Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΡΟΠΗΣ – ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, εξηγεί ότι μόλις το πλαίσιο περάσει την ουδέτερη γραμμή, η φορά της ροπής αντιστρέφεται

2

3 Οι μαγνητικές γραμμές ακολουθούν τη διαδρομή:
Βόρειος Πόλος μαγνήτη – διάκενο (μεταξύ πόλου και τυμπάνου) – Επαγωγικό τύμπανο – διάκενο – Νότιος Πόλος μαγνήτη. Στο σχήμα αριστερά φαίνεται με τη συμβατική σχεδίαση (μπλε γραμμές στο σχήμα) το μαγνητικό πεδίο όπως διαμορφώνεται στα διάκενα της μηχανής. Όπως είναι γνωστό, οι μαγνητικές γραμμές συναντούν κάθετα τους πόλους και το τύμπανο από σιδηρομαγνητικό υλικό. Η μεταβολή από θέση σε θέση της μαγνητικής επαγωγής στο διάκενο, εξαρτάται από τη διαμόρφωση της μηχανής και κυρίως των μαγνητικών πόλων.

4 Η μαγνητική επαγωγή είναι μέγιστη στο μέσο των πόλων και μικραίνει όσο πλησιάζουμε στην ουδέτερη ζώνη, όπου γίνεται μηδενική. Η γραφική παράσταση, παριστάνει πως μεταβάλλεται η μαγνητική επαγωγή στο διάκενο σε συνάρτηση με τη γωνία θ. Δηλαδή μας δίνει τη μαγνητική επαγωγή του επαγωγικού τυμπάνου, όταν η γωνία θ, που σχηματίζει η ακτίνα ΟΑ με την ουδέτερη ζώνη, μεταβάλλεται από 00 μέχρι 3600. Στη γραφική παράσταση αυτή έχουν θεωρηθεί θετικές οι τιμές της μαγνητικής επαγωγής όταν οι μαγνητικές γραμμές έχουν φορά προς το τύμπανο και αρνητικές όταν απομακρύνονται από αυτό.


Κατέβασμα ppt "ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google