Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΛΒΙΔΑ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (HEIMLICH)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΛΒΙΔΑ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (HEIMLICH)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΛΒΙΔΑ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (HEIMLICH)
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ - ΜΕΘ

2 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Για την έξοδο από την υπεζωκοτική κοιλότητα αέρα και υγρού και ταυτόχρονα Για την πρόληψη επανεισαγωγής αέρα στην υπεζωκοτική κοιλότητα Σε ασθενείς με χρόνιο πνευμοθώρακα ή υπεζωκοτική συλλογή (δε χρειάζεται άλλη συσκευή θωρακικής παρτοχέτευσης ) Για την κινητοποίηση των ασθενών ή και την έξοδό τους από το νοσοκομείο Για την πιο ευχερή διακομιδή του ασθενή (σε συνδυασμό ή μη με συσκευή θωρακικής παροχέτευσης).

3 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Σε ανάποδη τοποθέτηση της βαλβίδας=>μη αποβολή αέρα=>πνευμοθώρακας υπό τάση! Επί ύπαρξης αιμοθώρακα ή υπεζωκοτικής συλλογής υγρού=>αντικατάσταση της βαλβίδας ή προσθήκη κανονικής συσκευής θωρακικής παροχέτευσης.

4 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Βαλβίδα μονής κατεύθυνσης Αυτοκόλλητη ταινία
Αιμοστατική λαβίδα Ουροσυλλέκτης ή αποστειρωμένο γάντι (εάν απαιτείται συλλογή του υγρού) Ράμματα συρραφής ή ένας μικρός λαστιχένιος βρόγχος

5 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ
Τοποθέτηση από το γιατρό του σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης Παροχή οδηγιών στον ασθενή να παραμείνει ήρεμος κατά τη διάρκεια της επέμβασης και να αναφέρει οποιοδήποτε πόνο ή δύσπνοια Ο ασθενής καθισμένος σε ημικαθιστή θέση (γωνία μοιρών). Σημείωση: οι διασωληνωμένοι ασθενείς που αερίζονται με θετικές πιέσεις δεν χρειάζονατι απαραίτητα την τοποθέτηση αυτής της βαλβίδας, παρά μόνον σε ύπαρξη βρογχοπλευρικού συριγγίου.

6 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
1)διακοπή της σύνδεσης του σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης με τυχόν σύστημα παροχέτευσης με το οποίο είναι συνδεδεμένος 2)επί αναμονής διαρροής αίματος ή άλλου υγρού=>σύνδεση ουροσυλλέκτη στο περιφερικό άκρο της βαλβίδας (σε μικρή διαρροή μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά ένα αποστειρωμένο γάντι) 3)αποσύνδεση του σωλήνα από τη συσκευή θωρακικής παροχέτευσης και άμεση σύνδεση με τη βαλβίδα μονής κατεύθυνσης. Το περιφερικό της άκρο διοχετεύει τον αέρα ή το υγρό εκτός της υπεζωκοτικής κοιλότητας χωρίς να επιτρέπει την αντίθετη διέλευση 4)παραγγελία στον ασθενή να εκπνεύσει με δύναμη 5)ασφάλιση συνδέσεων με αυτοκόλλητη ταινία 6)ακτινογραφικός έλεγχος θώρακα για τη διαπίστωση τυχόν επανεισαγωγής αέρα στην υπεζωκοτική κοιλότητα.

7 ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ Λοίμωξη ως αποτέλεσμα παραλείψεων στην άσηπτη τεχνική
Λοίμωξη ως αποτέλεσμα παραλείψεων στην άσηπτη τεχνική Πνευμοθώρακας υπό τάση σε περίπτωση αντίστροφης τοποθέτησης της βαλβίδας ή σε περίπτωση απόφραξης του αυλού του σωλήνα του ασθενή θωρακικής παροχέτευσης (π.χ. τσάκισμα, τοποθέτηση λαβίδας ή απόφραξη λόγω ενδοαυλικού κωλύματος).


Κατέβασμα ppt "ΒΑΛΒΙΔΑ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (HEIMLICH)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google