Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρία Αμπατζή ΣΤ2 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρία Αμπατζή ΣΤ2 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαρία Αμπατζή ΣΤ2 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης 2015-2016
Μπαχ Μαρία Αμπατζή ΣΤ2 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

2 Εισαγωγή Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ είναι αναμφίβολα μια από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες της μουσικής ιστορίας. Τον έχουν χαρακτηρίσει «ποιητή των ήχων», «παμμέγιστο»*, «ασυμβίβαστο» και «μυστηριώδη».

3 Πληροφορίες* Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ γεννήθηκε την 21η Μαρτίου 1685.
Η οικογένειά του ήταν πολυπληθής (8 παιδιά) με μακρά μουσική παράδοση, που πήγαινε μάλιστα πολλές γενιές πίσω στον χρόνο. Όταν έγινε 7 χρονών, ο Μπαχ φοίτησε στα προπαρασκευαστικά* σχολεία της εποχής, λαμβάνοντας θρησκευτική εκπαίδευση και μαθαίνοντας λατινικά, κατά τα παιδαγωγικά πρότυπα της εποχής.

4 Πληροφορίες** Σε ηλικία 10 ετών, ο Μπαχ μένει ορφανός και από τους δύο γονείς του (χάνει και τρία ακόμα από τα αδέλφια του), από την επιδημία πανώλης που χτύπησε την Ευρώπη.  Ο μεγαλύτερος αδελφός του, εκκλησιαστικός οργανοπαίκτης, τον πήρε μαζί του. Ο Μπαχ έμεινε στο πλευρό της οικογένειας του αδελφού του μέχρι την ηλικία των 15.

5 Μουσικά έργα του Χαρακτηριστικά έργα του Μπαχ είναι:
Τα Κατά Ματθαίον Πάθη Τα «Βραδεμβούργια Κοντσέρτα» Οι δύο τόμοι του «Καλώς Συγκερασμένου Πληκτροφόρου»* και η «Τέχνη της Φούγκας»*.

6 Ο θάνατός του Ο Μπαχ πέθανε στις 28 Ιουλίου 1750.
Πέθανε εξαιτίας ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και της επιδεινωμένης υγείας του. Όπως παραθέτει ένας από τους γιους του, το μόνο που ήθελε ο κορυφαίος συνθέτης ήταν «να απαλλαγεί από την τύφλωση για να εξακολουθεί να υπηρετεί τον Θεό με όλες του τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις».

7 Άγνωστες λέξεις Προπαρασκευαστικός: αυτός που εκπαιδεύει προκαταρτικά
Συγκερασμός: συνδυασμός αντιθέσεων ή διαφορών με αποτέλεσμα τον μετριασμό τους. Φούγκα: πολυφωνική μουσική σύνθεση για δύο έως πέντε φωνές.

8 Πηγές

9 Μαρία Αμπατζή ΣΤ2 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης 2015-2016
Μπαχ Μαρία Αμπατζή ΣΤ2 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "Μαρία Αμπατζή ΣΤ2 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google