Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas Παρουσίαση ΥΠΟΦΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

2 Αρχαίοι όμοροι Μεσογειακοί πολιτισμοί
Αρχαίοι όμοροι Μεσογειακοί πολιτισμοί. Νίκος Πανουσόπουλος Σχολείο: 3Ο Γυμνάσιο Κορίνθου

3 Δραστηριότητα Αντικείμενο: Αρχαία Ελλάδα και όμοροι αρχαίοι πολιτισμοί συνδεδεμένοι με το παρόν, μέσα από την σύγχρονη τεχνολογία των Επικοινωνιών και της Πληροφορικής. Τάξη: αντικείμενο της ηλεκτρονικής σχολικής βιβλιοθήκης σε τοπικό δικτυακό επίπεδο αλλά και για απομακρυσμένη πρόσβαση. Υλικό για κάθε ηλικία, άτομα με ειδικές ανάγκες και αλλοδαπούς. Σκοπός: Δείχνει τους αριθμούς και τα στοιχεία πολιτισμού των πολιτισμών αυτών. Η σύγχρονη Ελληνική γλώσσα σε αρχικό επίπεδο παρουσιάζεται στην εργασία αυτή. Διερεύνηση προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες Λογισμικό: Internet Explorer (interpreter) και Σημειωματάριο (notepad), Ζωγραφική και Google μηχανή αναζήτησης.

4 Περιγραφή Το μάθημα αποτελεί υλικό επίδειξης και ένα μέρος έχει χορηγηθεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Παιδείας. Επιδείχθηκε μέρος του υλικού χωρίς καταναγκασμό και εκτέθηκε στην σχολική ισοσελίδα για απομακρυσμένη πρόσβαση. Προετοιμασία: Συνδυάζοντας και ανακύπτοντας γνώσεις από την wikipedia (Eng. Edition) και άρθρα εφημερίδων, περιοδικών Science Illustrated και εικόνες από το Google. Υλικό: internet explorer και notepad.exe, Ζωγραφική Google μηχ. Αναζήτησης, Power Point και Wikipedia (Eng. Version) και ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

5 Πρακτική σχολική βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Κορίνθου

6 Πολιτιστικός Κουλοχέρης ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΜΟΡΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

7 Μεσογειακοί όμοροι Αρχαίοι πολιτισμοί.

8 Δαρβινοειδής εξέλιξη αριθμών
ΜΟΡΦΕΣ - > ΓΡΑΜΜΑΤΑ - > ΑΡΑΒΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΡΑΒΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ : 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 κ’ 9 Τριψήφιος Χ Υ Ζ, όπου το Χ, το Υ και το Ζ οποιοδήποτε από τα παραπάνω. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ : ΑΒΑΚΑΣ -> ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΕΣ -> ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝΕΣ -> ΗΛΕΚΤ. ΥΠΟΛΟΓ. ΜΗΧΑΝΕΣ - > Η/Υ (σήμερα…)

9 Αρχαίοι Αιγυπτιακοί αριθμοί ΑΙΓΥΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (π.χ. – ΣΗΜΕΡΑ…)
Αρχαίοι Αιγυπτιακοί αριθμοί ΑΙΓΥΠΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (π.χ. – ΣΗΜΕΡΑ…)

10 Αρχαίοι Ελληνικοί αριθμοί ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (π.χ. – ΣΗΜΕΡΑ…)

11 Αρχαίοι Λατινικοί αριθμοί ΡΩΜΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (π.χ. – ΣΗΜΕΡΑ…)

12 Ελληνικά Γράμματα (ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2012, Υπουργείο παιδείας)

13 Συμπεράσματα Το ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες στον χώρο της Πληροφορικής και των επικοινωνιών συνεχίζει να αυξάνεται και να δίνει άλλη αίσθηση στην διδασκαλεία των μαθημάτων. Η πρόσβαση στην γνώση ατόμων με ειδικές ανάγκες γίνεται πιο εύκολη με κατάλληλα περιβάλλοντα επικοινωνίας. (G.U.I. / Γ.Π.Ε.) Η μόρφωση ατόμων κάθε ηλικίας με ελάχιστο κόστος είναι σημαντική. Η γνώση δεν είναι κατευθυνόμενη αλλά την εκμαιεύεις μόνος σου επιλέγοντας την ενότητα που θέλεις, ούτε καταναγκαστική.

14 Αξιολόγηση Η αντίδραση των παιδιών δεν ήταν και άσχημη πόσον μάλλον αν ενθουσιάζονται με τις Τ.Π.Ε. και ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία.

15 Σχολική βιβλιοθήκη

16 Το υλικό αναπτύχθηκε με προγράμματα που υπάρχουν σε κάθε Η/Υ.
Εργαλεία ανάπτυξης Το υλικό αναπτύχθηκε με προγράμματα που υπάρχουν σε κάθε Η/Υ.

17 Άσκηση Χρησιμοποιήστε την wikipedia και το Google images για να ανακαλύψετε τις εικόνες που παρουσιάζονται στο παιχνίδι και πληροφορίες για τους πολιτισμούς. Επικοινωνούσαν; Ποιο μέσο χρησιμοποιούσαν κυρίως; Διαδίδονταν οι Γνώσεις; Ταξίδευαν οι άνθρωποι;

18

19 ΤΕΛΟΣ._


Κατέβασμα ppt "8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google