Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΑΣΙΝΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Σπουδές ειδικότητες και κλάδοι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΑΣΙΝΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Σπουδές ειδικότητες και κλάδοι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΠΡΑΣΙΝΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Σπουδές ειδικότητες και κλάδοι
ΠΡΑΣΙΝΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Σπουδές ειδικότητες και κλάδοι ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

3 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Γ1 Γ2 ΔΕΛΛΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΦΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΟΥ ΡΟΔΗ ΜΕΛΛΑΝΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΡΑ ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΣΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΥΣΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΥΡΛΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΤΖΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΥΦΛΙΔΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

4 ΣΠΟΥΔΕΣ Η άσκηση των πράσινων επαγγελμάτων, απαιτεί ένα συγκεκριμένο μορφωτικό επίπεδο. Στην χώρα μας υπάρχουν πολλά Ινστιτούτα(Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) τα οποία παρέχουν τις κατάλληλες σπουδές, σε όσους επιθυμούν την μελλοντική άσκησή τους. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι μπορούν ακόμη να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα σχετικά μεταπτυχιακά προγράμματα που παρέχονται από τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι αρκετά και ανανεώνονται συνεχώς, ακολουθώντας όλες τις εξελίξεις της επιστήμης.

5 ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Γεωπόνος φυτικής παραγωγής, ο οποίος σχεδιάζει, συμβουλεύει και εφαρμόζει μελέτες και προγράμματα γεωργικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Γεωργός βιολογικής γεωργίας, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα φάσμα τεχνικών που βοηθούν στη διατήρηση των οικοσυστημάτων που μειώνουν τη ρύπανση. Μηχανικός περιβάλλοντος που απασχολείται με τη διαχείριση και την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος Τεχνικός βιολογικής -οικολογικής γεωργίας που διαθέτει τις εξειδικευμένες γνώσεις για να παράγει βιολογικά προϊόντα εφαρμόζοντας καθαρές τεχνολογίες για νέες δυναμικές καλλιέργειες. Τεχνολόγος ενέργειας που απασχολείται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς της ενέργειας.

6 Δεξιότητες των πράσινων επαγγέλμάτων :
Ένα γενικό πλαίσιο δεξιοτήτων που η αγορά των πράσινων επαγγελματικών δραστηριοτήτων ζητά από τους εργαζομένους της σήμερα μπορεί να οριστεί ως εξής:  Οικολογικός σχεδιασμός. Πιστοποίηση περιβαλλοντικών προτύπων. Εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός έργου. Γνώση των περιβαλλοντικά φιλικών υλικών. Υπολογισμός της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Παροχή εξειδικευμένων περιβαλλοντικών συμβουλών. Αξιολόγηση του κύκλου ζωής προϊόντων. Γνώση σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών CO2. Γνώση και ικανότητα εφαρμογής μηχανικών, χημικών και βιολογικών μεθόδων περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

7 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2015
Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Αθήνα με μόρια Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής στην Αθήνα με μόρια Γεωπονίας στη Θεσσαλονίκη με μόρια Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη με μόρια Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο Βόλο με μόρια Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη με μόρια Τεχνολόγων Περιβάλλοντος σε Τ.Ε. Ζακύνθου με μόρια Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι με μόρια Τεχνολόγων Γεωπόνων με μόρια Μηχανικών Περιβάλλοντος στα Χανιά με7.064 μόρια

8 ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μεταλλεία, δάση. Βιολογικά προϊόντα σε μελισσοκομία, παρεμβάσεις στη βιοποικιλότητα, ορθολογική εξόρυξη και εκμετάλλευση ορυκτών πόρων, διαχείριση οικοσυστημάτων κ.ά. Βιομηχανία, κατασκευές. Κατασκευή ειδών και προϊόντων με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, κατασκευή πράσινων κτιρίων, παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ανακύκλωση απορριμμάτων και αποβλήτων κ.ά. Εμπόριο, διακίνηση προϊόντων, υπηρεσίες. Υπηρεσίες πνευματικού χαρακτήρα, παροχής συμβουλών και πληροφοριών, έρευνα για την αειφόρο ανάπτυξη, εφαρμογές διαδικασιών περιβαλλοντικής διαχείρισης και ελέγχου της παραγωγής.

9 Επειδή πολλά Περιβαλλοντικά Προβλήματα προέκυψαν
Επειδή πολλά Περιβαλλοντικά Προβλήματα προέκυψαν ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΦΩΤΟΧΗΜΙΚΟ ΝΕΦΟΣ

10 Επιτακτική ήταν η ανάγκη για ….

11 Ατομικές Προσπάθειες Αντιμετώπισης
ΣΠΙΤΙ : Μείωση στην σπατάλη του ρεύματος καθημερινά. ΝΕΡΟ: Πρέπει να το χρησιμοποιούμε με σύνεση. ΑNΑΚΥΚΛΩΣΗ:Προσπάθεια ανακύκλωσης οικιακών προϊόντων για επαναχρησιμοποίηση ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πιο οικολογικοί τρόποι μετακίνησης, μείωση στην χρήση αυτοκινήτων και χρήση καταλυτικών μετατροπέων .

12 Οργανώσεις Προστασίας Περιβάλλοντος
Στις μέρες μας , όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ευαισθητοποιούνται τόσο σε ατομικό όσο και σε κρατικό και παγκόσμιο επίπεδο. Για τον σκοπό αυτό, λειτουργούν εκατοντάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, η WWF , η Euronatur και η For Mother Earth.

13 Ο ρόλος των εθνικών και τοπικών αρχών
Ο ρόλος των εθνικών και τοπικών αρχών (σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές 12, 13 και 14 της Ε.Ε. σχετικά με την απασχόληση ) 17 «Τα κράτη μέλη πρέπει να προάγουν μέτρα προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο, στην κοινωνική οικονομία, στον τομέα των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και σε νέες δραστηριότητες που συνδέονται με ανάγκες …»

14 Πιο συγκεκριμένα επιτακτική κρίνεται : Ηενασχόληση μας με βιολογικές καλλιέργειες (Γεωργός βιολογικής γεωργίας, Γ εωπόνος Φυτ,Παρ.) πράσινα κτίρια (Μηχανικός Ενέργειας) οικολογικά προϊόντα (Μηχανικός Περιβάλλοντος) ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Μηχανικός ενέργειας) εναλλακτικές μορφές τουρισμού

15 Αγρότης βιολογικής γεωργίας

16 Ορισμός Ο γεωργός βιολογικής γεωργίας χρησιμοποιεί ένα φάσμα τεχνικών που βοηθούν τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και μειώνουν τη ρύπανση..  

17 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η βιολογική γεωργία σέβεται τα συστήματα του ίδιου του
περιβάλλοντος για την καταπολέμηση των παρασίτων και των ασθενειών στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία και αποφεύγει τη χρησιμοποίηση συνθετικών παρασιτοκτόνων, ζιζανιοκτόνων, χημικών λιπασμάτων, αυξητικών ορμονών, αντιβιοτικών ή γενετικών τροποποιήσεων.

18 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο αγρότης βιολογικής γεωργίας πρέπει να
Αγαπά και να σέβεται τη φύση Να δίνει τη σωστή βαρύτητα στη τοποθέτηση και στον προσανατολισμός της καλλιεργήσιμης έκτασης Να καταπολεμά βιολογικά τα βλαβερά έντομα και ζιζάνια Να μη σπαταλάει το νερό Να ανακυκλώνει οργανική ύλη Να Εξοικονομεί ενέργεια για την καλλιέργειά του

19 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Τα βιολογικά προϊόντα είναι το αποτέλεσμα της καλλιέργειας της γης χωρίς χημικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και τοξικά φυτοφάρμακα. Η καταπολέμηση των ασθενειών των φυτών καθώς και η λίπανση του εδάφους γίνονται με φυσικές μεθόδους και οργανικά εφόδια. Η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στηρίζεται στις γνώσεις του παραδοσιακού αγρότη και στην αναζήτηση της επιστήμης για υγιεινές λύσεις.

20 Γεωπόνος φυτικής παραγωγής

21 Ορισμός Ο Γεωπόνος φυτικής παραγωγής σχεδιάζει, συμβουλεύει και εφαρμόζει μελέτες και προγράμματα γεωργικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την ποιοτική βελτίωσή της χρησιμοποιώντας ένα φάσμα τεχνικών που βοηθούν τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και μειώνουν τη ρύπανση..  

22 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αναλύει τα φαινόμενα της αναπαραγωγής και ανάπτυξης των παραγωγικών φυτών και ζώων. Χρησιμοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία για την προστασία, οργάνωση και βελτίωση της γεωργικής παραγωγής και των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Αντιμετωπίζει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του αγροτικού χώρου και ασχολείται με την ανάπτυξη της υπαίθρου

23 Μηχανικός Περιβάλλοντος

24 Ορισμός Ο μηχανικός περιβάλλοντος ασχολείται με τη διαχείριση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος 

25 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ο μηχανικός περιβάλλοντος ενημερώνει και ευαισθητοποιεί
τους αρμόδιους φορείς για περιβαλλοντικά θέματα. Συλλέγει στοιχεία, εκπονεί μελέτες. Σχεδιάζει, εφαρμόζει και ελέγχει προγράμματα για την προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Διαμορφώνει την πολιτική των εταιρειών ή υπηρεσιών σε θέματα περιβάλλοντος. Μελετά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τεχνικών έργων .

26 Πράσινα Κτήρια Πλεονεκτήματα Μικρότερη κατανάλωση ενέργειας
Εξοικονόμηση φυσικών πόρων Μείωση κόστους λειτουργίας Μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου. Βελτίωση ποιότητας ζωής των ενοίκων Προστασία των επόμενων γενεών στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας.

27 Οικολογικά προϊόντα είναι
φιλικά προς το περιβάλλον ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Οικολογικά προϊόντα είναι  τα προϊόντα αυτά που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, είτε κατά τη χρήση τους, είτε κατά την απόρριψή τους (περιορίζουν τη ρύπανση στο ελάχιστο).

28 Οι χάρτινες σακούλες  αποσυντίθενται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις ναύλων όταν τις θάβουμε
Οικολογικά καθαριστικά που καταλήγουν αφού τα χρησιμοποιήσαμε στη θάλασσα. Τα οικολογικά καθαριστικά δεν την ρυπαίνουν τόσο σε αντίθεση με τα άλλα «Πράσινες ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, με αποτέλεσμα, έμμεσα να περιορίζουν τους ρύπους της ΔΕΗ στην ατμόσφαιρα. Προϊόντα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά που σημαίνει ότι μετά τη χρήση τους, μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε κι έτσι να μην καταλήξουν στα σκουπίδια.

29 Ανακύκλωση; Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά. Μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης είναι και η μετατροπή βλαβερών για το περιβάλλον υλικών σε λιγότερο ή και καθόλου βλαβερά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ομαλότερα η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνει την διαδικασία της ανακύκλωσης με φυσικό τρόπο. Παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι η μετατροπή οικιακών λυμάτων σε τέτοια μορφή ώστε να είναι λιγότερο βλαβερά σε αντίθεση με την κατευθείαν εναπόθεσή τους π.χ. στην θάλασσα

30 Οφέλη Η ανακύκλωση μειώνει την κατανάλωση πρώτων υλών και την χρήση ενέργειας και ως εκ τούτου τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η ανακύκλωση αποτελεί μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά, αποκαλούμενα επίσης "recyclables" ή "recyclates", μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, των δημόσιων υπηρεσιών και των βιομηχανιών. Περιλαμβάνουν το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, την άσφαλτο, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα πλαστικά. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να ανακυκλώνονται όχι μόνον γιατί η τοποθέτηση τους σε χώρους ταφής απορριμμάτων επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά και γιατί βλάπτει την υγεία μας.

31 Ανακυκλώσιμα Προϊόντα
Πλαστικό Χαρτί Οικιακές συσκευές Φαγητά (λίπασμα) Ελαστικά Αυτοκινήτων Γυαλί Αλουμίνιο

32 Σημασία Ανακύκλωσης Μειώνονται τα απορρίμματα και τα προβλήματα διαχείρισής τους Εξοικονομούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι, που λαμβάνονται συνεχώς από τη φύση. Μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων υδάτων (ελαφρύνεται, έτσι, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος). Εξοικονομείται η ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή όλων των προαναφερθέντων αντικειμένων. Επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη πτώση (ή μη αύξηση) των τιμών των προϊόντων, καθώς δεν απαιτείται εκ νέου παραγωγή πρώτης ύλης. Σώζεται η υγεία όλων των κατοίκων του πλανήτη και διασφαλίζεται το καλύτερο μέλλον των παιδιών. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε τομείς θετικών ενεργειών για την διάσωση του πλανήτη. Δημιουργείται ευχάριστη αίσθηση και ικανοποίηση για τη συμμετοχή στην βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής.

33 Τεχνολόγος Ενέργειας

34 Ορισμός Ο Τεχνολόγος ενέργειας ασχολείται με όλα τα αντικείμενα της ενεργειακής τεχνολογίας και ειδικότερα με τα αντικείμενα της ενεργειακής μηχανολογίας και της ενεργειακής ηλεκτρολογίας στα οποία περιλαμβάνεται η διαχείριση, η ορθολογική χρήση ενέργειας και οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

35 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Με τη σχεδίαση, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, επίβλεψη, συντήρηση, και επισκευή του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων όλων των ενεργειακών συστημάτων. Με το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς της ενέργειας. Μπορεί επίσης να απασχοληθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας και σε θέσεις στη βιομηχανία, σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σε γραφεία μελετών, σε εταιρείες κατασκευής έργων ή συντήρησης μηχανολογικού ή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

36 Οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας ή πράσινη ενέργεια είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχονται από διάφορες φυσικές διαδικασίες.

37 Ως ενέργεια από ανανεώσιμες μη ορυκτές πηγές θεωρείται η αιολική, ηλιακή, γεωθερμική, υδροθερμική και ενέργεια των ωκεανών, υδροηλεκτρική, από βιομάζα, από τα εκλυόμενα στους χώρους υγειονομικής ταφής αέρια, από αέρια μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και από βιοαέρια.

38 Πλεονεκτήματα χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας
Δεν πρόκειται να εξαντληθούν ποτέ, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα. Μπορούν να βοηθήσουν την ενεργειακή αυτάρκεια μικρών και αναπτυσσόμενων χωρών, καθώς και να αποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση σε σχέση με την οικονομία του πετρελαίου. Είναι ευέλικτες εφαρμογές, που μπορούν να παράγουν ενέργεια ανάλογη με τις ανάγκες του επί τόπου πληθυσμού, καταργώντας την ανάγκη για τεράστιες μονάδες παραγωγής ενέργειας (καταρχήν για την ύπαιθρο) αλλά και για μεταφορά της ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις. Ο εξοπλισμός είναι απλός στην κατασκευή και τη συντήρηση και έχει πολύ μεγάλο χρόνο ζωής. Επιδοτούνται από τις περισσότερες κυβερνήσεις.

39 Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αποτελεί τμήμα των ειδικών μορφών τουρισμού, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη ενός ειδικού κινήτρου στη ζήτηση και από την ανάπτυξη μιας αντίστοιχης ειδικής προσφοράς. Οι άνθρωποι αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών, ο οποίος συνδέεται με την προστασία της τοπικής κουλτούρας, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και με την αποφυγή της χρήσης υπηρεσιών οργανωμένου μαζικού τουρισμού.

40 ΛΙΣΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αγροτουρισμός – Τουρισμός Υπαίθρου Αρχαιολογικός τουρισμός Αρχιτεκτονικός τουρισμός Γαστρονομικός τουρισμός Εκπαιδευτικός τουρισμός Θαλάσσιος τουρισμός Θρησκευτικός τουρισμός

41 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΗΜΑΘΙΑ
Από τις βασικότερες μορφές ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή της Ημαθίας φαντάζει να είναι ο Φυσιολατρικός τουρισμός και γενικότερα αυτή η μορφή που ως επίκεντρο έχει τις χαρές που προσφέρει στον επισκέπτη το βουνό . Άλλες δραστηριότητες για τον επισκέπτη της περιοχής : περιήγηση με οχήματα 4Χ4 παρατήρηση της άγριας ζωής επιβίωση τοξοβολία.

42 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο αρχαιολογικός τουρισμός αποτελεί κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού και όπως υποδηλώνει το όνομά του αναφέρεται σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τους αρχαιολογικούς χώρους.

43 ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Στην κατηγορία του θαλάσσιου τουρισμού εντάσσεται όμως και ένα μεγάλο εύρος άλλων δραστηριοτήτων, όπως θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες, το υποβρύχιο ψάρεμα, οι καταδύσεις κ.ά. Ο θαλάσσιος τουρισμός αναφέρεται στο σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο θαλάσσιο χώρο και στις ακτές μιας περιοχής υποδοχής τουριστών.

44 Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι, τα πράσινα επαγγέλματα αποτελούν τη σημαντικότερη ελπίδα για το μέλλον του πλανήτη, όσο και για τη διαμόρφωση του εργασιακού τοπίου τα επόμενα χρόνια.

45

46

47 ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ • www.prasini-aspida.org www.imerisia.gr
• Com • Gr • Prostasia-perivallontoskai-apasholisi.pdf

48 Οι δρασεισ μασ…

49 ΕπΙσκεψη στηΝ εταιρΙα βιολογικΩν προϊΟντων
ΕπΙσκεψη στηΝ εταιρΙα βιολογικΩν προϊΟντων ΒΙΟΑΓΡΟΣ

50 ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

51 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Η αφισα μασ

52 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΓΕΩΠΟΝΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

53 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

54 Ευχαριστουμε για την προσοχη σασ !!!


Κατέβασμα ppt "ΠΡΑΣΙΝΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Σπουδές ειδικότητες και κλάδοι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google