Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΕΟ 42 ΤΟΜΟΣ Β ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο

2 Κεφάλαιο 4ο Η Προσέγγιση Taguchi στον έλεγχο της ποιότητας.

3 Ποιότητα κατά Taguchi. Υψηλό επίπεδο ποιότητας σ΄ ένα προϊόν σημαίνει και μικρότερη μεταβλητότητα των χαρακτηριστικών αυτού του προϊόντος. Σε βελτιωμένη ποιότητα οδηγούμαστε μέσω βελτιωμένης σχεδίασης, τόσο του προϊόντος, όσο και της σχετικής παραγωγικής διαδικασίας.

4 Η Συνάρτηση Απώλειας της Ποιότητας.
Η συνάρτηση απώλειας της ποιότητας (QLF: Quality Loss Function) είναι μια μαθηματική συνάρτηση , η οποία ποσοτικοποιεί το κόστος ως συνάρτηση της μεταβλητότητας του προϊόντος ή της παραγωγικής διαδικασίας. Η απομάκρυνση από τον στόχο σημαίνει και αύξηση των απωλειών.

5 Τύπος Συνάρτησης Απώλειας της Ποιότητας.
L=D2 *C Όπου: L: η απώλεια της ποιότητας, D: η απόκλιση από την τιμή του στόχου και όπου C: προσδιορίζεται από το κόστος επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης του προϊόντος στο οποίο υπάρχει απόκλιση στην ποιότητα. Η μείωση της μεταβλητότητας του προϊόντος ή της παραγωγικής διαδικασίας επιτυγχάνεται με τον σωστό σχεδιασμό τους, δηλ. τον σχεδιασμό των παραμέτρων και τον σχεδιασμό των ανοχών.

6 Στιβαρό Ποιοτικά Προϊόν.
Στιβαρό ποιοτικά ( quality robust ) ονομάζουμε ένα προϊόν ή μια διαδικασία η οποία έχει τη μέγιστη επίδοση με τη μικρότερη απώλεια. Ελεγχόμενοι παράγοντες είναι εκείνοι, οι οποίοι καθορίζονται από το τμήμα παραγωγής ή σχεδιασμού του προϊόντος. Μη ελεγχόμενοι παράγοντες είναι εκείνοι οι παράγοντες που δεν ελέγχονται άμεσα από τον παραγωγό και ποικίλλουν ανάλογα με τη χρήση και το περιβάλλον. Όπως: εξωτερικοί θόρυβοι, εσωτερικοί θόρυβοι και θόρυβοι προϊόντος.

7 Σημειώσεις. Κατά την επιλογή των κρίσιμων παραμέτρων, πραγματοποιούνται στατιστικά πειράματα, δηλ. σειρές ελέγχων των δυνατών συνδυασμών των παραμέτρων σχεδίασης και των τυχαίων παραγόντων. Η μεταβλητότητα μειώνεται μέσα από τον καθορισμό αυστηρότερων ανοχών γύρω από την επιλεγμένη ονομαστική τιμή ( στόχος ) του ελεγχόμενου παράγοντα που τέθηκε κατά τον σχεδιασμό των παραμέτρων. Ο σχεδιασμός των ανοχών είναι το μέσο για τη μείωση της μεταβλητότητας με έλεγχο των αιτιών της, κάτι το οποίο όμως συνεπάγεται και υψηλότερο κόστος.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google