Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Choco Heaven Α.Ε. Σοκολατοβιομηχανία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Choco Heaven Α.Ε. Σοκολατοβιομηχανία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Choco Heaven Α.Ε. Σοκολατοβιομηχανία
Τάξη: Β΄2 Ομάδα β’ 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Στανίτσα Μαλ. Σχολ. Έτος :

2 Choco Heaven Οι εγκαταστάσεις μας

3 ΤΑ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
Choco Heaven Δ/ΝΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ Ονοματεπώνυμο Στελέχους Ονομασία Τμήματος Choco Heaven A.E. Σοκολατοβιομηχανία Σισμάνογλου Τέρμα, Τ.Κ Τηλ Φαξ Choco Heaven

4 Οργανόγραμμα Εταιρείας
Γενική Δ/ντρια Νικολάου Αθανασία Δ/ντρια Οικονομικών Λιάπη Βασιλική Δ/ντρια Μάρκετινγκ Κούτρα Νικηδώρα Δ/ντρια Εκπαίδευσης Μουσταφά Φουντά Δ/ντής Παραγωγής Ιμπραχήμ Σεραφετίν Choco Heaven Δ/ντής Μηχανικού Σχεδιασμού Προϊόντος Νάκος Σταμάτης Δ/ντρια Πληροφορ. Συστημάτων Πασαλίδου Ναταλία Δ/ντής Ποιοτικού Ελέγχου Ιμπραχήμ Σεφκί Δ/ντής Ασφάλειας και Υγιεινής Μπίκος Γιάννης Δ/ντρια Έρευνας και Ανάπτυξης Μπογκντάνι Γκέρτα Δ/ντής Προμηθειών Μπίκος Γιώργος Δ/ντρια Προσωπικού Λαδοπούλου Αργυρώ Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων Κασσιτερίδου Ιωάννα

5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η αμβροσία των θεών Πλήρης Επωνυμία
Choco Heaven Α.Ε.Σοκολατοβιομηχανία Διακριτικός Τίτλος Choco Heaven Νομική Μορφή Ανώνυμη Εταιρεία Α.Φ.Μ. Έτος ίδρυσης 1990 Έδρα Επιχείρησης Σισμάνογλου Τέρμα-Κομοτηνή-Τ.Κ.69100 Αντικείμενο δραστηριότητας Παραγωγή Κακάο και Σοκολάτας Εκδούσα Αρχή-Αριθμός Άδειας Λειτουργίας Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης Ε25/Φ Α.Θ 135 Αριθμός μονίμως απασχολουμένων για το 2015 ΣΥΝΟΛΟ 300 Η αμβροσία των θεών

6 Choco Heaven ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Στόχοι: Η αμβροσία των θεών
Φροντίζει για την σωστή λειτουργία όλων των τμημάτων της εταιρείας. Παίρνει σημαντικές αποφάσεις, για την εταιρεία. Προτείνει και δημιουργεί καινοτομίες και βρίσκει τρόπους για την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας . Προσλαμβάνει ανώτατα στελέχη. Εκπροσωπεί την εταιρεία σε κοινωνικές εκδηλώσεις Φροντίζει όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία να λειτουργούν ως μέλη μιας οικογένειας για το κοινό όφελος της εταιρείας και όλων όσων εργάζονται σ’αυτήν. Η επιτυχία ενός γενικού διευθυντή καθορίζεται όχι μόνο από τα κέρδη της επιχείρησης αλλά και από την αποδοχή της κοινωνίας. Η αμβροσία των θεών

7 Choco Heaven ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Η ιστορία μας Η Choco Heaven ιδρύθηκε το και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια με σκληρή δουλειά και πολύ μεράκι να βρεθεί σε μια σημαντική θέση στον κλάδο της σοκολάτας, κατέχει πολλές πρωτιές στο χώρο ως προς τα προϊόντα που διαθέτει  στην αγορά, αλλά και ως προς την επικοινωνία της, την οργάνωση της και την κοινωνική προσφορά της. Οι καινοτομίες δεν περιορίζονται μόνο στα προϊόντα ή την προώθησή τους , αλλά και ως προς την οργάνωση των πωλήσεων της, την διανομή και την εξυπηρέτηση των πελατών της . Με δικά της κέντρα διανομής σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, δικό της δίκτυο πωλητών και αντιπροσώπων, καλύπτει και εξυπηρετεί το σύνολο της ελληνικής αγοράς.  Επίσης, και η εξαγωγική της δραστηριότητα αναπτύσσεται σταθερά με στόχο κυρίως τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Δυτικής Αμερικής και της Άπω Ανατολής  (Ιαπωνία).  Η Choco Heaven σήμερα διαθέτει σύγχρονες μονάδες παραγωγής, με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων  προϊόντων, κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και  είναι εξ ολοκλήρου ελληνική επιχείρηση.  Η Choco Heaven φροντίζει ιδιαίτερα για την συνεχή επιμόρφωση των εργαζομένων της με διάφορα σεμινάρια, αλλά και για την ψυχαγωγία τους, με την διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων.

8 Choco Heaven ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Η στρατηγική μας
Η δέσμευση και η προσήλωση στο στρατηγικό μας πλαίσιο αποτελούν τις κύριες δυνάμεις μας, ώστε η << Choco Heaven>> να παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των οικονομικών της μεγεθών και να κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες παραγωγής σοκολάτας. Η στρατηγική της εταιρείας <<Choco Heaven>> βασίζεται σε κάποιους βασικούς παράγοντες που κάνουν την εταιρεία μας να πραγματοποιεί τους στόχους της. Οι παράγοντες αυτοί είναι: Το εργατικό δυναμικό , ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για τα νόστιμα προϊόντα σοκολατοποιϊας της εταιρείας μας. Τα προϊόντα μας, το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των εργαζομένων μας. Πάθος-Μεράκι, έχουμε μεγάλη αγάπη και γνώση για αυτό που κάνουμε ,το κάνουμε με πίστη ,αφοσίωση , προσπαθώντας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Σεβασμός, αντιμετωπίζουμε πελάτες-καταναλωτές-υπαλλήλους και συνεργάτες με απόλυτο σεβασμό. Ευθύνη, η ποιότητα των προϊόντων μας είναι εκείνη που θα δίναμε και στα παιδιά μας Φιλοξενία , φροντίζουμε τους πελάτες μας σαν να είναι καλεσμένοι στο σπίτι μας. Η παραγωγικότητά μας, η υψηλή παραγωγικότητα της εταιρείας μας κρατά ζωντανή την εμπιστοσύνη των καταναλωτών απέναντι μας. Οι αρχές που ορίζουν την στρατηγική μας , έχουν καταφέρει να κάνουν την <<Choco Heaven>> μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες εταιρείες σοκολάτας στην Ελλάδα.

9 Choco Heaven ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Τα μελλοντικά μας σχέδια
Η εταιρεία μας ακολουθώντας τις αλλαγές και τις επιτυχίες της με βάση την στρατηγική που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια θα προσπαθήσει να προσφέρει την ίδια άριστη ποιότητα στα προϊόντα της όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Αγοράζοντας νέα μηχανήματα μεγαλύτερης ταχύτητας στην παραγωγή των προϊόντων θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγικότητα της σε μικρότερο χρονικό διάστημα . Επιπλέον εκπαιδεύοντας το υπάρχον προσωπικό θα συμβάλλουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα που θέλουμε να αποκτήσει η επιχείρηση μας. Στα σχέδια της εταιρείας μας πρωταγωνιστεί η δημιουργία νέων επαναστατικών γεύσεων και συνδυασμών. Επιπλέον, όπως και παλιότερα έτσι και στο μέλλον κύριο στόχο για την εταιρεία αποτελεί η συνεχής αναζήτηση για νέους πελάτες και νέες ευκαιρίες εντός και εκτός Ελλάδος. Η αμβροσία των θεών

10 Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Στόχοι:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Στόχοι: Συμμετέχει στη διαμόρφωση του καταστατικού επιχείρησης Συντάσσει τον προϋπολογισμό της εταιρίας Συντάσσει τον ισολογισμό της εταιρίας Υπολογίζει τα κέρδη των δραστηριοτήτων της εταιρίας Η αμβροσία των θεών

11 Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τιμοκατάλογος νέων προϊόντων της CHOCOHEAVEN Σοκολάτα Γάλακτος 100 gr 1.00€ Σοκολάτα Υγείας Αμυγδάλου 150gr 1.20€ με φουντούκι 150gr 1.50€ Λευκή Σοκολάτα 170gr 1.10€ Σοκολάτα με Βάφλα 100gr 1.60€ Η αμβροσία των θεών

12 Προϋπολογισμός εσόδων Β΄ τετραμήνου
Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Προϋπολογισμός εσόδων Β΄ τετραμήνου ΜΗΝΑΣ/ΕΣΟΔΑ ΑΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 99.700 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ 95.000 88.800 89.368 ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 60.000 45.000 46.500 44.000 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΒΑΦΛΑ

13 Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εισήγηση για μείωση του κόστους παραγωγής Χρησιμοποίηση ατύπωτων χαρτοκιβωτίων. Κωδικοποίηση των προϊόντων μας αυτόματα. Απόσυρση μηχανημάτων παλιάς τεχνολογίας. Αυτοματοποίηση της διαδικασίας σήμανσης και κωδικοποίησης των προϊόντων. Χρήση ρομποτικών συστημάτων για την αυτόματη παλετοποίηση των συσκευασιών. Η αμβροσία των θεών

14 Οι χώρες του κακαόδεντρου
Choco Heaven Οι χώρες του κακαόδεντρου Το κακαόδεντρο ευδοκιμεί αποκλειστικά σε τροπικά μέρη, σε μια ζώνη μοιρών βόρεια και νότια του Ισημερινού και η ζώνη αυτή ονομάζεται «ζώνη του κακάο». Οι χώρες που ανήκουν στη «ζώνη του κακάο» είναι η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, το Μεξικό, η Νικαράγουα, η Γουατεμάλα, η Κολομβία, τα νησιά της Καραϊβικής, η Τζαμάικα, η Μαλαισία, η Ινδονησία και η Σρι Λάνκα. Το κακάο καλλιεργείται επίσης στην Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάνα, τη Νιγηρία και το Καμερούν. Η αμβροσία των θεών

15 Το δένδρο του κακάο Choco Heaven Η αμβροσία των θεών
Τα δέντρα κακάο ευδοκιμούν σε εύφορα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη στις περιοχές γύρω από τον Ισημερινό. Το κακαόδεντρο φθάνει σε ύψος 8 μέτρα και ζει 30 με 40 χρόνια. Ο καρπός του είναι σαν μικρό πεπόνι, κίτρινος ή πορτοκαλής στην ώριμη φάση του και περιέχει 30 – 40 σπόρους αμυγδαλοειδούς σχήματος. Οι ποικιλίες του κακαόδεντρου είναι οι :Criollo, Forastero, Trinitario. Κάθε δέντρο δίνει περίπου 2 κιλά κόκκους και η συγκομιδή γίνεται 2 φορές το χρόνο. Οι καρποί συλλέγονται με κοφτερή λεπίδα προσαρμοσμένη σε ένα μακρύ κοντάρι. Στη συνέχεια απομακρύνεται ο φλοιός και οι σπόροι συλλέγονται σε σωρούς ή δοχεία για να ωριμάσουν. Είναι σημαντικό κατά τη συγκομιδή οι καρποί να είναι ώριμοι καθώς μόνο τότε έχουν την καλύτερη γεύση σοκολάτας. Αφήνονται να ζυμωθούν για 3 –6 ημέρες οπότε και εξατμίζεται ο ενδιάμεσος πολτός. Ακολούθως οι κόκκοι ξηραίνονται με φυσικό τρόπο για 7-10 μέρες και συσκευάζονται σε σακιά των 50 κιλών. Στη σοκολατοποιία, οι κόκκοι καθαρίζονται, ομαδοποιούνται και καβουρδίζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το προϊόν για το οποίο προορίζονται. Τέλος λιχνίζονται για να αποφλοιωθούν και κόβονται σε ρινίσματα.

16 Σοκολάτα-Ιστορία-Προέλευση-Εξέλιξη
Choco Heaven Σοκολάτα-Ιστορία-Προέλευση-Εξέλιξη Η πατρίδα της σοκολάτας είναι η Αμερική. Ίχνη κακάο από το 600 π.Χ. έχουν ανακαλυφθεί στο σημερινό Μπελίζ. Μερικούς αιώνες αργότερα οι Μάγια πρωτοκαλλιεργούν το κακαόδεντρο. Οι Αζτέκοι είναι αυτοί όμως που το ανήγαγαν σε αγαθό πολύτιμο όσο και ο χρυσός και το έπιναν συστηματικά σε συνδυασμό με καλαμπόκι και μπαχαρικά. Ο πρώτος Ευρωπαίος που ήρθε σε επαφή με το κακάο ήταν φυσικά ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο πρώτος που έφερε καρπούς στην Ευρώπη ήταν όμως ο Ερνάν Κορτές το 1528, δώρο από τον βασιλιά Μοντεζούμα πριν ο Ισπανός κατακτητής αφανίσει τον πολιτισμό των Αζτέκων. Ήδη ως το τέλος του 16ου αιώνα τα πρώτα φορτία κάνουν την εμφάνιση τους στην Ιβηρική χερσόνησο μαζί με το μυστικό της παρασκευής του γλυκού ροφήματος, και δημιουργούνται τα πρώτα εργαστήρια σοκολάτας. Με το γάμο την Άννας της Αυστρίας με τον Λουδοβίκο τον 13ο το 1615, η σοκολάτα περνάει στην Γαλλία, από εκεί στο Βέλγιο και στο τέλος του 17ου αιώνα ο δήμαρχος της Ζυρίχης την φέρνει στην Ελβετία. Η Αγγλία είναι η πρώτη χώρα που προτείνει την χρήση της σοκολάτας σε στερεή μορφή, πρώτα σε παστίλιες και αργότερα (1830) σε μορφή πλάκας. Στην Ολλανδία γίνεται πρώτα η απομάκρυνση του λίπους από την σοκολάτα και η παρασκευή σκόνης κακάο (Coenrado van Houten,1828). Στην Ελβετία θα γεννηθούν τον 19ο αιώνα η σοκολάτα με φουντούκια. Η σοκολάτα γάλακτος (Henri Nestle), η κουβερτούρα και η σοκολάτα φοντάν. Εκεί ο Philip Suchard ανοίγει το πρώτο κατάστημα σοκολάτας στο Neuchatel. Στην Γαλλία θα γίνουν γύρω στο 1800 οι πρώτες προσπάθειες για βιομηχανοποιημένη παραγωγή σοκολάτας κάνοντας την έτσι προσιτή και στον λαό. Εκεί θα δημιουργηθούν οι πραλίνες και τα σοκολατάκια.

17 Choco Heaven Διευθυντής Παραγωγής
Στάδια παραγωγής της Σοκολάτας Καβούρντισμα Οι κόκκοι του κακάο - που αποκαλούνται κακαοβάλανοι - μόλις παραληφθούν στο εργοστάσιο καθαρίζονται από τυχόν ξένα σώματα και σκόνη και αποθηκεύονται σε σιλό ανά ποικιλία. Από εκεί μεταφέρονται αυτόματα στα ειδικά μηχανήματα, τα καβουρντιστήρια. Κατά τη διάρκεια του καβουρντίσματος, αναπτύσσεται το άρωμα και το χρώμα του κακάο και απομακρύνεται η υγρασία. Στη συνέχεια, οι καβουρντισμένοι κακαοβάλανοι αποφλοιώνονται, απορρίπτονται τα φλούδια, και οι καρποί τεμαχίζονται σε μικρά κομμάτια, τα οποία στην τεχνική ορολογία ονομάζονται «nibs». Άλεση Οι καβουρντισμένοι και τεμαχισμένοι κακαοβάλανοι (nibs) από διάφορες ποικιλίες αναμειγνύονται και στη συνέχεια αλέθονται. Το προϊόν που προκύπτει από την άλεση των nibs ονομάζεται κακαοπολτός. Ο κακαοπολτός στη συνέχεια υφίσταται θερμική επεξεργασία για την επίτευξη του τελικού αρώματος. Ανάμειξη Ο κακαοπολτός με αυτόματους μηχανισμούς μεταφέρεται στους αναμικτήρες του εργοστασίου, όπου προστίθενται, σύμφωνα με την επιθυμητή συνταγή, τα ανάλογα ποσοστά ζάχαρης, γάλακτος και βουτύρου του κακάο και αναμειγνύονται καλά μέχρι να αποτελέσουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ραφινάρισμα Το ομοιογενές αυτό μείγμα μεταφέρεται αυτόματα σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται πεντακύλινδροι, όπου επιτυγχάνεται η λέπτυνση του μείγματος που μετατρέπεται σε λεπτή σκόνη. Σε αυτό το στάδιο επεξεργασίας το τελικό προϊόν αποκτά τη λεπτή και βελούδινη υφή που αισθανόμαστε, όταν λιώνει η σοκολάτα στο στόμα μας. Κονσάρισμα Αποτελεί το πιο βασικό τμήμα όλης της παραγωγικής διαδικασίας. Η λεπτή σκόνη μετά το ραφινάρισμα μεταφέρεται σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται «κόνσες», τα οποία έχουν θερμαινόμενες πλευρές. Εκεί η σκόνη ρευστοποιείται και αναδεύεται, ενώ ταυτόχρονα, γίνονται αντιδράσεις που δίνουν το χαρακτηριστικό άρωμα σε κάθε είδος σοκολάτας. Όσο μεγαλύτερη είναι η παραμονή του ρευστοποιημένου μείγματος στις κόνσες, τόσο καλύτερο είναι το γευστικό αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος. Τελικό Στάδιο Το ρευστό μείγμα της σοκολάτας, αφού μετριασθεί η θερμοκρασία του, μεταφέρεται αυτόματα με τις κατάλληλες σωληνώσεις σε ειδικά μηχανήματα όπου χύνεται στις φόρμες πλακιδίων. Στο σημείο αυτό μπορεί να προστεθούν και επιπλέον συστατικά, όπως αμύγδαλα, φουντούκια, γέμιση, κ.λ.π. Οι φόρμες μεταφέρονται αυτόματα στα ψυγεία κι έπειτα από ορισμένο χρονικό διάστημα η σοκολάτα στερεοποιείται. Στη συνέχεια, οι πλάκες μεταφέρονται στις συσκευαστικές μηχανές, τυλίγονται σε φύλλα κασσίτερου για να εξασφαλιστεί η διατήρησή τους και αποθηκεύονται σε κατάλληλους, κλιματιζόμενους χώρους, μέχρι να φτάσουν στα σημεία πώλησης. Σημειώνεται ότι ο χρόνος διατήρησης της φυσικής σοκολάτας είναι έως 6 μήνες, ενώ της αντίστοιχης με προσμείξεις είναι έως 3 μήνες.

18 Είδη της σοκολάτας στην ελληνική αγορά
Διευθυντής Παραγωγής Είδη της σοκολάτας στην ελληνική αγορά Μαύρη σοκολάτα (υγείας ή πικρή): φτιάχνεται από βούτυρο -κακάο, ζάχαρη και κακαόμαζα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα μιας σοκολάτας σε κακάο, τόσο πιο πικρή γεύση αποκτά. Κουβερτούρα: Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική. Η μόνη διαφορά της από τη μαύρη σοκολάτα είναι το ποσοστό του κακάο που περιέχει, το οποίο δεν ξεπερνάει το 35-40%. Σοκολάτα γάλακτος: φτιάχνεται από βούτυρο κακάο, κακαόμαζα, γάλα και ζάχαρη. Γεμιστή σοκολάτα: σε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας μπορούν να προστεθούν επιπλέον υλικά, όπως ξηροί καρποί (π.χ. φουντούκια, αμύγδαλα), ή γέμιση όπως πραλίνα (επεξεργασμένοι ξηροί καρποί σε μορφή πάστας), πορτοκάλι, καραμέλα, σταφίδες, διογκωμένο ρύζι κλπ. Λευκή σοκολάτα: φτιάχνεται από βούτυρο κακάο, ζάχαρη, γάλα και αρτύματα όπως η βανίλια. Συνήθως η λευκή σοκολάτα δεν κατατάσσεται ως σοκολάτα, γιατί δεν περιέχει κακαόμαζα, παρά μόνο βούτυρο κακάο. Βιολογική σοκολάτα: Είναι πιο ακριβή από τα υπόλοιπα είδη σοκολάτας, αλλά θεωρείται προϊόν ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακαόμαζα.

19 Choco Heaven Διευθυντής Παραγωγής
Εξοπλισμός Για την παρασκευή της σοκολάτας χρειάζεται μεγάλη πείρα, πολλή φροντίδα και ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα στάδια παραγωγής που γίνονται με αυτόματες μηχανικές εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει η εταιρία «Choco Heaven». Μηχανές καθαρισμού, όπου καθαρίζονται οι κακαοβάλανοι. Αναμικτήρες, όπου προσθέτονται άλλα υλικά Πεντακύλινδροι, όπου το μίγμα του πολτού μετατρέπεται σε λευκή σκόνη. Καλούπια, και τοποθετείται η λιωμένη σοκολάτα για να πάρει το επιθυμητό σχήμα Κόνσες. Ειδικά μηχανήματα με διπλά τοιχώματα,όπου ρευστοποιείται και αναδεύεται η ραφιναρισμένη σκόνη. Αυτόματες μηχανές συσκευασίας-περιτυλίγματος. Αυτόματα ειδικά μηχανήματα όπου γίνεται το καβούρντισμα.

20 Choco Heaven Διευθυντής Παραγωγής
Προϊόντα Η Choco Heaven εκτός από την κλασική και γνωστή σε όλους μας σοκολάτα(φουντουκιού, αμυγδάλου), παράγει επίσης: Σοκολάτα υγείας Ταμπλέτες(με βάφλα, μπισκότα) Γκοφρέτες Σοκοφρέτες Σοκολατάκια μικρού μεγέθους Σοκολατένια ροφήματα Κακάο Η Αμβροσία των θεών

21 Choco Heaven Δ/ντής Ποιοτικού Ελέγχου
Διαχείρηση πρώτων υλών Το σύστημα διασφάλισης ποιότητας μιας βιομηχανικής μονάδας αποτελείται από κάποιες διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να τηρούνται απρόσκοπα προκειμένου να εξασφαλίζεται ένα καλό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση το σταθερό επίπεδο παραγωγικών συνθηκών και ποιότητας τελικών προιόντων. Οι διαδικασίες αυτές καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην καθημερινή λειτουργία ενός εργοστασίου, είτε αυτές αφορούν την παραγωγική διαδικασία και τον ποιοτικό έλεγχο των προιόντων, είτε αφορούν τη συσκευασία, την αποθήκευση ακόμα και το λογιστήριο της εταιρείας. Μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες σε ένα εργοστάσιο είναι η διαχείρηση των πρώτων υλών. Η διαδικασία αυτή αποκόπτει στον έλεγχο της ποιότητας των πρώτων υλών. Όλες αυτές οι εισερχόμενες πρώτες ύλες ελέγχονται από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου του εργοστασίου, ούτως ώστε να αξιολογηθεί αν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις ποιότητας. ο Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου συνεργάζεται με όλους τους διευθυντές όλων των τμημάτων της βιομηχανίας και οφείλει να γνωρίζει όλες τις διαδικασίες. Προσθέτει αξία στην επιχείρηση, γιατί προτείνει τρόπους αποφυγής προβλημάτων αλλά και μεθόδους βελτίωσης και ανάπτυξης των προιόντων και υπηρεσιών. Η Αμβροσία των θεών

22 Choco Heaven Δ/ντής Ποιοτικού Ελέγχου
Χαρακτηριστικά μιας καλής Σοκολάτας Μία καλή σοκολάτα πρέπει να διακρίνεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: -να έχει γυαλιστερή επιφάνεια -να μην έχει γραμμές ή κηλίδες και να μην είναι η υφή της λιπαρή, κηρώδης ή με σβώλους -να μυρίζει ευχάριστα -να παραμένει πάντα σε θερμοκρασία δωματίου -να την αισθάνεσαι μαλακή και κρεμώδη και να λειώνει στο στόμα, αφού το βασικό συστατικό της – βούτυρο κακάο- λειώνει σε θερμοκρασία χαμηλότερη από του σώματος. Η Αμβροσία των θεών

23 Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Αγγελία πρόσληψης στελέχους της επιχείρησης Η Choco Heaven μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες προϊόντων σοκολατοποιΐας στην Ελλάδα με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα στο εξωτερικό επιθυμεί να καλύψει τη θέση του Διευθυντή Σχεδιασμού Προϊόντων για το εργοστάσιο στην Κομοτηνή. Περιγραφή θέσης: Μελέτη και σχεδιασμός νέων προϊόντων,δημιουργία σχεδίων. Προσόντα : Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού. Τουλάχιστον τριετή εμπειρία στον κλάδο. Άριστη γνώση Γερμανικών και Ιταλικών. Άριστη χρήση Η/Υ. Πολύ καλές επικοινωνιακές ικανότητες. Η εταιρία προσφέρει: Σταθερές αποδοχές ανάλογες με τη βαρύτητα της θέσης. Συνεχής εκπαίδευση και υποστήριξη. Άριστο περιβάλλον εργασίας. Μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

24 Φόρμα υποβολής βιογραφικού για πρόσληψη στην εταιρεία
Επώνυμο Επικοινωνία Όνομα Πατρώνυμο Ημερομηνία Γέννησης Διεύθυνση Τηλέφωνο Κινητό Τηλέφωνο Ε-mail Φύλλο Άνδρας Γυναίκα Στρατιωτικές Υποχρεώσεις Ναι Όχι Οικογενειακή Κατάσταση Άγαμος(η) Έγγαμος(η) Άδεια Οδήγησης Ναι Όχι Εκπαίδευση & Σπουδές Ξένες Γλώσσες Επαγγελματική Εμπειρία Ικανότητες – Προσόντα Κοινωνικές Δεξιότητες Συμπληρώστε τα παραπάνω στοιχεία και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορισθεί μια συνάντηση με την Δ/ντρια Προσωπικού, για να κρίνει αν είστε κατάλληλος(η) για κάποια από τις κενές θέσεις μας .

25 Δ/ντρια Μηχανοργάνωσης
Η ιστοσελίδα μας Αρχική Η εταιρία Προϊόντα Τα νέα μας Συνταγές Επικοινωνία Η Αμβροσία των θεών

26 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ(Επιλέγετε 1 απάντηση) Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!!
Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Έρευνα σχετικά με την σχεδίαση του νέου προϊόντος της «Chocoheaven» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο: Άνδρας ΓΥΝΑΙΚΑ Ηλικία: < > 50 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ(Επιλέγετε 1 απάντηση) 1.Πόσο συχνά καταναλώνετε σοκολάτα; Λίγες φορές το μήνα Λίγες φορές την εβδομάδα Καθημερινά 2. Τι σοκολάτα προτιμάτε; Γάλακτος Yγείας Λευκή 3. Ποια από της παρακάτω ονομασίες σας αρέσει περισσότερο; Chocolicious Chocoparadise ChocoYummy 4.Ποια από τις παρακάτω συσκευασίες προτιμάτε;(επιλέξτε 1 απάντηση) Πλάκα Μπάρα Κύβος Και τις τρεις Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!! ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ!!!!!!

27 Πόσο συχνά καταναλώνετε σοκολάτα;
Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Πόσο συχνά καταναλώνετε σοκολάτα;

28 Τι σοκολάτα προτιμάτε;
Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τι σοκολάτα προτιμάτε;

29 Ποια συσκευασία προτιμάτε;
Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ποια συσκευασία προτιμάτε;

30 Ποια από τις παρακάτω ονομασίες σας αρέσει περισσότερο;
Choco Heaven ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ποια από τις παρακάτω ονομασίες σας αρέσει περισσότερο; Βάσει λοιπόν των αποτελεσμάτων, προτείνετε η παραγωγή μιας νέας σοκολάτας γάλακτος, σε συσκευασία πλάκας και με την ονομασία «Chocolicious».

31 Choco Heaven Τμήμα Μάρκετινγκ
Περί Σοκολάτας… Η σοκολάτα είναι διαχρονικής θρεπτικής αξίας και σε συνδυασμό με τη μοναδική της γεύση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας, ως του πιο δημοφιλούς, εδέσματος σ’ όλο τον κόσμο. Άλλωστε το όνομά της το έχει δανείσει σε κινηματογραφικά έργα, σε τραγούδια, σε εκθεσιακούς και αρχιτεκτονικούς χώρους, σε διαφημιστική καμπάνια άλλων προϊόντων σε ατάκες, ακόμη και σε παροιμίες. Παρά το ότι πέρασαν πολλά χρόνια η σοκολάτα είτε ως ρόφημα, είτε ως στερεά μορφή (ταμπλέτα), συνεχίζει να ελκύει και να σαγηνεύει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε καθημερινή βάση, γλυκιά ή πικρή, μαύρη ή λευκή, σε πλάκα ή σε σοκολατάκι, γεμιστή με αμύγδαλο ή φουντούκι, κρέμα ή λικέρ, σε τρούφα, η σοκολάτα είχε και θα έχει πάντα σταθερούς και φανατικούς φίλους.

32 Choco Heaven Δ/ΝΤΡΙΑ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ Η Αμβροσία των θεών

33 Choco Heaven ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Οδοντόκρεμα από σοκολάτα Οι ερευνητές στο εργαστήριο της εταιρίας «Theoden» ανακάλυψαν μια ουσία στους κόκκους του κακάο που φέρεται να έχει ευεργετική επίδραση στα δόντια. Την κατοχύρωσαν ως «Rennou» και υποστηρίζουν πως συμβάλλει στην ανάπτυξη του σμάλτου των δοντιών κάτι που συνεπάγεται υγιή και γερά δόντια.

34 Choco Heaven ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Σοκολάτα! Ο απόλυτος πειρασμός! Πέρα από το ότι -σε μικρές πάντα δόσεις- μας τονώνει, μπορεί να μας ομορφύνει κιόλας. Μάσκες προσώπου Μάσκα μαλλιών Μάσκα σώματος Σοκολατένιο πήλινγκ Μάσκα σώματος

35 Choco Heaven Ο λογότυπος-Η μακέτα

36 Choco Heaven Η Ομάδα μας

37 Choco Heaven ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίαση της ομάδας μας!!!


Κατέβασμα ppt "Choco Heaven Α.Ε. Σοκολατοβιομηχανία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google