Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ισομετρική προβολή ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ισομετρική προβολή ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ισομετρική προβολή ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να
(α) περιγράφει πως γίνετε ο σχεδιασμός αντικειμένου σε ισομετρική προβολή και (β) σχεδιάζει ένα αντικείμενο σε ισομετρική προβολή από τις τρεις όψεις του αντικειμένου ή από πραγματικό αντικείμενο.

2 Ισομετρική προβολή Για να σχεδιαστεί ένα αντικείμενο σε ισομετρική προβολή, πρέπει να σχεδιαστούν πρώτα οι τρεις άξονες. Ο κατακόρυφος άξονας ο οποίος σχηματίζει γωνία 90˚ με τον οριζόντιο άξονα και οι δύο άλλοι άξονες, ο ένας αριστερά και ο άλλος δεξιά του κατακόρυφου άξονα, που σχηματίζουν γωνία 30˚ από τον οριζόντιο άξονα.

3 Στη συνέχεια σχεδιάζεται το αντικείμενο με βάση την ορθογραφική προβολή έτσι ώστε οι κατακόρυφες γραμμές του αντικειμένου να συμπίπτουν ή να είναι παράλληλες με τον κατακόρυφο άξονα, ενώ οι οριζόντιες γραμμές του να συμπίπτουν ή να είναι παράλληλες με τους δύο άλλους άξονες. Οι μετρήσεις γίνονται πάνω στους άξονες ή πάνω σε γραμμές παράλληλες με αυτούς.

4 Σχεδίαση αντικειμένου σε ισομετρική προβολή από τις τρεις όψεις της ορθογραφικής προβολής του αντικειμένου που φαίνεται στο σχέδιο.

5 Σχεδίαση αντικειμένου σε ισομετρική προβολή από τις τρεις όψεις της ορθογραφικής προβολής του αντικειμένου που φαίνεται στο σχέδιο.

6 Δείγματα Αντικειμένων σε Ισομετρική Προβολή:

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19


Κατέβασμα ppt "Ισομετρική προβολή ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google