Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΜΠΟΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΜΠΟΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΜΠΟΙ

2 ΚΟΜΠΟΙ Η Προσκοπική παράδοση και η σκαπανική τεχνική έχει να επιδείξει δεκάδες κόμπους άλλοτε απλούς και άλλοτε πάλι περισσότερο πολύπλοκους. Για τους Προσκόπους η τέχνη του να δένεις στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές: της ασφάλειας, του γρήγορου δεσίματος και του γρήγορου λυσίματος.

3 ΚΟΜΠΟΙ Τα είδη των κόμπων αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής, αντικαθιστώντας μάλιστα μερικές φορές βασικά εργαλεία ή αντικείμενα. Έτσι για παράδειγμα έχουμε: κόμπους πρόσδεσης (θηλιές, σταυρόκομπος κ.α) κόμπους μεταφοράς αντικειμένων (βαρελόδεσμος, δεματόδεσμος, σαμπανιάρισμα κ.α) κόμπους μεταφοράς ανθρώπων (κόμποι διάσωσης ) κόμπους αναρρίχησης (ορειβατικοί, σκαλιέρες, ποδόδεσμος κ.α) κόμπους σύνδεσης (ματισιές, γάσες, κ.α) κόμπους φίμωσης (κόμπους φίμωσης κόρακα, επιτονόδεσμος κ.α) κόμπους για αλιεία (δέσιμο αγκιστριού, δίχτυα) κόμπους ενδιαίτησης (αιώρες, καλάθια, χαλάκια) κόμπους διακόσμησης (διαμαντόκομπος, καρυόκομπος, φανάρι, πλεξίδες, χαλάκια κ.α)

4 ΣΤΑΥΡΟΚΟΜΠΟΣ Ο σταυρόκομπος είναι ίσως ο πιο χρήσιμος απ' όλους τους κόμπους. Χρησιμοποιείται για την ένωση δύο σχοινιών που έχουν ίσο πάχος (ίση διάμετρο). Είναι εύκολος κόμπος, γρήγορος στην κατασκευή του, πολύ στερεός, ενώ λύνεται με μεγάλη ευκολία. 

5 ΠΟΔΟΔΕΣΜΟΣ Όταν έχουμε να ενώσουμε δύο σχοινιά που έχουν διαφορετικό πάχος (διαφορετική διάμετρο), τότε χρησιμοποιούμε τον ποδόδεσμο. O ποδόδεσμος παρουσιάζεται σε δύο παραλλαγές, σε μονό ή διπλό. Ο ΔΙΠΛΟΣ ΠΟΔΟΔΕΣΜΟΣ θεωρείται πιο ασφαλισμένος και ανθεκτικός από τον μονό, γι' αυτό και είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται όταν τα σχοινιά που ενώνουμε θα υποβληθούν σε ισχυρή ένταση (σε δυνατό τράβηγμα).

6 ΠΟΔΟΔΕΣΜΟΣ Κατασκευάζεται ως εξής:
  Κατασκευάζεται ως εξής: 1. Κάνουμε ένα μάτι με το χοντρό σχοινί 2. Περνάμε από κάτω προς τα πάνω την άκρη του λεπτού σχοινιού 3. Την φέρνουμε μια βόλτα γύρω από το χοντρό 4. Την περνάμε μέσα από την βόλτα που σχηματίστηκε 5. Τραβάμε τα σχοινιά όπως φαίνεται στο σχήμα.

7 ΨΑΛΙΔΙΑ ΤΡΟΠΟΣ Α 1. Περάστε τη μια άκρη του σχοινιού κάτω από το ξύλο.
Είναι ένας κόμπος που χρησιμοποιείται για να δέσουμε ένα σχοινί πάνω σε ένα πάσαλο, στον κορμό ενός δένδρου ή ακόμη και πάνω σε ένα πιο χοντρό σχοινί. ΤΡΟΠΟΣ Α 1.      Περάστε τη μια άκρη του σχοινιού κάτω από το ξύλο. 2.      Γυρίστε το μία φορά γύρω από το ξύλο. 3.      Πάρτε το άλλη μία φορά κάτω από το ξύλο. 4.      Όταν το φέρνετε ξανά πάνω, περάστε κάτω από το Χ που δημιουργείτε όταν γυρνάτε το σχοινί γύρω από το ξύλο. 5.      Σφίξτε τον κόμπο, τραβώντας τις δύο άκριες του σχοινιού.

8 ΨΑΛΙΔΙΑ ΤΡΟΠΟΣ Β 1. Κάντε δύο κυκλάκια, με την ίδια φόρα (δηλ. αν την πρώτη φορά το κάνετε αριστερό χέρι πάνω από το δεξί, η δεύτερη πρέπει να είναι πάλι αριστερό πάνω από δεξί) 2. Βάλτε το ένα κυκλάκι πάνω από το άλλο. Προσέξτε οι δύο άκριες του σχοινιού να είναι από μέσα. 3. Βάλτε το ξύλο μέσα στους δύο κύκλους, και τραβήξτε τα σχοινιά να σφίξει ο κόμπος.

9 ΚΑΝΤΗΛΙΤΣΑ  Ο πιο χρήσιμος και ένας από τους πιο απλούς τρόπους κατασκευής θηλιάς στην άκρη ενός σχοινιού. Δένεται και λύνεται εύκολα και δεν γλιστράει. Ονομάζεται και "Βασιλιάς των Κόμπων". Οι κυριότερες χρήσεις του είναι οι εξής: Για ανύψωση φορτίων. Για ανύψωση ανθρώπων. Διασώσεις.

10 ΚΑΝΤΗΛΙΤΣΑ Είναι χρήσιμος κόμπος, που δημιουργεί μια θηλιά. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατόν να βοηθήσουμε κάποιο άτομο που βρίσκεται σε κίνδυνο ή ακόμη να προσδέσουμε ένα φορτίο για ανύψωση ή μετακίνηση. Για μεγαλύτερη αντοχή χρησιμοποιούμε τη διπλή καντηλίτσα

11 ΔΙΠΛΗ ΚΑΝΤΗΛΙΤΣΑ Έχει τις ίδιες χρήσεις με την απλή καντηλίτσα αλλά έχει μεγαλύτερη αντοχή αφού δημιουργούνται δύο θηλιές, δηλαδή έχει την αντοχή που θα είχε μια απλή καντηλίτσα αν τη φτιάχναμε με διπλό σχοινί.

12 ΔΙΠΛΗ ΚΑΝΤΗΛΙΤΣΑ Για να δέσουμε τη διπλή καντηλίτσα διπλώνουμε το σχοινί και σχηματίζουμε ένα ημίδεσμο περνάμε από τη θηλιά που σχηματίζεται τον ημίδεσμο και ανοίγουμε ώστε να σχηματιστούν οι δύο θηλιές.

13 ΣΩΣΤΙΚΟΣ ή ΚΑΡΕΚΛΟΚΟΜΠΟΣ
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να σηκώσουμε βάρη μεγάλου μήκους όπως ένα δεμάτι ξύλα αφού μπορούμε με τον καρεκλόκομπο να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες θηλιές πιο εύκολα από ότι με τη διπλή καντηλίτσα

14 ΣΩΣΤΙΚΟΣ ή ΚΑΡΕΚΛΟΚΟΜΠΟΣ
Είναι ένας κόμπος που χρησιμοποιείται για να κατεβάσουμε από ένα κτίριο ή ένα ψηλό μέρος ένα άτομο με ασφάλεια αποτελείται από τέσσερις ημίδεσμους δύο για τις μασχάλες και τα πόδια του ατόμου και δύο ασφαλιστικούς.

15 ΦΙΜΩΜΑ Το φίμωμα γίνεται στην άκρη του σχοινιού, για να το προστατεύει από το ξέφτισμα λόγω της χρήσης του. Υπάρχουν πολλών ειδών φιμώματα που μπορούν να γίνουν στο σχοινί για να το προστατεύσουν. Μερικά είναι απλά και εύκολα και έχουν ως στόχο την προστασία του σχοινιού, ιδιαίτερα όταν βιαζόμαστε και δεν έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεση μας για ένα μονιμότερο και πιο στερεό φίμωμα.

16 ΦΙΜΩΜΑ Είδη απλού φιμώματος: α. Περιτύλιγμα της άκρης του σχοινιού με κολλητική πλαστική ταινία: Αυτό το είδος φιμώματος γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η και παρέχει ικανοποιητική προστασία στο σχοινί. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις περιπτώσεις που θέλουμε να έχουμε χαρακτηριστικές σημάνσεις στις άκρες του σχοινιού, οπότε χρησιμοποιούμε διαφορετικά χρώματα κολλητικής πλαστικής ταινίας. 

17 ΦΙΜΩΜΑ β. Κάψιμο της άκρης του σχοινιού:
Είδη απλού φιμώματος: β. Κάψιμο της άκρης του σχοινιού: Το κάψιμο της άκρης του σχοινιού μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στη περίπτωση του συνθετικο (πλαστικού) σχοινιού. Οπωσδήποτε όχι σε καννάβινο σχοινί. Καίμε, λοιπόν, την άκρη του πλαστικού σχοινιού και αφού κρυώσει λίγο, σε βαθμό που να μπορούμε να το αγγίζουμε, πιέζουμε με τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού μας το καμένο μέρος "φορμάροντας" το έτσι που αποτελεί συνέχεια του σχοινιού.

18 ΦΙΜΩΜΑ Είδη απλού φιμώματος: γ. Φίμωμα
Είναι το πιο στερεό από τα φιμώματα. Μπορεί να γίνει πολύ πιο στερεό όταν βουτήξουμε την άκρη του σχοινιού μας μετά την κατασκευή του σε γόμα ή ψαρόκολλα. Έχει την ιδιότητα, όταν χρησιμοποιούμε λεπτό σπάγγο για την κατασκευή του να μην αλλοιώνει πολύ την περίμετρο του σχοινιού στην άκρη.

19 ΟΡΜΙΔΙΟ ΑΠΛΟ Χρησιμοποιείται για να προσθέσουμε γρήγορα βάρος στην άκρη του σχοινιού για να μπορούμε να το ρίξουμε μακριά ή πάνω από το κλαδί ενός δέντρου για να σηκώσουμε τη σημαία μας. Είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να δένουμε βάρη, όπως πέτρες που μπορεί να χτυπήσουν κάποιον ή να λυθούν. Η κατασκευή γίνεται με ένα οχταράκι (ακρόδεσμο) και αρκετές στροφές της άκρης του σχοινιού γύρω από το σχοινί.

20 ΟΡΜΙΔΙΟ ή ΒΙΛΑΪ Ορμίδιο ή βιλάι ή πεταχτάρι είναι το λεπτό σχοινί που μας βοηθά να ρίξουμε ένα βαρύ σχοινί σε μεγάλη απόσταση. Η πιο γνωστή του χρήση είναι για να ρίχνουν τα πλοία τους κάβους στην ακτή ή σε άλλα πλοία αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να ρίξουμε τα σχοινιά στο απέναντι σημείο ενός εμποδίου για να φτιάξουμε μια γέφυρα.

21 ΟΡΜΙΔΙΟ ή ΒΙΛΑΪ Για να τον δέσουμε φέρνουμε τρείς ή τέσσερις στροφές το σχοινί γύρω από το χέρι μας κατόπιν άλλες τόσες γύρω και κάθετα στις πρώτες (ανάμεσα στα δάχτυλα), βάζουμε εσωτερικά το βάρος που επιθυμούμε (προαιρετικά) και φέρνουμε στροφές πάνω από τις πρώτες και κάτω από τις δεύτερες στροφές και τραβάμε τις άκρες μέχρι να σφίξει

22 ΚΑΡΥΔΟΚΟΜΠΟΣ ή ΦΑΝΑΡΙ Χρησιμοποιείται για να ασφαλίζουμε τα  άκρα του σχοινιού από το ξέφτισμα. Αντί να δένουμε το σχοινί όπως στο φίμωμα ή στο οκταράκι πλέκουμε τα έμβολα του σχοινιού μεταξύ τους, το αποτέλεσμα εκτός από ασφαλές  είναι και διακοσμητικό

23 ΣΦΕΝΔΟΝΗ ή ΜΠΕΖΑ Χρησιμοποιείται για να μικρύνουμε το μήκος ενός σχοινιού χωρίς να το κόψουμε ή δεν έχουμε πρόσβαση στα άκρα του και για να αποφύγουμε ένα φθαρμένο κομμάτι του σχοινιού. Στη σφενδόνη απομονώνουμε ένα τμήμα του σχοινιού και το ασφαλίζουμε με δύο ημίδεσμους. Η σφενδόνη δεν έχει μεγάλη αντοχή και καλό είναι να ασφαλίζεται με πρόσθετους ημίδεσμους στα «αυτάκια» που δημιουργούνται ή να τα ασφαλίσουμε δένοντάς τα στο σχοινί για να μην γλιστρήσουν.

24 ΣΦΕΝΔΟΝΗ ή ΜΠΕΖΑ Ο πιο απλός τρόπος για να δέσουμε τη σφενδόνη είναι να φτιάξουμε μια ψαλιδιά και ένα τρίτο ημίδεσμο, δηλαδή τρείς «κύκλους» σαν να φτιάχνουμε ψαλιδιά φροντίζοντας το φθαρμένο τμήμα του σχοινιού να βρίσκεται στο μεσαίο «κύκλο» και ανοίγοντάς τον περνάμε μέσα από τους δύο άλλους κύκλόυς.

25 ΟΡΜΙΟΔΕΣΜΟΣ ή ΨΑΡΟΚΟΜΠΟΣ
Χρησιμοποιείται για να ενώνουμε δύο σχοινιά που γλιστράνε όπως οι πετονιές του ψαρέματος, έχει μεγάλη αντοχή και μπορεί να λυθεί εύκολα. Για να τον δέσουμε κάνουμε ένα ημίδεσμο στο κάθε σχοινί ασφαλίζοντας το άλλο και τραβάμε μέχρι να σμίξουν οι δύο ημίδεσμοι.

26 ΓΑΣΣΑ Η γάσσα είναι μια θηλιά που σχηματίζεται σε σχοινιά μεγάλου πάχους (όπως οι κάβοι των πλοίων) ή όταν θέλουμε μεγάλη αντοχή και δεν θέλουμε να σκαλώνει ο κόμπος όταν το σχοινί περνά από ένα στενό σημείο. Η γάσσα έχει το πλεονέκτημα ότι δεν σφίγγει ή χαλαρώνει με την ένταση (τράβηγμα) για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους εντατήρες του αντίσκηνου.

27 ΓΑΣΣΑ Για να δέσουμε τη γάσσα ξεπλέκουμε τα έμβολα στην άκρη του σχοινιού με τα έμβολα στο σημείο που θέλουμε να ξεκινά η θηλιά, καλό είναι να κάνουμε φίμωμα στο μέρος του σχοινιού που μένει αφού ξεπλέξουμε τα έμβολα.

28 ΜΑΤΙΣΙΑ Χρησιμοποιείται για να δέσουμε δύο σχοινιά μεταξύ τους όταν έχουν μεγάλο πάχος και δεν μπορεί να δεθεί κόμπος με αυτά ή όταν η χρήση άλλου κόμπου δημιουργεί προβλήματα όπως, για παράδειγμα, όταν το σχοινί πρέπει να περάσει από τροχαλία οπότε άλλος κόμπος θα σκάλωνε.

29 ΜΑΤΙΣΙΑ Για να φτιάξουμε μια ματισιά πλέκουμε τα έμβολα του ενός σχοινιού με τα έμβολα του άλλου με την ίδια σειρά, καλό είναι να κάνουμε φίμωμα πάνω από τη ματισιά.

30 ΦΙΑΛΟΔΕΣΜΟΣ Ο φιαλόδεσμος χρησιμοποιείται για να δέσουμε ένα μπουκάλι από το «λαιμό» του ώστε να το μεταφέρουμε ευκολότερα (σαν χειρολαβή) ή για να το κρεμάσουμε από τον ώμο μας. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσουμε το παγούρι μας (ή τα αναψυκτικά μας) σε ένα πηγάδι ή στη θάλασσα έτσι ώστε το περιεχόμενο τους να παραμείνει δροσερό ή φτιάξουμε ένα …κρεμαστό ανθοδοχείο

31 ΦΙΑΛΟΔΕΣΜΟΣ

32 ΣΑΡΙΚΟΚΟΜΠΟΣ Πήρε το όνομά του από το σχήμα του που μοιάζει με σαρίκι και χαρακτηρίζεται μονόκλονος, δίκλονος κ.ο.κ ανάλογα με τα περάσματα που φτιάχνουμε, είναι ένας διακοσμητικός κόμπος. Χρησιμοποιείται σαν κρίκος στο μαντήλι της προσκοπικής στολής των Βαθμοφόρων (μονόκλονος για όσους έχουν περάσει Σχολή Αρχικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων και δίκλονος για όσους έχουν περάσει Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων),

33 ΣΑΡΙΚΟΚΟΜΠΟΣ

34 ΑΝΕΜΟΣΚΑΛΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ

35

36

37 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

38 Χρησιμεύει για να ενώσουμε δύο ξύλα σε σχήμα σταυρού.
ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ Χρησιμεύει για να ενώσουμε δύο ξύλα σε σχήμα σταυρού.

39 ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ Φτιάχνουμε μία ψαλιδιά στο ξύλο που όταν «σηκωθεί» θα είναι από κάτω Αυτό γίνεται ώστε η ψαλιδιά να κρατήσει το βάρος του ξύλου. Tραβώντας το σχοινί και τυλίγοντάς το μαζί με το άλλο, περιστρέφουμε το σχοινί όπως φαίνεται στο σχήμα. Προσοχή, όταν φτάσουμε στη ψαλιδιά το σχοινί να περάσει από μέσα, έτσι ώστε να μη σταυρώσουν τα σχοινιά. Το ίδιο και από πάνω: το σχοινί πρέπει να περάσει από την έξω πλευρά, παράλληλα με τον εαυτό του. Όταν έχουμε επαναλάβει τρεις φορές, το σχοινί, κάνει κύκλο (σχήμα c), προσέχοντας πάντα να μη σταυρώσει. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές. Tελειώνουμε με ψαλιδιά στο αντίθετο ξύλο από αυτό που ξεκινήσαμε τη σύνδεση.

40 ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ
Η ιαπωνική σταυροειδής σύνδεση η οποία επίσης χρησιμεύει για την κάθετη ένωση δύο δοκαριών (σε σχήμα σταυρού), δένεται με την παράλληλη χρήση και των δύο άκρων του σχοινιού.

41 Όπως και σε κάθε άλλη σύνδεση προσοχή να μην σταυρώνουν τα σχοινιά.
ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ Μοιράζουμε το σχοινί μας στη μέση Το περνούμε πίσω από το ένα δοκάρι Πλέκουμε την σύνδεση με διαδοχικές πλέξεις και των δυο άκρων του σχοινιού γύρω από τα δοκάρια, όπως φαίνεται στο σχήμα. Ύστερα από τρεις μέχρι πέντε διαδοχικές πλέξεις σφίγγουμε τη σύνδεση με τρεις-τέσσερις ενδιάμεσες πλέξεις Τελειώνουμε με σταυρόκομπο. Όπως και σε κάθε άλλη σύνδεση προσοχή να μην σταυρώνουν τα σχοινιά.

42 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗ Η διαγώνιος σύνδεση, χρησιμεύει για την ένωση δύο ξύλων διαγώνια σε σχήμα «Χ».

43 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗ Αρχίζουμε τη σύνδεση με ξυλόδεσμο ο οποίος δένεται ακριβώς στη μέση του «Χ» και συμπεριλαμβάνει και τα δύο ξύλα Πλέκουμε τρεις μέχρι πέντε στροφές κάθετες προς τον ξυλόδεσμο μας Τρεις μέχρι πέντε στροφές παράλληλες προς αυτόν (ή κάθετες προς τις πρώτες πλέξεις) Σφίγγουμε την σύνδεση μας με τρεις-τέσσερις ενδιάμεσες πλέξεις Τελειώνουμε με Ψαλιδιά σε ένα από τα δύο δοκάρια.

44 ΨΑΛΙΔΑ Η Ψαλίδα χρησιμεύει όπως και η διαγώνια σύνδεση για την ένωση δυο ξύλων διαγώνια σε σχήμα «Χ». Η Ψαλίδα είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη σύνδεση από τη διαγώνιο, μπορεί όμως να μην είναι τόσο στερεή.

45 ΨΑΛΙΔΑ Αρχίζουμε με Ψαλιδιά σε ένα από τα δυο δοκάρια
Κάνουμε πέντε με οκτώ στροφές γύρω από τα δύο ξύλα που θα ενώσουμε. Σφίγγουμε τη σύνδεση μας με τρεις ενδιάμεσες πλέξεις. Τελειώνoυμε με Ψαλιδιά, στο άλλο ξύλο από αυτό που κάναμε την αρχική ψαλιδιά.

46 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Η παράλληλη ένωση δύο δοκών έτσι που να επεκτείνουμε το μήκος των δοκών που έχουμε στη διάθεσή μας. Συνήθως, για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, δένουμε δύο ή τρεις παράλληλες συνδέσεις, τη μια δίπλα από την άλλη για στερεότητα και σταθερότητα της ένωσης που κάνουμε.

47 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Αρχίζουμε με θηλιά και πλέξιμο του σχοινιού για τη δημιουργία της βάσης της σύνδεσης. Συνεχίζουμε με συνεχείς διαδοχικές περιστροφικές πλέξεις γύρω από τα δύο ξύλα. Στο τέλος περνούμε το σχοινί από πίσω προς τα μπρος στη θηλιά που κάναμε στην αρχή της σύνδεσης, κρύβοντας την μέσα στις πλέξεις του σχοινιού. Σφίγγουμε τη σύνδεσή μας με τρεις ενδιάμεσες πλέξεις. Τελειώνουμε με σταυρόκομπο.

48 ΤΡΙΠΟΔΙ Η σύνδεση αυτή χρησιμεύει στο δέσιμο τριών ή τεσσάρων δοκαριών στην κορυφή τους έτσι που με το άνοιγμά τους να δημιουργούν ένα τριπόδι ή τετραπόδι. Είναι πολύ χρήσιμη σύνδεση και σφίγγει με το άνοιγμα των σκελών (ποδιών).

49 ΤΡΙΠΟΔΙ Τοποθετούμε πλαγιαστά στο έδαφος και παράλληλα τα δοκάρια που θέλουμε να ενώσουμε. Αρχίζουμε τη σύνδεση μας με ψαλιδιά σε ένα από τα ακρινά ξύλα. Πλέκουμε το σχοινί μας διαδοχικά πάνω και κάτω από ξύλο σε τέσσερις μέχρι έξι πλέξεις. Στη συνέχεια σφίγγουμε τη σύνδεση μας με ενδιάμεσες πλέξεις μεταξύ όλων των εφαπτόμενων ξύλων Τελειώνουμε με ψαλιδιά στο αντίθετο άκρο από αυτό που αρχίσαμε την σύνδεση μας. Στήνουμε το τριπόδι μας και ανοίγουμε προσεχτικά τα σκέλη του.

50 Χρησιμοποιείται ως βάση για τις προσκοπικές κατασκευές.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΙΑΣ Χρησιμοποιείται ως βάση για τις προσκοπικές κατασκευές.

51 ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΙΑΣ Τα πλαίσια γεφυροποιίας χρησιμοποιούνται σε διάφορους συνδυασμούς για το στήσιμο μικρών και μεγάλων κατασκευών. Συνήθως (χωρίς να είναι κανόνας) μία κατασκευή αποτελείται από όμοια πλαίσια.

52 ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΙΑΣ

53 ΚΟΜΠΟΙ - ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ


Κατέβασμα ppt "ΚΟΜΠΟΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google