Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόταση τριήμερης εκδρομής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόταση τριήμερης εκδρομής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόταση τριήμερης εκδρομής
Σπάρτη 2017

2 1η Ημέρα 9π.μ. Επίσκεψη στην ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης
10:30 π.μ. Επίσκεψη στο Ιερό Ορθίας Αρτέμιδος

3 Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης
Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης

4 Λίγες πληροφορίες για το Αρχαιολογικό Μουσείο
Η ιστορική μελέτη των αρχαιοτήτων της Σπάρτης αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του 1720, όταν ο Μισέλ Φουρμόν (Michel Fourmont, 1690–1746), περιηγείται την Ελλάδα για να μελετήσει τις επιγραφές, χωρίς όμως να κάνει αρχαιολογικές ανασκαφές. Ακολούθησαν αρχαιολογικές μελέτες του Λουδοβίκου Ρος ( ) στο Μενελάϊο και σε μερικούς τάφους. Τα λιγοστά ευρήματα που συγκεντρώθηκαν αρχικά στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου καταστράφηκαν από πυρκαγιά. Το 1872 η Αρχαιολογική Εταιρεία έστειλε τον αρχαιολόγο Παναγιώτη Σταματάκη, να καταγράψει τα διάφορα ευρήματα που βρίσκονταν διασκορπισμένα σε ιδιωτικές οικίες και σε όλη την περιοχή. Μέσα σε δύο χρόνια η συλλογή αυξήθηκε και συγκεντρώθηκε στην αυλή του Γυμνασίου, από όπου και μεταφέρθηκε στο νεόκτιστο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Ευρήματα-συλλογές στις επτά αίθουσες του κτηρίου : (Αίθουσα Α΄): Ενεπίγραφες στήλες ρωμαϊκών χρόνων. (Αίθουσα Β΄): Ευρήματα από το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος. (Αίθουσα Γ΄): Μνημειακή γλυπτική και πορτραίτα ρωμαϊκών χρόνων. (Αίθουσα Δ΄): Ευρήματα προϊστορικών χρόνων από την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. (Αίθουσα Ε΄): Δείγματα ρωμαϊκών ψηφιδωτών. (Αίθουσα Στ΄): Αρχιτεκτονικά μέλη του ναού του Απόλλωνα των Αμυκλών (Αίθουσα Ζ΄): Ευρήματα σχετικά με τη λακωνική γλυπτική.

5 3-6μ.μ. Απογευματινή επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

6 Ακολουθεί επίσκεψη στο Στάδιο της Πόλης
Ακολουθεί επίσκεψη στο Στάδιο της Πόλης

7 2η Ημέρα 9π.μ. Επίσκεψη στην καστροπολιτεία του Μυστρά

8 Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα, όπως τα παλάτια, και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δύο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου.

9 Απογευματινή επίσκεψη στο Πάρκο Γουδέ
Απογευματινή επίσκεψη στο Πάρκο Γουδέ

10 Ακολουθεί επίσκεψη στη Κεντρική Πλατεία Σπάρτης
Ακολουθεί επίσκεψη στη Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

11 Επισκέψεις 3ης ημέρας ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΒΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙΑΔΑΣ
ΠΑΡΚΟ- ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥ ΒΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ) ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Ι.Μ.Μ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ


Κατέβασμα ppt "Πρόταση τριήμερης εκδρομής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google