοκρασία -1 με -20C και αποθηκεύεται σε ειδικές δεξαμενές. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης η διασπαρμένη μαγιά και τα στερεά που υπάρχουν στη μπύρα μετά τη ζύμωση κατακαθίζουν. Κατά τη μεταφορά της μπύρας προς τη δεξαμενή αποθήκευσης προστίθεται και κατάλληλη ουσία (PVPP), η οποία απορροφά μέρος των πρωτεϊνών και πολυφαινολών που περιέχονται στη μπύρα και είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν, γιατί θα δημιουργήσουν προβλήματα σταθερότητας με αποτέλεσμα η συσκευασμένη μπύρα να παρουσιάζει θολώματα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης γίνεται μια δευτερεύουσα ζύμωση που βελτιώνει τη μη ωριμασμένη μπύρα. Η διάρκεια αποθήκευσης είναι από 15 έως 45 ημέρες, ανάλογα με το είδος της μπύρας.

22 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

23 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

24 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DRAUGHT MASTER
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DRAUGHT MASTER Καινοτομία DraughtMaster™ με τη σφραγίδα της Ζυθοποιίας «Το μεθύσι». Η πρωτοποριακή παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster™ έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας. Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Βασικά πλεονεκτήματα Φρέσκια μπύρα κάθε φορά. 31 μέρες διάρκεια ζωής. Ευκολία στη χρήση και τον καθαρισμό. Μειωμένα λειτουργικά κόστη. Συμβολή στο περιβάλλον.

25 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της μπύρας 1. Εμφάνιση (χρώμα, διαύγεια, αφρός) Χρώμα: Εξαρτάται από τον τύπο της μπύρας που παράγεται και ειδικότερα από την ποικιλία του κριθαριού, το νερό και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται τόσο στην βυνοποίηση, όσο και στην ζυθοποίηση. Διαύγεια: Η μπύρα πρέπει να είναι διαυγής εκτός αν πρόκειται για ειδικό τύπο μπύρας, όπως οι επαναζύμωσης στη φιάλη, οπότε το θόλωμα είναι χαρακτηριστικό της γνώρισμα. Αφρός: Ο αφρός της μπύρας δημιουργείται κυρίως από το διοξείδιο του άνθρακα, τις μεσαίου μεγέθους πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες υψηλού μοριακού βάρους και τα πικραντικά συστατικά. 2. Οσμή και Γεύση (άρωμα, σώμα ("γεμάτη γεύση"), πικράδα, ζωντάνια, επίγευση. Με την οσμή και γεύση ανιχνεύονται τα διάφορα ελαττώματα της μπύρας (off-flavours).

26 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ελαττώματα 1. Οξείδωση: Ο χρόνος που μεσολαβεί από την συσκευασία μέχρι την κατανάλωση να είναι ο μικρότερος δυνατός. Η μπύρα μετά τέσσερις μήνες ή και περισσότερο αποκτά δυσάρεστη γεύση ή οσμή. 2. Γεύση - οσμή φωτός: Περιγράφεται σαν γεύση πράσου και προέρχεται από τη φωτοχημική αντίδραση ορισμένων συστατικών της μπύρας με το φυσικό ή/και τεχνητό φως. 3. Θειώδης γεύση - οσμή: Αίσθηση του κλούβιου αυγού και προέρχεται από προβληματική ζύμωση. Οφείλονται σε μεγάλη συγκέντρωση ιόντων σιδήρου. 4. Μεταλλική γεύση - οσμή: Αίσθηση ξινού λόγω προβληματικής ζύμωσης από επιμολύνσεις. 5. Όξινη γεύση - οσμή: 6. Διακετυλίου: Αίσθηση βουτύρου λόγω προβληματικής ζύμωσης από επιμολύνσεις. 7. Αίσθηση μούχλας: Κακές συνθήκες εμφιάλωσης (υπερπαστερίωση), μολύνσεις και προβληματικά υλικά συσκευασίας. 8. Γεύση - οσμή μαγιάς: Λόγω αυτόλυσης μαγιάς κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. 9. Γεύση δημητριακών, βλαστημένων σπόρων κριθαριού: Λόγω κακής προετοιμασίας ζυθογλεύκους. 10. DMS. Γεύση - οσμή βρασμένου λάχανου, σέλινου, ντομάτας, που οφείλεται στον τρόπο παραγωγής της βύνης και του ζυθογλεύκους.

27 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Χώρος Διεξαγωγής : Αίθουσα Συνεδριάσεων Ώρα Ομιλητής Θέμα 12.30 Δ/ντρια Εκπαίδευσης Δολαπτσόγλου Φωτεινή Ενημέρωση για τα προγράμματα που θα διεξαχθούν κατά τους μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο. 13.00 Δ/ντής Οικονομικών Βαρσάμης Νίκος Παρουσίαση των οικονομικών προοπτικών για το 2018 με βάση τα στοιχεία του 2ου τριμήνου. 13.45 Δ/ντής Δημ. Σχέσεων Γρηγορόπουλος Δημήτρης Επέκταση του δικτύου εξαγωγών της εταιρίας. …η μπύρα των εκλεκτών!!!

28 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Αγγελία για πρόσληψη προσωπικού Από την ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ « Το μεθύσι» Α.Ε. ζητείται για τη μονάδα παραγωγής στην Κομοτηνή, Χειριστής  Ζυθοποιείου υπεύθυνος για την διαχείριση της παραγωγικής λειτουργίας του ζυθοποιείου με στόχο τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και την αύξηση της παραγωγικότητας. Έδρα: Κομοτηνή ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ  Πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης Τεχνολόγου Τροφίμων/Χημικού Μηχανικού. Εμπειρία 2-3 έτη στον τομέα παραγωγής σε αντίστοιχο περιβάλλον. Καλή γνώση Αγγλικών. Ανεπτυγμένες ικανότητες και ετοιμότητα στην επίλυση προβλημάτων. Ικανότητα σχεδιασμού και οργάνωσης. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους έως 15/04/2018, στο mail της εταιρίας,

29 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Υποβολή Βιογραφικού Επώνυμο* Όνομα*  Πατρώνυμο* Ημερομηνία Γέννησης* Διεύθυνση* Τηλέφωνο* * Κινητό τηλέφωνο* Φύλο* Άνδρας Γυναίκα Στρατιωτικές Υποχρεώσεις* Ναι Όχι Οικογενειακή Κατάσταση Άγαμος(η) Έγγαμος(η) Άδεια οδήγησης* Ναι Όχι Εκπαίδευση-Σπουδές* Ξένες γλώσσες* Επαγγελματική εμπειρία Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών μέχρι τις στο mail της εταιρίας μας: Τα πεδία με* είναι υποχρεωτικά   

30 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Μπίρες από τον τόπο σου… 17 Ελληνικές!!!
Παραγόμενες σε μεγάλες ζυθοποιίες Mythos Βίος Άλφα ΦΙΞ Β29 Marathon Kaiser Βεργίνα Pils Hellas

31 Από τις μικροζυθοποιίες
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Από τις μικροζυθοποιίες Πειραϊκή Septem Craft ΖΕΟΣ Corfu Beer Magnus Magister Ρεθυμνιακή ΝΕΔΑ

32 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων έχει την ευθύνη των επαφών με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και το καταναλωτικό κοινό και βασικό μέλημά της, είναι η δημιουργία και διατήρηση της εικόνας της εταιρίας σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα φροντίζει για το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας με την παροχή χορηγιών, υποτροφιών, πραγματοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών γεγονότων. Η εταιρία μας, σταθερή στις αρχές και τις θέσεις της, για μια κοινωνία αλληλεγγύης, προσπαθεί να στέκεται αρωγός στην τοπική κοινωνία και να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί. Οι φετινές χορηγίες της εταιρίας: Διοργανώσεις μαθητικών αγώνων. Χορηγός στο ποδηλατικό όμιλο «Θράκας Ιππέας». Και μηνιαίες χορηγίες στα «Παιδικά χωριά S.O.S».

33 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Η υλοποίηση κοινωνικά υπεύθυνων πρακτικών που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και στηρίζουν τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, αποτελεί πυρήνα της φιλοσοφίας της Ζυθοποιίας μας «Το μεθύσι». Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στην υπεύθυνη κατανάλωση και επικοινωνία με τον καταναλωτή. Προς αυτή τη κατεύθυνση, η Ζυθοποιία «Το μεθύσι» στηρίζει πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες Μη Κυβερνητικών Οργανισμών ενισχύοντας το έργο τους, κόντρα στις αντιξοότητες του οικονομικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, με υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης υιοθετεί τεχνολογίες αιχμής και αναπτύσσει τη λειτουργία της βάσει ειδικά σχεδιασμένων στόχων για την εξοικονόμηση: •    Ενέργειας •    Νερού •    Ηλεκτρισμού  •    Διαχείρισης απορριμμάτων

34 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η Ζυθοποιία «Το μεθύσι», προσεγγίζει τις αγορές του εξωτερικού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στρατηγική προοπτική, εντείνοντας στην πάροδο των τελευταίων ετών την εξαγωγική της δραστηριότητα, και υπερδιπλασιάζοντας τον εξαγωγικό της τζίρο. Διατηρώντας ένθερμη τη σταθερή δέσμευσή της στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας, προϊόντων που φέρουν την Ελληνική σφραγίδα και εκπροσωπούν με επιτυχία την παραγωγική αξία της χώρας μας εκτός συνόρων, η Ζυθοποιία «Το μεθύσι», λειτουργεί με εξωστρέφεια, ενισχύοντας εντατικά τις ενέργειες προώθησης προϊόντων της σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Τα προϊόντα της Ζυθοποιίας μας, εξάγονται στις 5 Ηπείρους, σε περισσότερες από 25χώρες, προσφέροντας τη δυνατότητα εγγυημένης απόλαυσής τους τόσο στη διασπορά των Ελλήνων όσο στους πολυεθνικούς φίλων τους.

35 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Οι Βραβεύσεις μας 1. Η Θρακική μπύρα, «Το Μεθύσι Dark», κέρδισε το «Bronze Medal», στο διεθνή διαγωνισμό, «Brussels Beer Challenge». 2. Η Ζυθοποιία «Το Μεθύσι», κατέκτησε το πρώτο βραβείο από το Υπουργείο Ανάπτυξης στον τομέα «Καινοτομία και Ανάπτυξη»

36 Ασπρόμαυρες Διαφημίσεις Μπύρας
...και κάτι από παλιά!!! Ασπρόμαυρες Διαφημίσεις Μπύρας

37 …και έγχρωμες!!!

38 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η σπουδαιότητα της σήμανσης στους χώρους εργασίας Τα σήματα ασφάλειας και υγείας παίζουν σπουδαίο ρόλο για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, αφού με την κατάλληλη χρήση τους προσελκύουν την προσοχή των εργαζομένων, προειδοποιώντας τους έτσι για τους υπάρχοντες κινδύνους ή υπενθυμίζοντάς τους συγκεκριμένες οδηγίες. Με την κατάλληλη σήμανση μπορούν να μειωθούν δραστικά τα εργατικά ατυχήματα, με όλες τις ευμενείς συνέπειες που θα έχει αυτό στους εργαζόμενους αλλά και στην ομαλή λειτουργία και παραγωγικότητα της επιχείρησης. Η χρήση όμως των σημάτων ασφάλειας και υγείας δεν μπορεί με κανένα τρόπο να υποκαταστήσει ή να περιορίσει την λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων. Για το λόγο αυτό, ο εργοδότης θα πρέπει να προβλέπει και να εξασφαλίζει την ύπαρξη σήμανσης ασφάλειας και υγείας κατά την εργασία και η συμπεριφορά των εργαζομένων να προσαρμόζεται ανάλογα.

39 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

40 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Δέκα λόγοι που η μπύρα είναι ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία Οι απανταχού λάτρεις της μπύρας μπορούν να ενθουσιαστούν μετά τη μελέτη ερευνητών από το «Mediterranean Neurological Institute» στην Ιταλία, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας καθημερινά έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία 1. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά. 2. Η μπύρα προστατεύει από καρδιακές προσβολές. 3. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών. 4. Η μπύρα δυναμώνει τα οστά. 5. Η μπύρα μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη. 6. Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ. 7. Η μπύρα θεραπεύει την αϋπνία. 8. Η μπύρα μπορεί να προστατεύσει την όραση. 9. Η μπύρα μπορεί να προστατεύσει εναντίον του καρκίνου. 10. Η μπύρα βοηθά στην απώλεια βάρους.

41 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ Η μπύρα σύμμαχος στην ομορφιά 1. Μπύρα στα μαλλιά. Η μπύρα χαρίζει λάμψη στα θαμπά και ξηρά μαλλιά και βοηθά στην αναδόμηση της τρίχας καθώς διαθέτει βιταμίνη Β και διατροφική σιλικόνη. Γιαυτό αρκετά σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν μπύρα. 2. Έχει αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση σε σώμα και πρόσωπο.  Τόσο οι βιταμίνες όσο και τα φλαβονοειδή που περιέχει η μπύρα έχουν ισχυρή καλλυντική δράση, ενώ η μπύρα θεωρείται ιδανική και για ενυδάτωση του σώματος, για αυτό άλλωστε και υπάρχουν και τα beer spas. 3. Η μπύρα ιδανική και την υγεία των ποδιών σας. Το ποδόλουτρο σε κρύα μπύρα, ανακουφίζει άμεσα από τους πόνους στα πόδια λόγω ορθοστασίας ή κούρασης, ενώ το ποδόλουτρο σε χλιαρή μπύρα βοηθά στο να μαλακώσουν και οι κάλοι, λόγω των ενζύμων που περιέχει η μπύρα. Η μπύρα είναι πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων τα οποία έχουν συσφίχτηκες ιδιότητες, ωφελούν την επιδερμίδα, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής.

42 Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων
Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων Η ιστοσελίδα μας Εταιρία Προϊόντα Μπύρα Συνταγές Νέα Επικοινωνία Αναζήτηση Το προφίλ της εταιρίας Η Θρακική Ζυθοποιία «Το μεθύσι», αποτελεί ένα ισχυρό και αξιόπιστο σχήμα στην εγχώρια αγορά μπύρας. Με σταθερό βηματισμό και έντονη εξωστρέφεια, αναπτύσσεται δυναμικά, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας στην Ελλάδα. H Ζυθοποιία μας, αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε 25 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της.  Διαβάστε περισσότερα… …η μπύρα των εκλεκτών!!!

43 Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων
Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων Η ιστοσελίδα μας Εταιρία Προϊόντα Μπύρα Συνταγές Νέα Επικοινωνία Αναζήτηση …η μπύρα των εκλεκτών!!!

44 Η μακέτα μας!!!

45 Οι πηγές μας Οι εικόνες είναι από το διαδίκτυο.

46 ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας!!!
ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας!!!


Κατέβασμα ppt "Καθηγήτρια : Στανίτσα Μαλαματένια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google