Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

2 Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ:
Βρίσκεται στο Νότιο Ημισφαίριο, σχεδόν εξ ολοκλήρου νοτίως του Ανταρκτικού Κύκλου, και περιβάλλεται από τον Νότιο ωκεανό. Με έκταση 14,0 εκατομμύρια τ.χλμ., είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη μετά την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική.

3

4 ΚΛΙΜΑ Η Ανταρκτική είναι η ψυχρότερη ήπειρος της Γης. Η χαμηλότερη φυσική θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ήταν -93,2°C σε μια ράχη ανάμεσα στα όρη Φούτζι και Άργος στο Ανατολικό Οροπέδιο της Ανταρκτικής τις 10 Αυγούστου 2010, όπως βρέθηκε με ανάλυση δορυφορικών δεδομένων. Η Ανταρκτική είναι παγωμένη έρημος με λίγες βροχοπτώσεις, στον δε Νότιο Πόλο το ύψος βροχοπτώσεων είναι χαμηλότερο από 10 cm τον χρόνο, κατά μέσο όρο. Οι θερμοκρασίες φτάνουν ένα ελάχιστο μεταξύ -80°C και -90°C στο εσωτερικό τον χειμώνα και μέγιστο μεταξύ 5°C και 15°C κοντά στις ακτές το καλοκαίρι. Ο κίνδυνος ηλιακών εγκαυμάτων είναι σημαντικός καθώς η επιφάνεια του χιονιού αντανακλά σχεδόν όλη την υπεριώδη ακτινοβολία που πέφτει πάνω της.

5

6 ΖΩΑ ΟΡΚΑ

7 ΑΛΜΠΕΡΤΟΣ ΦΩΚΙΑ

8 ΤΑΡΑΝΔΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

9 ΓΑΡΙΔΑ ΠΟΥΦΦΙΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

10 ΒΟΔΙ ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ

11 ΑΛΕΠΟΥ Και για να γελάσουμε λίγο ας δούμε ένα βίντεο.

12 Γεωγραφία Ευρισκόμενη ασύμμετρα γύρω από τον Νότιο Πόλο και κατά κύριο λόγο νοτίως του Ανταρκτικού κύκλου, η Ανταρκτική είναι η νοτιότερη ήπειρος του πλανήτη και περιβρέχεται από τον Νότιο Ωκεανό. Εναλλακτικά μπορεί να θεωρηθεί ότι περιβρέχεται από τον νότιο Ειρηνικό, νότιο Ατλαντικό και νότιο Ινδικό ωκεανό, ή από το νότιο τμήμα του Παγκόσμιου Ωκεανού. Έχει έκταση πάνω από τ.χλμ., όντας έτσι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος, περίπου 1,3 φορές μεγαλύτερη από την Ευρώπη. Η ακτογραμμή της έχει μήκος χλμ. και χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από σχηματισμούς πάγου.

13 Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε !!!!!

14 Συμμετείχαν: Ιάσονας -Αναστάσιος Μακρής Παναγιώτης - Παϊσιος Κατακουζινός Βασίλης Γιαννακάκης


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google