Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές
Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών περιοχών σε μη επιχορηγούμενα κεφάλαια Επιμέλεια των φορέων του έργου: “Irish Rural Link – National University of Ireland Maynooth- CDI – EEO GROUP SA- IHF asbl – IDP - Internet Web Solutions SL”

2 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Γενική επισκόπηση Αριθμός διαφανειών 17 διαφάνειες στο σύνολο Διάρκεια παρουσίασης 15 λεπτά (μη συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης του περιεχομένου των συνδέσμων που παρατίθενται στις διαφάνειες) Που αποσκοπεί η παρουσίαση Βλ. σκοπό ενότητας και αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα στις επόμενες διαφάνειες

3 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Σκοπός ενότητας Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε για τα μη επιχορηγούμενα κεφάλαια πολύ μικρών επιχειρήσεων, σε σχέση με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και τη διαχείριση της περιόδου επιστροφής της επένδυσης

4 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα Στο τέλος της παρούσας ενότητας θα έχετε τη δυνατότητα να: Γνωρίσετε πώς να προετοιμάσετε ένα “τραπεζικό σχέδιο” Γνωρίσετε το ρόλο ενός οικονομικού σχεδίου και ενός επιχειρηματικού σχεδίου Γνωρίσετε πώς να διαχειριστείτε την περίοδο επιστροφής του δανείου

5 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (1 από 10) Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν μικρό κύκλο εργασιών, γεγονός που από μόνο του επιβάλλει σωστούς χειρισμούς και πειθαρχία όσον αφορά το οικονομικό πλάνο και τη διαχείριση της εταιρίας. Αυτό συνεπάγεται ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη ταμειακή ροή για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών παραγωγής ή εμπορίου.

6 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (2 από 10) Για το σκοπό αυτό, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόζουν καλό οικονομικό σχεδιασμό και να διαθέτουν ένα εναλλακτικό σχέδιο για τις απρόβλεπτες καταστάσεις που ενδέχεται να έχουν επίπτωση στις ταμειακές ροές.

7 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (3 από 10) Ένα οικονομικό σχέδιο πρέπει να γίνει σύμφωνα με την εποχικότητα της επιχείρησης και σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας.

8 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (4 από 10) Το οικονομικό και το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας πρέπει να είναι ρεαλιστικά και να περιλαμβάνουν υγιή ανάλυση με μετρήσιμους δείκτες.

9 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (5 από 10) Αυτό σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να εκφράζει την πραγματική θέση της επιχείρησης όσον αφορά: την αγορά, τους υπαλλήλους στην εταιρεία, την ποιότητα των προϊόντων, τις τιμές και άλλες σχετικές μεταβλητές και δείκτες (ανάλογα με τον εκάστοτε τομέα και τον τομέα της αγοράς).

10 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (6 από 10) Εάν η επιχείρηση είναι ’startup’, τότε δεν απαιτείται οικονομικό σχέδιο, ωστόσο το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να είναι λεπτομερέστερο και να παρουσιάζει πιο ρεαλιστικά και αξιόπιστα την επιχειρηματική πρόταση.

11 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (7 από 10) Τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετά την αποδοχή μιας αίτησης δανείου, απαιτούν από την εταιρεία την υποβολή ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

12 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (8 από 10) Αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει: • Συνοπτική παρουσίαση της επιχείρησης • Γενική επισκόπηση της επιχείρησης • Επιχειρησιακό Σχέδιο • Ανάλυση Αγοράς •Προϊόντα και υπηρεσίες

13 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (9 από 10) • Πωλήσεις και Marketing • Ανάλυση Ανταγωνισμού • Διαχείριση Ομάδας • Οικονομικό Σχέδιο • Προβλέψεις

14 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Μη επιχορηγούμενα κεφάλαια και επιχειρηματικός σχεδιασμός (10 από 10) Αυτές οι παράμετροι θα αναλυθούν λεπτομερώς από κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κατά την εξέταση μιας αίτησης δανείου.

15 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Διαχείριση της περιόδου απόδοσης της επένδυσης (1 από 2) Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους για τους επενδυτές ή τις τράπεζες είναι η περίοδος επιστροφής των επενδύσεων. Αυτό συνεπάγεται ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης θα αποτελέσουν στόχο αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

16 Βασικά στοιχεία ενός“τραπεζικού σχεδίου”
Διαχείριση της περιόδου απόδοσης της επένδυσης (2 από 2) Η περίοδος κατά την οποία η μικρή επιχείρηση μπορεί να επιστρέψει την επένδυση, θα καθορίσει τους όρους του δανείου από την άποψη του επιτοκίου και του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης (λήξη). Εάν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αποφασίσει ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος, τότε οι όροι του δανείου θα είναι ευνοϊκότεροι.

17 Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας
Τέλος ενότητας Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google