Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
2
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Η κουζίνα της Νότιας Αφρικής καθρεφτίζει την ποικιλομορφία και την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής γι’ αυτό και ονομάζεται κουζίνα του «Ουράνιου Τόξου».
3
Ιστορική Αναδρομή Οι πρώτοι αυτόχθονες κάτοικοι ήταν κυρίως κυνηγοί και συλλέκτες. Η γεωργία εισήχθη αργότερα από τους Bantu της Βόρειας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας δέχθηκε πολλές επιρροές από τους Ολλανδούς (από το 1652 ), τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Ιταλούς, τους Έλληνες καθώς και τους Βρετανούς καθώς και από τους Ινδο-Ασιάτες σκλάβους τους.
4
Χαρακτηριστικά φαγητά
Boerewors: Λουκάνικο Χαρακτηριστικά φαγητά Babotie Melktert: Τάρτα με κρέμα Koeksister: Λουκουμάδες Vetkoek: Ζύμη με αλμηρή και γλυκιά γέμιση
5
ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Κουζίνα με τα εξωτικά υλικά της Αφρικής, όπως χουρμάδες,
πέταλα από αρωματικά λουλούδια και μυρωδικά Επίσης χρησιμοποείται η κανέλα, ο κόλιανδρος και η χάρισα, ένα καυτερό καρύκευμα που χρησιμοποιείται στην Αλγερία και στην Τυνησία
6
Ιστορία και φαγητό Οι γεύσεις της επηρεαστήκαν από εισβολείς , μετανάστες και έμπορους καθώς και από αρχαίες αυτοκρατορίες της Αφρικής και της Αιγύπτου. Οι Φοίνικες εισήγαγαν το λουκάνικο ,οι Καρχηδόνιοι το σιτάρι και το σιμιγδάλι, οι Ρωμαίοι τις ελιές και το ελαιόλαδο, οι άραβες τα μπαχαρικά και οι Οθωμανοί Τούρκοι τα προϊόντα αρτοποιίας
7
Μαρόκο και Αλγερία: Harira – Σούπα με αρνί, ρεβίθια και φιδέ Μαρόκο: Κοτόπουλο tajin με λεμόνι και μελι Κους – κους
8
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ Η Καλλιέργειες έμειναν ανεπηρέαστες ,με εξαίρεση την εκτεταμένη εισαγωγή φιστικιού , μακιοκα και του φυτού τσιλι-πεππερ που κατεφτασαν μαζί με το εμπόριο των σκλάβων. Που είχαν επίδραση στις τοπικές γεύσεις και την τοπική κουζίνα. Ο τρόπος μαγειρικής που επικράτησε όμως ήταν ο παραδοσιακός.
9
ΙΦΟΥ ΔΑΝΑΗ ΓΚΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΔΡΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.