Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ταχυδρομικές Υπηρεσίες στην Ελλάδας Το παράδειγμα των Εταιρειών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ταχυδρομικές Υπηρεσίες στην Ελλάδας Το παράδειγμα των Εταιρειών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ταχυδρομικές Υπηρεσίες στην Ελλάδας Το παράδειγμα των Εταιρειών.
Πτυχιακή εργασία Ταχυδρομικές Υπηρεσίες στην Ελλάδας Το παράδειγμα των Εταιρειών. «ΕΛ.ΤΑ Α.Ε.» & «ACS Α.Ε.Ε.» Φοιτήτρια: ΜΠΟΥΛΟΥΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

2 Έννοια ανάλυσης οικονομικών καταστάσεων
Η ανάλυση των λογιστικών καταστάσεων έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των σχέσεων των οικονομικών στοιχείων που αναφέρονται σ’ αυτές, σε δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς και των τάσεων αυτών διαχρονικά. Η ανάλυση περιλαμβάνει τρείς διαδικασίες. Η πρώτη αναφέρεται στην επιλογή και στον υπολογισμό ορισμένων σχέσεων μεταξύ των αναφερομένων στις λογιστικές καταστάσεις στοιχείων, ανάλογα με την επιδιωκόμενη απόφαση. Η δεύτερη διαδικασία συνιστάται στην κατάταξη των δεδομένων, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατός ο υπολογισμός τους μεταξύ των σημαντικών σχέσεων. Τέλος, η τρίτη διαδικασία περιλαμβάνει την αξιολόγηση, μελέτη και ερμηνεία των παραπάνω σχέσεων.

3 Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)
• με 704 καταστήματα, 719 ταχυδρομικά Πρακτορεία και εργαζομένους, • ιδρύθηκαν το 1828 με προεδρικό διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ • το 1970 η ταχυδρομική υπηρεσία απέκτησε την ιδιότητα του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με τίτλο "ΕΛΤΑ". • Το 1996 μετατράπηκαν σε Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία “ΕΛΤΑ Α.Ε.”. • Το 1999 είναι το πρώτο έτος κατά το οποίο η εταιρεία κατέγραψε κερδοφόρα αποτελέσματα και έθεσε τα θεμέλια για ουσιαστική ανάπτυξη. • Το 2004 τα ΕΛΤΑ, λαμβάνοντας πάντα μέρος στο πεδίο σημαντικών γεγονότων, ανακηρύχθηκαν «Μέγας Χορηγός» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. • Το 2006 τα ΕΛΤΑ συνάπτουν, με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στρατηγικής σημασίας εμπορική συμφωνία που ενισχύει επιπλέον τη θέση των ΕΛΤΑ στη λιανική τραπεζική. • Την 1/1/2013 με το ν. 4053/2012 πραγματοποιήθηκε η πλήρης απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς της Ελλάδας και διαμορφώθηκε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.

4 ACS Η ACS Courier λειτουργεί στην Ελληνική αγορά από το και αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier) για την αποστολή εγγράφων, μικροδεμάτων και δεμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, με βασικό της στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές. Η ACS σήμερα • Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία, με περισσότερα από 350 καταστήματα, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες επικοινωνίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και ιδιωτών σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. • Κατέχει Ειδική & Εθνική Γενική Άδεια παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς στην Ελληνική Αγορά. • Συνεργάζεται με διεθνούς εμβέλειας δίκτυα ταχυμεταφορών για τη διεκπεραίωση αποστολών, τόσο εντός Ελλάδας σαν αντιπρόσωπος–εργολήπτης, όσο και στο εξωτερικό για τις αποστολές σε όλο τον κόσμο.

5 ACS - Υποδομές Υποδομές Η εταιρεία ACS σήμερα διαθέτει:
• Συνολικές Εγκαταστάσεις m2 • 350 καταστήματα (σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία) • διακινούμενες αποστολές ετησίως • εξυπηρετούμενους προορισμούς εντός Ελλάδος • μεταφορικά μέσα διανομής ΦΙΧ & δίκυκλα • εξειδικευμένα άτομα στελεχιακό δυναμικό • 10 κέντρα διαλογής (Hubs) σε όλη την Ελλάδα, με αυτόματα συστήματα διαλογής αποστολών • Καθημερινή διασύνδεση του Δικτύου Καταστημάτων, σε όλη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, με 70 συνδυασμένους άξονες μεταφοράς (Οδικούς, Θαλάσσιους, Αεροπορικούς). • Αποκλειστικές πτήσεις Cargo προς κύριους νησιώτικους προορισμούς • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση πάνω από Πελατών σε καθημερινή βάση.

6 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης γενικής ρευστότητας

7 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης γενικής ρευστότητας

8 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ταμειακής ρευστότητας

9 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ταμειακής ρευστότητας

10 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ταχύτητας κυκλοφορίας ενεργητικού

11 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ταχύτητας κυκλοφορίας ενεργητικού

12 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ταχύτητας κυκλοφορίας ιδίων κεφαλαίων

13 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ταχύτητας κυκλοφορίας ιδίων κεφαλαίων

14 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης μικτού κέρδους

15 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης μικτού περιθωρίου ή μικτού κέρδους

16 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης καθαρού κέρδους

17 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης καθαρού κέρδους

18 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων

19 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων

20 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ιδίων κεφαλαίων προς συνολικά κεφάλαια

21 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ιδίων κεφαλαίων προς συνολικά κεφάλαια

22 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ιδίων κεφαλαίων προς πάγια

23 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης ιδίων κεφαλαίων προς πάγια

24 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης κυκλοφορούντος ενεργητικού προς συνολικές υποχρεώσεις

25 ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Αριθμοδείκτης κυκλοφορούντος ενεργητικού προς συνολικές υποχρεώσεις

26 Επίλογος Οι αριθμοδείκτες είναι σχέσεις μεταξύ διαφόρων ποσοτήτων ή οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης και αποσκοπούν να προσδιορίσουν τη θέση της επιχείρησης και την πραγματική κατάσταση αυτής. Οι αριθμοδείκτες που καταρτίζονται σε μία επιχείρηση, είναι πολύ χρήσιμοι και απαραίτητοι, γιατί βοηθούν στην ανάλυση, τη διάγνωση και εκτίμηση της παρούσας κατάστασης και των συνθηκών αυτής.

27 Επίλογος (συνέχεια) Πολύ καλύτερες επιδόσεις παρουσιάζει η «ACS Α.Ε.Ε.» έναντι των «ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε», όσον αφορά την ομάδα αριθμοδεικτών ρευστότητας, παρόλη την πτωτική τάση που παρουσιάζουν οι δείκτες της ομάδα αυτής. Στην ομάδα αριθμοδεικτών δραστηριότητας παρατηρούνται μέτριες και καλές επιδόσεις για την εταιρία «ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε», ενώ μόνο καλές επιδόσεις έχει να επιδείξει η εταιρία «ACS Α.Ε.Ε.» και έτσι είναι καλύτερη από την εταιρία «ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε»,

28 Επίλογος (συνέχεια) Μέτριες και άσχημες επιδόσεις παρουσιάζει η εταιρία «ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε» στην ομάδα αριθμοδεικτών αποδοτικότητας, ενώ αντίστοιχα η εταιρία «ACS Α.Ε.Ε.» παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις και θεωρείται καλύτερη από την αντίστοιχη ανταγωνίστριά της. Οι τιμές των αριθμοδεικτών της ομάδας αριθμοδεικτών κεφαλαιακής διάρθρωσης και βιωσιμότητας για την εταιρία «ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε», όλα τα έτη εξέτασης παρουσιάζουν άσχημες τιμές και επιδόσεις. Αντίθετα, μέτριες , καλές και πού καλές τιμές έχει να επιδείξει η εταιρία «ACS Α.Ε.Ε.», με μόνο δύσκολο σημείο τνην αρνητική τάση των αριθμοδεικτών. Καλύτερη και σε αυτήν την ομάδα αριθμοδεικτών η «ACS Α.Ε.Ε.».

29 Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την υπομονή σας


Κατέβασμα ppt "Ταχυδρομικές Υπηρεσίες στην Ελλάδας Το παράδειγμα των Εταιρειών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google