Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ

2 Η ποδηλασία είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους άσκησης.
Μπορούμε να οδηγήσουμε ένα ποδήλατο σχεδόν οπουδήποτε, οποιαδήποτε εποχή, και χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία. Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουμε ορισμένα αθλήματα, λόγω του υψηλού επιπέδου των δεξιοτήτων που απαιτούνται, ή ίσως επειδή δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για ένα ομαδικό άθλημα το οποίο οφείλεται στην έλλειψη χρόνου.

3 ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ποδήλατο ονομάζεται το δίτροχο όχημα, που κινείται καθώς ο αναβάτης του χρησιμοποιεί τη δύναμη των ποδιών του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονολογία στην οποία να αποδίδεται η εφεύρεση του ποδηλάτου. Η πρώτη απτή εμφάνιση του ποδηλάτου, ήταν γύρω στο 1750 στη Νυρεμβέργη.

4 Τα οφέλη της ποδηλασίας:
Η Ποδηλασία χτίζει δύναμη και μυϊκή τόνωση: Η ποδηλασία χτίζει δύναμη με έναν ολιστικό τρόπο καθώς κάθε μέρος του σώματος εμπλέκετε σε αυτή. Η Ποδηλασία χτίζει αντοχή: Οι άνθρωποι απολαμβάνουν το ποδήλατο και δεν πρόκειται να προσέξουν πραγματικά ότι έχουν διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από την προηγούμενη φορά

5 Προστασία χόνδρων: Η ποδηλασία είναι ιδιαίτερα ευεργετική στην προστασία και τη ενδυνάμωση των χόνδρων. Αρτηριακή Πίεση: Ακόμα και αν γυμναζόμαστε για μικρά χρονικά διαστήματα με το ποδήλατο, αυτό είναι αρκετό στην πρόληψη, ή τουλάχιστον στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, βοηθώντας στην αποφυγή τραυματισμών των οργάνων. Επίσης, η αρτηριακή πίεση μειώνεται λόγω του χαμηλότερου ρυθμού καρδιακών παλμών, κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα της τακτικής ποδηλασίας.

6 Αντοχή: Η ποδηλασία είναι ιδιαίτερα καλή αεροβική άσκηση, καθώς η καταπόνηση του σώματος είναι λιγότερη σε σχέση με άλλα αθλήματα αντοχής. Επίσης με την ποδηλασία φροντίζουμε για τη σωστή θέση και την προστασία της σπονδυλικής στήλης αφού με το ποδήλατο δεν έχουμε κραδασμούς που έχουν άλλα αθλήματα. Ψυχική υγεία: Η ποδηλασία προσφέρει ενεργητικότητα, καλή διάθεση και διαύγεια. Εξουδετερώνεται το άγχος, η κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Η άσκηση βοηθάει επίσης την ορμονική ισορροπία.

7 Είδη ποδηλασίας Ορεινή ποδηλασία: Η ορεινή ποδηλασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα χωματόδρομο, αλλά η πλειοψηφία των ποδηλατών βουνού επιλέγουν εκτός δρόμου διαδρομές, επαρχιακούς δρόμους, ή στενά μονοπάτια που περνούν μέσα από δάση, βουνά, ερήμους ή χωράφια. Υπάρχουν χαρακτηριστικά της ορεινής ποδηλασίας που είναι όμοια με αυτά του ορεινού τρεξίματος παρά με της κοινής ποδηλασίας.

8 Ποδηλασία δρόμου : Είναι το πιο διάσημο είδος ποδηλασίας. Διεξάγεται τους πιο ζεστούς μήνες του έτους (εάν κάποιος μπορεί να ακολουθεί την καλοκαιρία ανά τον κόσμο μπορεί να αγωνίζεται όλη τη χρονιά). Οι αγώνες ποικίλουν από πολυήμερους αγώνες, όπως ο Γύρος Γαλλίας, μέχρι μικρά κριτήρια όπου γίνονται πολλοί γύροι σε μία μικρή διαδρομή. Ποδηλασία Πίστας: Αγώνες ποδηλασίας που λαμβάνουν μέρος σε κλειστά ποδηλατοδρόμια.

9 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ
Σπριντ (ανδρών – γυναικών): Τακτική και εκρηκτική ταχύτητα σε έξαρση, δύναμη και αίγλη Ομαδικό σπριντ (ανδρών): Συγχρονισμός, ακρίβεια και λεπτομέρεια στη γρήγορη κίνηση Κέιριν (ανδρών και γυναικών): Γρήγορη αναπροσαρμογή τακτικής, Ιαπωνικός τζόγος και δράση Ατομική χρονομέτρηση (1000 μέτρα ανδρών, 500 μέτρα γυναικών): Ωμή δύναμη και αντοχή στην ταχύτητα, μια κι έξω. Ατομική καταδίωξη (4000 μέτρα ανδρών, 3000 μέτρα γυναικών): Αυστηρότητα στη σωστή κατανομή της δύναμης, χρόνοι που γοητεύουν Ομαδική καταδίωξη (4000 μέτρα ανδρών). Αρμονία και ομαδικό πνεύμα Αγώνας πόντων (40 χλμ ανδρών, 25 χλμ γυναικών): Ασταμάτητη δράση, αντοχή και σασπένς Σκράτς (15 χλμ ανδρών, 10 χλμ γυναικών): Ανοχή στην αντοχή και απαράμιλλο, μπόλικο θάρρος Μάντισον (50 χιλιόμετρα ανδρών): Συνεργασία και δράση εις διπλούν

10 Πώς επισκευάζουμε τη σαμπρέλα του ποδηλάτου
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ: Μία εργαλειοθήκη για ποδήλατα Τρόμπα Γερμανικό κλειδί νούμερο 13 1ο Στάδιο: Αφού ανεβάσουμε το ποδήλατο σε ύψος τραπεζιού το αναποδογυρίζουμε. 2ο Στάδιο: Με το γερμανικό κλειδί ξεσφίγγουμε τα παξιμάδια της ρόδας και την αφαιρούμε από το ποδήλατο. Βγάζουμε το λάστιχο από τη ζάντα με την βοήθεια δύο πλαστικών εργαλείων.

11 Ξανατοποθετούμε την σαμπρέλα στη ρόδα και την ρόδα στο ποδήλατο.
3ο Στάδιο: Σε ένα δοχείο με νερό βάζουμε την σαμπρέλα και βλέπουμε από πού βγαίνουν οι φυσαλίδες. 4ο Στάδιο: Τοποθετούμε κόλλα στο σημείο πάνω στην τρύπα και έπειτα τοποθετούμε το μπάλωμα. 5ο Στάδιο: Ξανατοποθετούμε την σαμπρέλα στη ρόδα και την ρόδα στο ποδήλατο.

12 Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ):
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ)είναι το νομοθέτημα που ρυθμίζει τη δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων στο οδικό δίκτυο και σε ορισμένους άλλους χώρους.

13 Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής:
Λόγο των αμέτρητων τροχαίων που γίνονται στην Ελλάδα, σε πολλά μέρη της φτιάχτηκαν τα πάρκα οδικής κυκλοφορίας. Σε αυτά τα πάρκα παιδιά μικρής ηλικίας πηγαίνουν εκεί και μαθαίνουν τα σήματα και το πώς να είναι προσεκτικά στους δρόμους.

14 ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ
Το τρέξιμο αποτελεί μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους. Αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης Μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης Βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων και όλου του καρδιοαναπνευστικού. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία καταπολεμούν τις ασθένειες

15 Τι να προσέχουμε 1. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στην ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο. 2. Μην τρέχουμε ποτέ με τελείως άδειο στομάχι! Να καταναλώνουμε μια μπανάνα ή μια μπάρα δημητριακών, μισή ώρα πριν. 3.Να μην φοράμε βαριά ρούχα ή νάιλον καθώς υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας. 4. Αν αισθανθούμε ζαλάδα να σταματήσουμε αμέσως σε μια σκιά και να ενυδατωθούμε.

16 Συνέντευξη σε ένα αθλητή δρόμων αντοχής-λιμενικό.
1)Γιατί επέλεξες το τρέξιμο και όχι κάποιο άλλο άθλημα; Απάντηση: Έχω κάνει πολλά αθλήματα αλλά κανένα δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον όσο το τρέξιμο. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Τρέξε και θα το καταλάβεις. 2)Γιατί είναι τόσο έντονη η προπόνηση σου; Απάντηση: Για να γίνεις πρωταθλητής ασφαλώς και πρέπει να έχεις έντονη προπόνηση. Για αυτό και προπονούμαι τόσο έντονα.

17 3)Τι κερδίζεις από το τρέξιμο;
Απάντηση: Βελτιώνει την υγεία μου. Έχει πολλά οφέλη. Γεμίζει την καθημερινότητα μου και με κάνει πιο υπεύθυνο 4)Το τσιγάρο σε έχει επηρεάσει; Απάντηση: Σίγουρα με έχει επηρεάσει αλλά δεν έχω σκεφτεί να το κόψω. 5)Περιέγραψε μας την αθλητική σου καριέρα Απάντηση: Δεν μπορείς να πεις ότι έχω κάνει καριέρα αλλά στο μέλλον εύχομαι να αποκτήσω.

18 6)Προσέχεις την διατροφή σου;
Απάντηση: Σαφώς και προσέχω την διατροφή μου. 7)Γιατί καπνίζεις αφού αθλείσαι; Απάντηση: Είναι αναπόφευκτο. Έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου και οι πνεύμονες μου και απλά δεν μπορώ να σταματήσω.

19 Συνέντευξη στο Δήμαρχο των Ψαρών:
Ερώτηση 1: Τι μέτρα θα μπορούσατε να λάβετε ως δήμαρχος ώστε το ποδήλατο να αποτελέσει βασικό τρόπο μεταφοράς; Απάντηση: Όσον αφορά τον τόπο μας έχουμε σκεφτεί να δημιουργήσουμε ποδηλατικούς σταθμούς με σχετικά λίγα ποδήλατα, ώστε ο κάτοικος ή ο τουρίστας που έρχεται στο νησί να μπορεί με ένα μικρό ποσό να πάρει το ποδήλατο και να μετακινηθεί στο νησί μας. Αυτό θα το ξεκινήσουμε πιλοτικά αγοράζοντας λίγα ποδήλατα.

20 Ερώτηση 2: Σε πολλά μέρη υπάρχουν ποδηλατόδρομοι
Ερώτηση 2: Σε πολλά μέρη υπάρχουν ποδηλατόδρομοι. Πιστεύετε ότι στο νησί μας θα βοηθούσε η δημιουργία ποδηλατόδρομου στη διάδοση του ποδηλάτου; Απάντηση: Πιστεύω ότι στο νησί μας δεν χρειάζεται, διότι οι δρόμοι μας είναι στενοί και είναι δύσκολο να γίνει. Αυτό προβλέπεται στις μεγάλες πόλεις. Ερώτηση 3: Πιστεύετε ότι μία επιδότηση στην αγορά του ποδηλάτου θα συνέβαλε στο να αυξηθεί ο αριθμός τους στο νησί μας; Απάντηση: Μία επιδότηση μέσω ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος πιστεύω θα ήταν καλό ώστε να το προωθήσουμε. Είναι ένα καλό κίνητρο.

21 Ερώτηση 4: Σκέφτεστε να δημιουργήσετε ποδηλατικούς σταθμούς; Αν ναι μιλήστε μας για αυτούς
Απάντηση: Γίνεται μία προσπάθεια προώθησης του ποδηλάτου και θα μπορούσαμε αρχικά με λίγα ποδήλατα να προβάλλουμε και να επεκτείνουμε το όλο εγχείρημα.

22 Τι πρέπει να κάνει ο ποδηλάτης μπροστά στο σήμα της τροχαίας;

23 Σε περίπτωση που ο ποδηλάτης χτυπήσει κάποιον από τους πεζούς έχει ευθύνη;

24 Προσοχή Σχολείο Υποχρεωτικό Σταμάτημα

25 Με θέα τα Αντίψαρα

26 Τρέξιμο και ποδηλασία στις όμορφες
Project Β’ Γυμνασίου Τρέξιμο και ποδηλασία στις όμορφες με θέμα: γωνιές του νησιού μου. Εργάστηκαν οι μαθητές: Ντάνος Αράπη Δημήτρης Κουτσοδόντης Μαριλένα Μώρου Ιωάννα Χαχούλη Υπεύθυνος καθηγητής: Αθανασιάδης Γεώργιος (ΠΕ11)


Κατέβασμα ppt "ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google